Liverpool 2 - 0 Sunderland - Βαθμολογίες παιχτών: Χρυσός Origi μπροστά... βράχος Karius πίσω!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Πήραμε απουσία την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα τεχνικά προβλήματα του site μας λύγισαν. Επιστρέφουμε δριμύτεροι ωστόσο, επιστρέφουμε με νίκη. 2-0, επαγγελματική επικράτηση κόντρα στη Sunderland. Απέναντι σε τριπλή ζώνη άμυνας, η ομάδα μας βρήκε τον τρόπο να γράψει 2 γκολ στο κοντέρ της, αλλά και να κρατήσει το πολυπόθητο clean sheet. Πύρειος νίκη θα λεγαμε, μιας και περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον τραυματισμό του Philippe Coutinho, ο οποίος της ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο φαίνεται σοβαρός.

Ας περάσουμε γρήγορα όμως στις βαθμολογίες του αγώνα:

Loris Karius: H καλύτερη εμφάνιση του Γερμανού τερματοφύλακα μέχρι τώρα. Ήταν εκεί, 2 φορές, όταν η ομάδα τον χρειάστηκε, ενώ ήταν εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια καθώς οργάνωνε το παιχνίδι από πίσω. Έκανε ένα λαθάκι το οποίο δεν έπιασε η τηλεόραση παραχωρώντας κόρνερ σε ένα ελευθερο, αλλά αυτό ήταν απλά ένα ψεγάδι σε ένα πολύ καλό μεσημέρι.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για άσχημα λόγια. Πολύ καλός στην πρώτη πάσα, είχε ένα δυνατό σουτ στο πρώτο ημίχρονο το οποίο πέρασε κάποια μέτρα εκτός εστίας, ενώ δημιούργησε φάση από κόρνερ με ωραίο τακουνάκι μέσα στην περιοχή. Ο ορισμός αυτού που οι Άγγλοι περιγράφουν ως "solid".

Βαθμολογία: 8/10




Joel Matip: Περισσότερο ασταθής από τον Lovren, είχε μερικές κακές πάσες και προς τις δύο εστίες. Εξαιρετικός αμυντικά, για άλλον έναν αγώνα δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα οι δύο αμυντικοί μας.

Βαθμολογία: 7/10

Nathaniel Clyne: Ξανά άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, ωστόσο δε βοήθησε επιθετικά όσο έπρεπε κόντρα σε μια κλειστή άμυνα. Έπρεπε να δώσει το απαραίτητο πλάτος στην επίθεση αλλά δεν το έκανε. Σε αυτό βέβαια παίζει ένα ρόλο και η ανάπτυξη της ομάδας μας, καθώς προτιμούσε τις επιθέσεις από το κέντρο, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Milner έκανε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 7/10




James Milner: Ξανά εδώ, πιστός στρατιώτης που θα κάνει ό,τι του ζητηθεί στον αγωνιστικό χώρο. Άριστος αμυντικά, πολύ καλός επιθετικά, απείλησε με πλαγιοκοπήσεις από αριστερά. Έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα καθώς ήταν εύστοχος για άλλη μια φορά από την άσπρη βούλα.

Βαθμολογία: 8/10




Jordan Henderson: Στο κέντρο του γηπέδου, ο Jordan Henderson ήταν η κεφαλή της οργάνωσης του παιχνιδιού της ομάδας μας. Μέχρι ένα βαθμό τα κατάφερε, ωστόσο έλειπε πολλές φορές η τελική μπαλιά. Είχε πολύ καλή ευκαιρία από φάουλ λίγο έξω από την περιοχή να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Pickford. Θετική παρούσια για άλλον έναν αγώνα.

Βαθμολογία: 7/10

Emre Can: Προσπάθησε, δημιούργησε, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά πάντα πήγαινε κάτι λάθος στο τέλος. Θετική εμφάνιση από το Γερμανό που έκανε πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο! Είχε καλές στιγμές, απείλησε από τα στημένα και βρέθηκε σε επικίνδυνες θέσεις δημιουργώντας προβλήματα στο λεωφορείο της Sunderland.

Βαθμολογία: 7/10

Georginio Wijnaldum: Βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας μας, δημιουργώντας χώρους -όσους μπορεί τουλάχιστον να δημιουργήσει κάποιος κόντρα σε μια ομάδα που αμύνεται με 10 παίχτες μέσα στην περιοχή. Δοκίμασε 2 σουτ από μακριά τα οποία δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Pickford. Και αυτός είχε πρόβλημα στο τελικό αποτέλεσμα, και αυτός είχε θετική εμφάνιση παρόλα αυτά!

