Klopp: Θα τα βγάλουμε πέρα και χωρίς τον Φιλίπε!

Μπορεί η νίκη απέναντι στην Σάντερλαντ το Σάββατο να αποτέλεσε μια σημαντική ώθηση για την ομάδα με τον τρόπο που ήρθε, ωστόσο τα κακά μαντάτα δεν έλειψαν και η ατυχία χτύπησε την πόρτα των Ρεντς.

Συγκεκριμένα, ο Φιλίπε Κουτίνιο σε μια σύγκρουση που είχε στο 33ο λεπτό με τον Εντόνγκ αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας και τα ρεπορτάζ αποκάλυψαν πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 2 μήνες.

Παρολ'αυτά, ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει πως η απουσία του Κουτίνιο δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να αποδείξει πως δεν βασίζεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου άσου για να παράγει καλό ποδόσφαιρο.

"Ο Φιλίπε είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αν δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε τότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι είναι και δεν υπάρχει δικαιολογία."

"Ο Φιλ, όσο καλός κι αν είναι, δεν μπορεί να κρίνει παιχνίδια μόνος του ακόμα κι αν φαίνεται έτσι μερικές φορές. Ντριμπλάρει, σουτάρει και είναι πολύ σημαντικός όμως είναι ομαδική η προσπάθεια που δημιουργούμε!"

"Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας αλλά μπορούμε να το διαχειριστούμε. Δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορώ να φανταστώ ή να ονειρευτώ, το να αποδείξουμε πως μπορούμε και χωρίς τον Φιλ, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και θα το αποδείξουμε."

"Ο Φιλ είναι εκτός, ο Άνταμ κοντεύει αλλά ακόμα είναι εκτός, ο Ντάνιελ εκτός. Είναι όλοι ποιοτικοί παίκτες, όμως δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες."

"Θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας ακόμη και δίχως αυτούς, αλλά φυσικά θα ήταν καλύτερα αν ήταν όλοι υγιείς."

Με τον Κουτίνιο να μένει εκτός μέχρι τα μέσα Γενάρη και τον Σάντιο Μανέ να χάνει το μεγαλύτερο διάστημα το ίδιου μήνα, η φονική τριπλέτα των Κουτίνιο- Φιρμίνο- Μανέ δεν θα ξαναενωθεί μέχρι τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Ωστόσο, ο Κλοπ τονίζει πως δεν θα αλλάξει την προσέγγισή του κατά την μεταγραφική περίοδο:

"Τι μπορώ να πω ώστε να μην είναι πρώτη μούρη στις εφημερίδες αύριο;"

"Κάτι από όσα κάνουμε είναι να παρακολουθούμε την αγορά και να σκαουτάρουμε παίκτες. Το κάνουμε συνέχεια."

"Το κάνουμε για να είμαστε ενήμεροι. Είναι προετοιμασία για οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να τύχει."

"Σκέφτηκα για τις μεταγραφές και προτού τραυματιστεί ο Φιλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε κάτι. Ήδη προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι, οργανώνουμε ένα camp και το πότε θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις."

"Ίσως έχουμε περισσότερους τραυματισμούς ή μπορεί κάποιοι νεαροί να πάρουν τότε την ευκαιρία τους. Μεταγραφές κάνεις μόνο όταν κρίνεις πως η ομάδα σου χρειάζεται κι άλλον παίκτη, Αν όχι, τότε μην κάνεις."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.