Πώς τα καταφέρνουμε έτσι; (Ένα Τεράστιο Πισωγύρισμα)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
14η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ, αν και προηγήθηκε με 0-2 και 1-3 της Γουότφορντ, κατάφερε να υποστεί ένα μεγαλοπρεπέστατο κάζο, χάνοντας μέσα από τα χέρια της ένα δικό της παιχνίδι (4-3) και υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Σίτι. Πρώτη ήττα στο κόκκινο στρατόπεδο από τον Αύγουστο.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Γουέστ Χαμ (Κυριακή 11/12, 18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ.

Είναι από αυτά τα περιστατικά που παραμένουν ανεξήγητα.
Νωθρότητα, έλλειψη καθαρού μυαλού, έλλειψη ψυχραιμίας, λανθασμένη διαχείριση αποτελέσματος. Είναι από αυτές τις μέρες της Λίβερπουλ που οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει - μέρες στις οποίες, όλες σου οι προσπάθειες για να βρεις μια (λογική) εξήγηση, θα πέσουν στο κενό.

Οι κόκκινοι είχαν βάλει στο σακούλι τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να... σκοντάψουν και να τους πέσουν. Η Γουότφορντ αποδιοργάνωσε εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Κλοπ, επανήλθε δύο φορές στο σκορ, πίστεψε στον εαυτό της, έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό, και κατάφερε να ολοκληρώσει μια από τις πιο ΕΠΙΚΕΣ ανατροπές (από 1-3 σε 4-3!) που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα αγγλικά γήπεδα!

Αυτό το τεράστιο πισωγύρισμα φέρνει την ομάδα του Κλοπ στους 30 βαθμούς και την τρίτη θέση, μαζί με τη Σίτι, ούσα πλέον στο -4 από την Τσέλσι (που είναι πρωτοπόρος) και στο -1 από την Άρσεναλ.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας τις... λαχανί εμφανίσεις) ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά στο Vitality Stadium. "Κλείδωσαν" τη Μπόρνμουθ στην περιοχή της, και την πίεζαν ασφυκτικά, ώστε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.


Και μπορεί ο Οριζί να μην μπόρεσε να... σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, αλλά ήρθε να το κάνει λίγο αργότερα ο Μανέ. Ο Τσαν έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μανέ, αυτός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, δεν πτοήθηκε από τον Άκε που τον κυνηγούσε, και με τις... τάπες νίκησε τον Μπόρουτς για το 0-1 στο 20'!

Η Λίβερπουλ είχε πάρει... φόρα και πριν καλά-καλά συνέλθει η Μπόρνμουθ, η ομάδα του Κλοπ απέκτησε σκορ ασφαλείας. Ο Μανέ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Χέντερσον κι αυτός με τη σειρά του στον Οριζί, ο οποίος με ωραία προσωπική ενέργεια, πέρασε τον Μπόρουτς (που είχε βγει εκτός περιοχής!) και από δύσκολη γωνία έκανε το 0-2 στο 22'! Ονειρεμένο ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ! Αυτό το γκολ του Βέλγου, ήταν το τρίτο του στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει παίξει!


Παρόλο που ζήτησαν (ορθώς) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιρμίνο πάνω στον Άκε (με τον διαιτητή να μη βλέπει κάτι επιλήψιμο), οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στα δύο γρήγορα γκολ των κόκκινων. Ωστόσο, το κατάφεραν στις αρχές της επανάληψης, με τον Μίλνερ να πηγαίνει καθυστερημένα πάνω στον Φρέιζερς και να τον γκρεμίζει μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γουίλσον για το 1-2 στο 56'!


Ακόμα κι έτσι όμως, η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε. Αφού απείλησε πρώτα με τον Κλάιν στο 62', ο Μανέ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε τις προσποιήσεις του και έβγαλε τελευταία στιγμή στον Τσαν ο οποίος με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπόρουτς, και έκανε το 1-3 στο 64', δίνοντας ξανά μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του!