Βαθμολογία: 7/10




Philippe Coutinho: O μεγάλος άτυχος της σημερινής μέρας καθώς σε μονομαχία στην περιοχή της Sunderland, φαίνεται πως του γύρισε ο αστράγαλος. Περιμένουμε με ανησυχία τις εξετάσεις του, αλλά τα πρώτα σημάδια δε φαίνονται καλά. Ήταν καλά κλεισμένος για τα 30 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βαθμολογία: 6/10

Sadio Mane: Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ταίριαζε στο Σενεγαλέζο winger, καθώς δεν μπόρεσε να βρει τους απαραίτητους χώρους παρά μόνο στο τέλος του αγώνα. Είχε μια σημαντική ευκαιρία, αλλά δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα μέσα στην περιοχή, ενώ αρκετές φορές τον πρόδωσε η πρώτη του επαφή. Κέρδισε πάντως το πέναλτι σε μια αντεπίθεση της ομάδας μας στο 90΄, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια.

Βαθμολογία: 6.5/10




Roberto Firmino: Kαι αυτός προσπάθησε να βρει χώρους, αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα. Πιο πολύ τραβήχτηκε εκτός περιοχής ώστε να δημιουργήσει για τους υπόλοιπους, παρά για τον εαυτό του. Μεταφέρθηκε στη θέση του τραυματία Coutinho στο 35', και έκτοτε απείλησε περισσότερο, με την άψογη τεχνική του και την εκπληκτική ντρίπλα του. Αντικαταστάθηκε στο τέλος του αγώνα, καθώς δέχτηκε μια κλωτσιά στη γάμπα. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό.

Βαθμολογία: 7/10




Divock Origi (στη θέση του Philippe Coutinho στο 34'): Πήρε την ευκαιρία που περίμενε, και την άρπαξε από τα μαλλιά. Τραυματίας Sturridge, τραυματίας Coutinho, ήρθε η ώρα του Divock! O νεαρός Βέλγος λύτρωσε την ομάδα μας, με πάρα πολύ δύσκολο γκολ από πλάγια θέση, και ενώ όλοι έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες. Μόνιμος κίνδυνος με την ταχύτητα, τη δύναμη και την τεχνική του από την ώρα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Αν επιβεβαιωθούν τα άσχημα νέα για Coutinho, θα δούμε σίγουρα περισσότερο Origi στα επόμενα παιχνίδια.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Lucas Leiva (στη θέση του Roberto Firmino στο 87'): Άλλη μια συμμετοχή και για το Βραζιλιάνο μέσο.

Βαθμολογία: -

Ben Woodburn (στη θέση του Georginio WIjnaldum στο 92'): Ντεμπούτο για τον 17χρονο επιθετικό, μια μέρα που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή!

Βαθμολογία: -




Jurgen Klopp: Kόντρα σε μια ομάδα που αγωνίστηκε με τριπλή ζώνη άμυνας, με κανένα επιθετικό πλάνο, η Liverpool εγκλωβίστηκε. Έχασε από νωρίς και τον Philippe Coutinho, και έδεσε το γλυκό. Ο Jurgen Κlopp προσπάθησε να δώσει ώθηση στους παίχτες του κυρίως με τις κινήσεις του εκτός γηπέδου, ξεσηκώνοντας επανειλημμένα τους φιλάθλους. Όπως δήλωσαν και οι Άγγλοι σχολιαστές, ξέρει τι χρειάζεται για να διεκδικήσει τίτλους. Και μια επαγγελματική νίκη κόντρα σε μια τόσο αμυντικά στημένη ομάδα, μια ομάδα που δε χωρούσε ούτε μια καρφίτσα να πέσει στην περιοχή της, δε δείχνει τίποτα το διαφορετικό. Τώρα έχει μπροστά του το πιο κρίσιμο ίσως σημείο του πρωταθλήματος. Πρέπει να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ, τους τραυματισμούς και τα παιχνίδια ανά 3 μέρες. Τώρα είναι το σημείο που θα δείξει η ομάδα μας αν όντως έχει το μέταλλο να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.

Βαθμολογία: 8/10


Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.