Ένας απερίσκεπτος Bobbyρας...

Παραμονή Χριστουγέννων, ο Roberto Firmino "κρέμασε" οπωσδήποτε τον εαυτό του, ενδεχομένως και την ομάδα.

Γράφει ο: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Ο "Bobby" Firmino μπορεί ποδοσφαιρικά να είναι ένας ώριμος 25άρης, ωστόσο η εξωγηπεδική του συμπεριφορά αποδεικνύει πως είναι ακόμα...Bobbyρας. 

Η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της Liverpool: Ξημερώματα Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου, ο Βραζιλιάνος striker αναγκάστηκε από αστυνομικούς να σταματήσει στο πλάι του δρόμου και συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Merseyside "η Αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού το όχημα του ακινητοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Liverpool τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2016. Ο Roberto Firmino, από το Liverpool, θα παρουσιαστεί στο Ειρηνοδικείο της πόλης του Liverpool στις 31 Ιανουαρίου."

Ο σύλλογος της Liverpool, από τη μεριά του, μέσω εκπροσώπου ανακοίνωσε πως δεν θα σχολιάσει το ζήτημα μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία.

Μάλιστα, η 31η του Γενάρη αποτελεί και την ημερομηνία του derby μεταξύ Liverpool και Chelsea, γεγονός που ευθύς εξ' αρχής προκάλεσε αγωνία (και θυμό) στους φιλάθλους των Reds. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως η δίκη θα αναβληθεί για να εξυπηρετηθεί η ομάδα από τις υπηρεσίες του Bobby εκείνη την ημέρα (φυσικά και δεν θα προβληθεί αυτό ως δικαιολογία...).



Η Τιμωρία


Οι πιθανές έννομες συνέπειες της παράνομης οδηγικής συμπεριφοράς του Roberto Firmino, όπως προβλέπονται από το νόμο και βάσει της εκάστοτε δικαστικής απόφασης, είναι 6μηνη φυλάκιση, πρόστιμο άνευ ορίου, κατάσχεση διπλώματος για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Επιπλέον, πολλά σενάρια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τις τελευταίες ώρες από ανήσυχους φιλάθλους, σχετικά με ενδεχόμενη τιμωρία του από τον Jurgen Klopp ή το σύλλογο εν συνόλω. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για διαφορετική περίπτωση από εκείνη του Mamadou Sakho, ο οποίος επιδιδόταν σε πειθαρχικά παραπτώματα στα πλαίσια της εντός της ομάδας συμπεριφοράς του, με αποτέλεσμα να "εξοστρακιστεί" από τον Klopp.

Η...νομολογία πάντως δείχνει ήπια αντίδραση από τον Γερμανό προπονητή. Σε παρόμοια περίπτωση, δηλαδή, κατά τη θητεία του στην Dortmund, όταν ο Marco Reus είχε συλληφθεί για οδήγηση χωρίς άδεια επί 3 χρόνια (ταυτόχρονα με συνεχείς κλήσεις για παραβίαση του ορίου ταχύτητας) και τιμωρηθεί με πρόστιμο 540.000€ (το μεγαλύτερο που καταλογίσθηκε ποτέ στη Γερμανία!), ο Klopp είχε δηλώσει: "Είναι καλό που συνελήφθη. Δέχτηκε τρομερά μεγάλο πρόστιμο, αλλά κι αυτό είναι αρκετά δίκαιο. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και ποτέ δεν έδωσε την εικόνα πως θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου". Αξίζει να σημειωθεί πως η Dortmund δεν επέβαλε τότε καμία επιπλέον τιμωρία στον Reus.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.