Τέτοια παιχνίδια σε κάνουν ΜΕΓΑΛΟ! (Ωδή στο Περιουσιακό Διαμάντι)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
13η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ είδε τον Κουτίνιο να αποχωρεί με φορείο από το Άνφιλντ, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά νίκησε με 2-0 τη Σάντερλαντ, μένοντας στη δεύτερη θέση (μαζί με τη Σίτι) και στο -1 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Λιντς Γιουνάιτεντ (Τρίτη 29/11, 21:45) για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα υπάρξουν διαφόρων ειδών παιχνίδια: μερικά θα τα κερδίσεις από... το ημίχρονο, ενώ σε άλλα δεν θα μπορείς να βρεις με τίποτα τον τρόπο να τα ξεκλειδώσεις. Υπάρχουν όμως, κι αυτά τα παιχνίδια, τα δύσκολα, τα... ζόρικα. Αυτά τα παιχνίδια που θα πρέπει να... φτύσεις αίμα για να τα κερδίσεις. Σ' αυτά τα παιχνίδια, χρειάζεσαι ήρωες και η τύχη να είναι με το μέρος σου.

Με τη Σάντερλαντ, ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια για τη Λίβερπουλ. Ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κερδίσεις σε μια πορεία πρωταθλητισμού. Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι στην τελική προσπάθεια, ακόμα κι αν η τύχη σου γυρίσει την πλάτη.

H Λίβερπουλ, μετά από πολλή προσπάθεια, κατάφερε να λυγίσει τη Σάντερλαντ, με το τελικό 2-0 να αφήνει χαμόγελα ικανοποίησης, ανακούφισης και θαυμασμού σε παίκτες, τεχνικό επιτελείο και φιλάθλους. Το μοναδικό μελανό σημείο, δε μπορεί να είναι άλλο από τον τραυματισμό του Κουτίνιο, ο οποίος έπεσε άσχημα στο έδαφος και μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο. Εκφράστηκαν φόβοι ακόμη και για σπάσιμο στο σημείο του αστραγάλου (πράγμα που θα σήμαινε το οριστικό τέλος της σεζόν για τον Βραζιλιάνο), ωστόσο τα αποτελέσματα των πρωινών (28/11) ιατρικών εξετάσεων, έδειξαν πως έχει υποστεί ζημιά στους συνδέσμους του αστραγάλου, και θα παραμείνει εκτός γηπέδων για πέντε έως έξι εβδομάδες.

Τα γκολ των Οριζί και Μίλνερ, έφεραν τη Λίβερπουλ να συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με τη Σίτι στους 30 βαθμούς, με την Άρσεναλ να ακολουθεί με 28, ενώ η ομάδα του Κλοπ βρίσκεται στο -1 από την κορυφή, η οποία ανήκει στην Τσέλσι. Όλα αυτά ενώ ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (14η) το ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι στο Έτιχαντ. Ένα ντέρμπι από το οποίο η Λίβερπουλ μπορεί να... επωφεληθεί!


Προσωπική Σημείωση: Στο 92', ο Βαϊνάλντουμ βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και έδωσε τη θέση του σε ένα 17χρονο παλικαράκι, ονόματι Μπεν Γούντμπερν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα. Ο Γούντμπερν έγινε, έτσι, ο τρίτος νεότερος παίκτης (πίσω από Jack Robinson και Jerome Sinclair) που κάνει ντεμπούτο στην ιστορία της Λίβερπουλ σε ηλικία 17 χρόνων, 1 μήνα και 11 ημερών. Εκείνη τη μέρα, θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν κάπως... μουδιασμένα, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, παίζοντας με υπομονή γύρω από τα καρέ της Σάντερλαντ, η οποία στα πρώτα λεπτά προσπαθούσε να... θωρακίσει την άμυνά της όσο καλύτερα μπορούσε ώστε να μην επιτρέψει στην ομάδα του Κλοπ να εφαρμόσει το γρήγορο παιχνίδι της. Και το κατάφερε, εν μέρει.


Το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 15' δεν ανησύχησε τον Πίκφορντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κάριους τοποθέτησε σωστά το σώμα του και απέκρουσε το σουτ του Πίεναρ, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Ο Φιρμίνο προσπάθησε με τη σειρά του να απειλήσει στο 21' χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, την ώρα που η Λίβερπουλ προσπαθούσε να βρει ρυθμό και η Σάντερλαντ κλεινόταν στα μετόπισθεν ποντάροντας στις αντεπιθέσεις.


