Ας μιλήσουμε λίγο για Ποδοσφαιρικά Παραμύθια

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Προημιτελικά Λιγκ Καπ Αγγλίας

Η Λίβερπουλ, έστω και δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει της μαχητικής Λιντς Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Άνφιλντ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Πέρα από τη νίκη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι συνέβη κάτι πολύ ξεχωριστό τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον 17χρονο Μπεν Γούντμπερν, ο οποίος είναι πλέον ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπόρνμουθ (Κυριακή 4/12, 15:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Vitality Stadium για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Στη σκιά ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, η είδηση του οποίου λύγισε και συγκίνησε τον παγκόσμιο αθλητισμό, το ποδόσφαιρο έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει στην κανονική του ροή.

Στην Αγγλία, τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη, έχουμε την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ. Εκεί, η Λιντς δυσκόλεψε αρκετά τη Λίβερπουλ, το πάλεψε αλλά λύγισε προς το τέλος, με τους κόκκινους να παίρνουν τη νίκη με 2-0 και συνάμα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Λίγοι, ωστόσο, είναι εκείνοι που θα σταθούν στο αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε αυτό το 2-0, είναι μοναδικός.

Ο 17χρονος Μπεν Γούντμπερν από την Ουαλία, κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Αγγλίας, για λίγα λεπτά, πάνω του καθώς, με το γκολ που πέτυχε, έγινε και επίσημα ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην ιστορία της Λίβερπουλ σε ηλικία 17 ετών και 45 ημερών! Το κατόρθωμα του Μπεν, έχει ήδη γραφτεί με χρυσά και ένδοξα γράμματα στην ιστορία του συλλόγου!

Όσο για τη Λίβερπουλ, η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τη Σαουθάμπτον, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Χαλ. Οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ είναι προγραμματισμένοι για τις 10 ή 11 Ιανουαρίου του 2017, ενώ οι ρεβάνς για τις 24 ή 25 του ίδιου μήνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί και ποδοσφαιριστές έσκυψαν το κεφάλι και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παικτών της Σαπεκοένσε πο χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία, λίγες ώρες νωρίτερα.


Το ματς


Υπό το βλέμμα του Στίβεν Τζέραρντ που βρέθηκε (ξανά) στην εξέδρα, οι κόκκινοι (παρεταγμένοι με αρκετές αλλαγές) αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στα πρώτα λεπτά απέναντι στη Λιντς, η οποία μόνο για... εκδρομή δεν πήγε στο Άνφιλντ.


Η ιστορική ομάδα που τώρα αγωνίζεται στην Championship (την δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας), έβαλε δύσκολα στους κόκκινους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο, με τον Μινιολέ να επεμβαίνει σωτήρια σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε... σχεδόν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Και λέμε σχεδόν, διότι, πέρα από το ότι είχε περισσότερη διάθεση επιθετικά, η Λιντς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Ρουφ στο 52' κατέληξε στο δοκάρι του Μινιολέ.


Η ομάδα του Κλοπ έψαχνε εναγωνίως κενούς χώρους ώστε να αναπτυχθεί κατάλληλα και να επιβάλλει τον ρυθμό της, απείλησε με τον Τσαν στο 59', αλλά η Λιντς ήταν εκείνη που φαινόταν ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπάρτλεϊ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το δεκάλεπτο του... τρόμου, οι κόκκινοι έδειξαν να συνέρχονται και να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, με τον Βαϊνάλντουμ να μπαίνει στην περιοχή της Λιντς, να σουτάρει αμαρκάριστος αλλά να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι στο 72', κι ενώ στην επαναφορά οι Μανέ και Τσαν να καθυστερούν και να μην μπορούν να σκοράρουν.


Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Βαϊνάλντουμ στο 72', το κατάφερε ο Οριζί τρία λεπτά αργότερα. Ο Βέλγος (ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα με τη Σάντερλαντ για το πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες), μετά από ιδανική σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, και με προβολή από τη μικρή περιοχή, έλυσε τον γόρδιο δεσμό κάνοντας το 1-0 στο 75'!

Παίζοντας, πλέον, με λιγότερο άγχος, η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 81', ήταν η στιγμή που γράφτηκε ποδοσφαιρική ιστορία για τον σύλλογο.


Ο Μπεν Γούντμπερν, το νεαρό παλικαράκι που έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα της Λίβερπουλ στο ματς με τη Σάντερλαντ το Σάββατο, είχε περάσει ως αλλαγή στο 67', στη θέση του Στιούαρτ. Στο 81', λοιπόν, μετά από όμορφη συνεργασία Οριζί και Μανέ, η μπάλα κατέληξε στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος άφησε έξυπνα για τον Γούντμπερν, και ο νεαρός... ανατίναξε τα δίχτυα από κοντά, γράφοντας το τελικό 2-0!

Ωστόσο, δεν είναι τόσο το ότι κλειδώνει μια και καλή την υπόθεση-πρόκριση για τη Λίβερπουλ, όσο το γεγονός ότι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, γράφτηκε ιστορία με μεγάλα, ένδοξα, χρύσα γράμματα. Γιατί συνέβη αυτό; Ας εξηγηθούμε, λοιπόν.


Ο Μπεν Γούντμπερν, με το γκολ του αυτό, έσπασε το ρεκόρ του Owen και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ σε ηλικία μόλις 17 χρονών, 1 μήνα και 11 ημερών! Ανεπανάληπτος ποδοσφαιρικός ρομαντισμός. Από εκείνα τα παραμύθια που όλοι ονειρεύονται από μικρά παιδιά. Στο χαμόγελό του, κρύβονται όλα τα όνειρα, όλες εκείνες οι προσπάθειες, οι πιέσεις, οι θυσίες που έχει κάνει. Όλα αυτά για να φτάσει σ' αυτήν ακριβώς τη μέρα!



Σχόλιο

Αν και δυσκολεύτηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην ανταγωνιστική Λιντς, κι αυτό το έκανε με τρόπο... επικό, καθώς ο Μπεν Γούντμπερν έγινε το πρόσωπο του αγώνα, πετυχαίνοτας κάτι πολύ σπουδαίο, που θα έχει να το θυμάται για όλη του τη ζωή.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Κλαβάν, Λούκας, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στιούαρτ (Γούντμπερν 67'), Εγιάρια (Μίλνερ 82'), Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Μανέ, Οριζί (Γκρούγιτς 91')
Λιντς Γιουνάιτεντ: Σιλβέστρι, Μπεράρντι, Κούπερ (Άιλινγκ 46'), Μπάρτλεϊ, Τέιλορ, Βιεϊρά, Ο' Κέιν (Φίλιπς 28'), Σακό, Ντάλας (Γουντ 62'), Ρουφ, Ντουκαρά



























Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Divock (@divockorigi) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.