Λάθη, ντεφορμάρισμα και... χαμηλές πτήσεις

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
15η αγων. Premier League

Μπορεί να προηγήθηκε (ξανά), μπορεί να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ούτε και τώρα δεν κατάφερε η Λίβερπουλ να νικήσει, μένοντας στο 2-2 με τη Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Μίντλεσμπρο (Τετάρτη 14/12, 21:45 - Cosmote Sport 1 HD) στο Riverside Stadium για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ήταν πάλι μπροστά, έπαιζε πάλι καλύτερα αλλά ούτε και τώρα δεν κατάφερε να νικήσει η Λίβερπουλ.

Μία εβδομάδα μετά την επική γκέλα με τη Γουότφορντ, η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε στο σκορ, η Γουέστ Χαμ έκανε την ανατροπή, ο Οριζί ισοφάρισε νωρίς-νωρίς στην επανάληψη αλλά και πάλι, δεν μπόρεσε να βρει τα κλειδιά της νίκης η Λίβερπουλ, μένοντας στο 2-2 με τη Γουέστ Χαμ.

Όπερ σημαίνει πως οι κόκκινοι παραμένουν στην 3η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τη Σίτι, στο -6 από την πρωτοπόρο Τσέλσι (37 β.) και στο -3 από την δεύτερη Άρσεναλ (34 β.).

Το ματς


Οι κόκκινοι έκαναν την πλέον ιδανική εκκίνηση στο παιχνίδι, καθώς αξιοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ της Γουέστ Χαμ. Ο Μανέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λαλάνα ανενόχλητος με γυριστό σουτ, έκανε το 1-0 στο 5'! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά ο Κάριους έβαλε την κόντρα στον Αντόνιο, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.


Η Λίβερπουλ δεν εκματελλεύτηκε όμως το προβάδισμά της και... έμεινε σε αυτό. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Παγιέτ, περίπου από τα 25 μέτρα απόσταση, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Κάριους για το 1-1 στο 28'! Ο Ντιμίτρι Παγιέτ δεν θεωρείται άδικα ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές στημένων φάσεων στον κόσμο. Ευχή για τη Γουέστ Χαμ που τον έχει στο δυναμικό της.


Σαν να μην έφτανε αυτό, κι ενώ οι γηπεδούχοι άρχισαν πάλι να πιέζουν, ήρθε άλλο ένα σοκ για τους κόκκινους. Ο Χέντερσον σε πρώτη φάση και ο Ματίπ σε δεύτερη, δεν μπορούν να απομακρύνουν τη μπάλα, αφήνοντας έτσι όλο τον χώρο στον Αντόνιο να ακουμπίσει ίσα-ίσα την μπάλα ώστε να καταλήξει στα δίχτυα του Κάριους, κάνοντας το 1-2 στο 37 και παγώνοντας για τα καλά το Άνφιλντ!


Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ματίπ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Αυτό που δεν κατάφερε ο Γερμανός αμυντικός, το κατάφερε ο Οριζί με την έναρξη της επανάληψης. Ο Μανέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ράντολφ φαινόταν ότι είχε τον έλεγχο της μπάλας αλλά τελικά του... γλίστρησε μέσα από τα χέρια του, κι έτσι ο Βέλγος που ακολουθούσε τη φάση, ισοφάρισε σε 2-2 μόλις στο 48'!

Μετά το γκολ του Οριζί, η Λίβερπουλ δεν άφησε... το πόδι από το γκάζι. Η ομάδα του Κλοπ έκανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας την ολοκληρωτική υπεροχή στο παιχνίδι και δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας για τη Γουέστ Χαμ.


Ο Βαϊνάλντουμ απείλησε (50', 62') για λογαριασμό των γηπεδούχων χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Χέντερσον με ένα σουτ... τηλεφώνημα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ράντολφ, ο οποίος όμως, έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής, της χρονιάς, ακόμα και της ίδιας του της ζωής. Με μια ανεπανάληπτη απόκρουση, στέρησε το τρίτο γκολ στη Λίβερπουλ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν την ασφυκτική πίεση μέχρι τέλους, ο Κλάιν έκανε κακό σουτ στο 83', και έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχόλιο


Γκέλα νούμερο δύο για τη Λίβερπουλ - και μάλιστα συνεχομένη. Μετά από εκείνη κόντρα στη Μπόρνμουθ, οι κόκκινοι, παρόλο που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δεν κατάφεραν να νικήσουν τη Γουέστ Χαμ, η οποία πήρε ένα σημαντικότατο βαθμό-ανάσα στη μάχη της παραμονής.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν (Κλάβαν 46'), Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Φιρμίνο, Οριζί
Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Νόρντβεϊτ, Γουίνστον, Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ, Ομπιάνγκ, Λανσίνι (Έντμιλσον Φερνάντες 78'), Αγιού (Άντι Κάρολ 63'), Παγιέτ, Αντόνιο

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.