Εμρέ Τζαν: Ο Κάριους θα λάμψει σύντομα!

 Σίγουρος πως ο συμπατριώτης του, Λορίς Κάριους, θα αποδείξει σύντομα την αξία του στη Λίβερπουλ, εμφανίστηκε ο Εμρέ Τζαν.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ με αποτέλεσμα να είναι αυτός πλέον το νο.1 της ομάδας αντί του Σιμόν Μινιολέ.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τερματοφύλακες της ομάδας φωτογραφήθηκαν να εκτελούν ασκήσεις τύπου ράγκμπι με τον προπονητή τερματοφυλάκων Τζον Άχτενμπεργκ και ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε πως αυτές οι ασκήσεις είναι αποκλειστικά για τους γκολκίπερ του.

Ο Τζαν που έχει υπάρξει συμπαίκτης του Κάριους στην Κ21 της Εθνικής Γερμανίας και τον παρακολουθούσε στενά κατά την παρουσία του στην Μάιντζ, δεν έχει καμία αμφιβολία για την ποιότητά του.

"Φυσικά και μιλάμε πολύ, μιας και είμαστε από την ίδια χώρα. Ήξερα τον Λορίς από όταν είχαμε αγωνιστεί μαζί στην εθνική αρκετά χρόνια πριν."

"Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ, πολύ καλός τερματοφύλακας. Είναι λίγο διαφορετικά εδώ από ότι στην Μπουντεσλίγκα αλλά το γνωρίζει καλά. Νομίζω ότι τα πάει καλά ως τώρα και το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σημαντικό."

"Είναι το ίδιο όπως όταν ένας παίκτης σκοράρει, αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση. Έτσι κι όταν ένας τερματοφύλακας δεν δέχεται γκολ έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση."

"Όταν τον είδα (αφότου υπέγραψε), του είπα ότι πρέπει να παίζει με την ίδια άνεση που έπαιζε στην Μπουντεσλίγκα, γιατί είχα δει πολλά παιχνίδια της Μάιντζ και μόνο θετικά είχα να του προσάψω. Είδα ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας."

"Το επιθετικό μας ποδόσφαιρο ξεκινά από τον τερματοφύλακα. Είμαστε η ομάδα που θέλει να επιβληθεί και ο Λορίς είναι καλός με την μπάλα κάτω, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας."

Εντωμεταξύ, για τον ίδιο τον Τζαν η σεζόν έχει αρχίσει να παίρνει τον δρόμο της, καθώς μετά τον τραυματισμό του πλέον παίρνει παιχνίδια και στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας έπιασε υψηλή απόδοση.

"Ήταν δύσκολα γιατί ήρθα στην προετοιμασία λίγο αργότερα λόγω του Γιούρο. Οπότε, χρειαζόταν να δουλέψω λίγο στην φυσική μου κατάσταση και όταν ήμουν σχεδόν έτοιμος ήρθε ο τραυματισμός και τότε έμεινα πίσω."

"Η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά όσο έλειπα αλλά έπαιξα το πρώτο μου 90λεπτο με την Γιουνάιτεντ και χαίρομαι που επέστρεψα."

"Τώρα πρέπει να ανακτήσω την φυσική μου κατάσταση και την αυτοπεποίθησή μου, αλλά ανυπομονώ για αυτό και νιώθω πως αν τα έχω αυτά μπορώ να παίζω σταθερά στην ομάδα."

"Είναι ωραία όταν επιστρέφεις γιατί το συναίσθημα του να είσαι εκτός είναι πολύ περίεργο. Φυσικά και είσαι χαρούμενος όταν η ομάδα νικάει, αλλά από την άλλη είμαι πολύ κακός θεατής!"

"Είναι πολύ ομορφότερο το συναίσθημα όταν παίζεις και συνεισφέρεις στην ομάδα και σίγουρα το απολαμβάνω που είμαι και πάλι έξω στο γήπεδο."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.