Liverpool 2 - 2 West Ham - Βαθμολογίες παιχτών: Σε χαμηλές πτήσεις Karius και Gini



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός


Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για την Liverpool, κόντρα στη West Ham στο Anfield αυτήν τη φορά. Παρόλο που ο Lallana άνοιξε νωρίς το σκορ, ακολούθησε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο με την West Ham να πηγαίνει στα αποδητήρια στη θέση του οδηγού, με τα γκολ των Payet και Antonio. Το "δώρο" του Randolph στον Origi (2-2) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με την ομάδα μας να πιέζει αλλά να μην μπορεί να πάρει τη νίκη.

Βαθμολογίες:




Loris Karius: Ακόμα μια άσχημη μέρα για το νεαρό Γερμανό στα γκολπόστ. Πολύ όμορφη απόκρουση σε σουτ του Antonio από πλάγια θέση στο πρώτο ημίχρονο, ερωτηματικά για την τοποθέτησή του στο -εξαιρετικό- χτύπημα φάουλ του Payet, στο οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Δε φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ της West Ham, ωστόσο οι μουρμούρες έχουν γίνει πολύ έντονες πλέον. Ίσως στο επόμενο παιχνίδι να ξαναπάρουμε μια γεύση από Mignolet.

Βαθμολογία: 5/10

Nathaniel Clyne: Και πάλι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, και πάλι δε βοήθησε ιδιαίτερα επιθετικά όταν η ομάδα κυνηγούσε το γκολ. Έχασε καλή ευκαιρία μετά από τακουνάκι του Lallana καθώς το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ. 

Προσωπικό σχόλιο: Νιώθω πως κάθε εβδομάδα -πλην σπανίων περιπτώσεων- κάνω copy - past τα σχόλια για τον Clyne.

Βαθμολογία: 6/10

James Milner: Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο James Milner με σωστότατες αμυντικές τοποθετήσεις και καλά δουλεμένα overlaps. Πραγματοποίησε ωραίες μπαλιές στην καρδιά της περιοχής χωρίς όμως αυτές να έχουν τελικό αποδέκτη κάποιον παίχτη της ομάδας μας. Σκύλος μέσα στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Εκτός παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπρούσε να ακολουθήσει την ταχύτητα του Antonio και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα νωρίς, με αποκορύφωμα μια λάθος προσέγγιση σε κάθετη μπαλιά που έφερε σε περιπέτειες τον Karius. Ανέβασε στροφές στη συνέχεια, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.

Βαθμολογία: 5.5/10

Joel Matip: Ίσως η χειρότερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας μας, που και πάλι, δεν ήταν άσχημη. Φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ; Ίσως. Δεν τον άφησε αυτό να τον επηρεάσει όμως και συνέχισε δυνατά στο παιχνίδι. Είχε και δοκάρι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βαθμολογία: 6.5/10

Jordan Henderson: Μια μέτρια εμφάνιση για τον αρχηγό, ο οποίος δε θα βρεις πολλά πράγματα που δεν έκανε σωστά, ωστόσο δεν έκανε και κάτι για να ξεχωρίσει. Πολύ σωστές μεταβιβάσεις και -ιδιαίτερα- μακρινές μπαλιές, αλλά μέχρι εκεί. Πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με μακρινό σουτ, αλλά ο Randolph δυστυχώς, ήταν εκεί.

Βαθμολογία: 6.5/10



Georginio Wijnaldum: Δυστυχώς δεν έχουμε δει ακόμα τον Wijnaldum στα καλύτερά του, και σήμερα ήταν άλλη μια πολύ μέτρια έως κακή εμφάνιση. Παρά το γεγονός ότι δημιούργησε φάσεις κυρίως για τον εαυτό του με τις εξαιρετικές κινήσεις του στους κενούς χώρους, δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και σπατάλησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Βαθμολογία: 5.5/10



Adam Lallana: Στην επιστροφή του στη βασική 11αδα, του πήρε μόλις 5 λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έδειξε αμέσως γιατί έλειψε τόσο πολύ. Και πάλι εξαιρετικές επαφές και εντός αλλά και εκτός περιοχής η Liverpool δείχνει πολύ πιο απειλητική με αυτόν στο γήπεδο. Έπεσε η απόδοσή του στο τέλος, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς είχε να αγωνιστεί 90λεπτο πολύ καιρό.

Βαθμολογία: 7/10



Sadio Mane: Eξαιρετικός ανά μερικά διαστήματα, κακός ανά άλλα. Ήταν αυτός που δημιούργησε τα γκολ τόσο του Lallana όσο και του Origi και πάντα επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο ορισμένες φορές έδειχνε να την κρατάει περισσότερο απ'όσο χρειαζόταν και να είναι πιο χαλαρός απ'ότι απαιτούσε η περίσταση. Τον έχουμε δει και σε καλύτερες μέρες, αλλά μόνο και μόνο για τις δύο ασσίστ του, του αξίζει το βραβείο του MOTM.

Βαθμολογία: 7/10 (MOTM)



Roberto Firmino: Δεν μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, τέλος. Άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση σε αυτή τη θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε πιο ελεύθερο ρόλο και αυτό τον βοήθησε να ανέβει αγωνιστικά και να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Firmino που έχουμε δει όταν αγωνίζεται ως ψευτοεννιάρι.

Βαθμολογία: 5/10



Divock Origi: 4 γκολ σε 4 ματς για το νεαρό Βέλγο, που είναι σε σερί σκοραρίσματος. Η εμφάνισή του όμως ήταν αρκετά νωθρή, χωρίς να έχει τις απαραίτητες κινήσεις που η ομάδα χρειάζεται από έναν σέντερ φορ για να διασπάσει μια κλειστή άμυνα. Ακατέργαστο διαμάντι, όπως έχει ειπωθεί και σε παλιότερα άρθρα. Θα ευχαριστεί τον Randolph για το δώρο που του έκανε.

Βαθμολογία: 6/10

Ragnar Klavan (στο 45' στη θέση του Dejan Lovren): Μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή και ηρέμησε την ομάδα. Σωστές τοποθετήσεις, ωραίες πάσες από πίσω με μεστό παιχνίδι, έδωσε σιγουριά στα μετόπισθεν. Πρόσφερε ίσως τη "στιγμή του αγώνα" με εξαιρετικό Cruyff-turn.

Βαθμολογία: 8/10



Jurgen Klopp: Μέτρια διαχείρηση ξανά από τον Jurgen Klopp. Με 2 σημαντικές απουσίες (Coutinho, Can) πραγματοποίησε 1(!) μόλις -και αυτή αναγκαστική- αλλαγή. Η ομάδα φάνηκε κουρασμένη, χωρίς φαντασία στο γήπεδο και ο Γερμανός δε θα είναι με τίποτα ευχαριστημένος από την εικόνα της. H Liverpool πέτυχε το γρήγορο γκολ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, αντέδρασε σωστά, αλλά δεν είχε το κάτι παραπάνω για να το γυρίσει. Ίσως ο Γερμανός θα πρέπει να αλλάξει μερικά πράγματα για το ματς της Τετάρτης.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.