Όσο περνούσε η ώρα πάντως, τόσο η Μπόρνμουθ φαινόταν ολοένα και πιο απειλητική προς τα καρέ του Κάριους, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Φρέιζερ στο 70', ενώ λίγο αργότερα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Μίλνερ προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα δεν του... έκανε το χατήρι.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με ποδοσφαιρικό εγωισμό και τσαγανό, κι αυτό φαινόταν σε κάθε μονομαχία. Οι παίκτες της Μπόρνμουθ πίστευαν ότι μπορούν να νικήσουν. Κι ως συνήθως, όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, δικαιώνεσαι στο τέλος.

Η Μπόρνμουθ έβγαλε αντίδραση, και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά, να επανέλθει και να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι ξεχύθηκαν σαν... αστραπή στην αντεπίθεση, ο Γουίλσιρ έδωσε δεξιά στον Γουίλσον, αυτός έβγαλε τη χαμηλή σέντρα, κι ενώ ο Αφόμπε δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Φρέιζερ, ο οποίος μείωσε σε 2-3 στο 76'!


Αυτό ήταν. Το μομένουμ ήταν πλέον με τη Μπόρνμουθ. Την... έσπρωχνε το γήπεδο, άλλωστε. Φαινόταν ότι αυτό το γκολ του Φρέιζερ θα λειτουργούσε ως κινητήριος μοχλός για τη συνέχεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φρέιζερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, κι έτσι ο Κουκ ισοφάρισε για τη Μπόρνμουθ σε 3-3 στο 78'!

Ήταν ολοφάνερο, πλέον, ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνδιού, προκαλώντας πανικό στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ κάθε φορά που πατούσαν την περιοχή του Κάριους. Όλο το γήπεδο ζητούσε και απαιτούσε ακόμα ένα γκολ από τη Γουότφορντ. Οι οπαδοί ήταν πεπεισμένοι ότι η ομάδα τους μπορεί να φτάσει στη νίκη. Το θέμα είναι ότι δεν το πίστευαν μόνο οι οπαδοί, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες.

Και μπορεί ο Αφόμπε να έχασε τρομερή ευκαιρία στο 80' ώστε να κάνει την ολική ανατροπή (τρομερή η επέμβαση του Κάριους!), αλλά είναι μερικές φορές που, όταν πιστεύεις σε κάτι τόσο πολύ, αυτό θα πραγματοποιηθεί. Έτσι κι έγινε για τους γηπεδούχους.


Η προσπάθεια του Οριζί να... παγώσει το Vitality Stadium στο 91' πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Μπόρουτς, και στην αμέσως επόμενη φάση (έχοντας γυρίσει στα καρέ του Κάριους), ο Κουκ έκανε το δυνατό σουτ, ο Γερμανός απέκρουσε αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και στη συνέχεια της φάσης ήρθε ο Άκε να την σπρώξει στα δίχτυα για το τελικό 4-3 της Μπόρνμουθ στο 93'(!), ολοκληρώνοντας μια ΕΠΙΚΗ ανατροπή.

Σχόλιο


Σκόραρε νωρίς και νόμιζε πως... καθάρισε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ την πάτησε σαν... πρωτάρα απέναντι στη Γουότφορντ, η οποία χάρισε στους οπαδούς μια ΕΠΙΚΗ νίκη με ανατροπή που θα θυμούνται αμφότεροι για πολύ καιρό. Η ομάδα του Κλοπ δεν μπόρεσε να αντιδράσει με επιτυχία στην αφόρητη πίεση (ιδίως στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού) των γηπεδούχων, τα αμυντικά της λάθη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, και παραδόθηκε στο ποδοσφαιρικό θράσος της Γουότφορντ, παρόλο που βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ.

Οι συνθέσεις

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Κουγκ, Άκε, Σμιθ, Άρτερ, Γκόσλινγκ (Αφόμπε 75'), Γουίλσιρ, Κινγκ (Άιμπ 46'), Στάνισλας (Φρέιζερ 55'), Γουίλσον
Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λούκας, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τσαν Μανέ (Λαλάνα 69'), Φιρμίνο, Οριζί



Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.