Προβληματισμένο το βλέμμα του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των κόκκινων για την εικόνα της ομάδας του. Στο 30' όμως, το πρόσωπό του (μαζί με τα δικά μας), πάγωσε. Κι αυτό διότι, ο Κουτίνιο, στην προσπάθειά του να σουτάρει, συγκρούστηκε με τον Εντόνγκ και έμεινε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και πιάνοντας τον αστράγαλό του, ενώ χρειάστηκε να μείνει πάνω στο χορτάρι για πέντε λεπτά ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τελικά, ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο πάνω σε φορείο και να του τοποθετείται ειδικός προστατευτικός νάρθηκας.

Το πλέον καταστροφικό σενάριο ένας τραυματισμός, τη δεδομένη (κρίσιμη) χρονική περίοδο για τη Λίβερπουλ και τον Βραζιλιάνο, ο οποίος, τη φετινή σεζόν, είναι το ποιοτικότερο γρανάζι στη μηχανή του Κλοπ. Άσχημο παιχνίδι του έπαιξε η μοίρα...


Στη θέση του Κουτίνιο πέρασε ο (πάντα δραστήριος) Οριζί, ο οποίος δεν έχει πολλές συμμετοχές ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος Βέλγος είδε την είσοδό του σαν μια ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει χρήσιμος στην ομάδα του, την έπιασε από... τα μαλλιά και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον. Πριν από αυτό όμως, ο Λόβρεν είχε δύο καλές ευκαιρίες (37', 45') προς την αντίπαλη εστία για να βάλει τη Λίβερπουλ σε θέση οδηγού, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Στην επανάληψη, όπως αναμενόταν, οι κόκκινοι αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο και να πιέσουν στο έπακρο τις "Μαυρόγατες". Η ομάδα του Κλοπ πατούσε με ιδιαίτερη άνεση στην περιοχή της Σάντερλαντ, και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 53', ο Τσαν βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Βαϊνάλντουμ, ο Ολλανδός έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, με τον Μίλνερ να μην προλαβαίνει να τη σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στο 65' το δυνατό σουτ του Τσαν πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πίκφορντ.


Οι φωνές του Κλοπ ακούγονται... σε όλο το Άνφιλντ κι εκεί που το παιχνίδι αρχίζει να θυμίζει... ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω (και τον Κάριους να σώζει την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση στο 71'), ήρθε ο νεαρός Οριζί, και με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, και με ακόμα πιο ωραίο πλασέ (εξαιρετικά τρομερής τεχνικής δυσκολίας), έκανε το 1-0 στο 75', λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για τη Λίβερπουλ! Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Βέλγου στη σεζόν, αλλά πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα!

Το άγχος είχε φύγει πλέον από τους κόκκινους. Τα πόδια τους είχαν λυθεί αλλά ήξεραν ότι δεν το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ήξεραν ότι εκείνοι έπρεπε να το τελειώσουν. Όπερ και εγένετο. Ο Μανέ, με μια εξωπραγματική κούρσα σχεδόν από τη μέση του γηπέδου, πέρασε τον Ντεναγιέρ και κέρδισε το πέναλτι από τον Εντόνγκ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα (ποιος άλλος;) ο Μίλνερ, κάνοντας το τελικό 2-0 και σφράγισε έτσι μια σπουδαία (έτσι όπως εξελίχτηκε) νίκη για τους κόκκινους!

Σχόλιο


Δεν είναι τόσο οι τρεις βαθμοί που κέρδισε με το... σπαθί της η Λίβερπουλ, όσο το κουράγιο, το πείσμα και το τσαγανό που επέδειξε η ομάδα του Κλοπ, παρά τον τραυματισμό του Κουτίνιο, καθώς κατάφερε σε μια από τις λεγόμενες... δύσκολες μέρες να πάρει αυτό που ήθελε και να διατηρηθεί στα υψηλά διαζώματα της βαθμολογίας. Έστω κι αν δεν είναι... μόνη της.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (Γούντμπερν 92'), Τσαν, Μανέ, Κουτίνιο (Οριζί 34'), Φιρμίνο (Λούκας 87')
Σάντερλαντ: Πίκφορντ, Μπίλι Τζόουνς, Κονέ, Ο' Σέι, Άανχολτ, Εντόνγκ, Ντεναγιέρ, Πίνααρ (Γκουτς 79'), Γουότμορ (Γιανουζάι 79'), Ανιτσέμπε, Ντεφόου
















Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις









Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.