Τι είπε ο Jürgen Klopp για την ήττα από την Bournemouth


Ο Jürgen Klopp μιλάει για το χαρακτήρα της ομάδας του, τις επιδόσεις του Loris Karius και άλλα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της Λίβερπουλ στο Bournemouth


Για την ήττα...

Τι μπορώ να πω? Σε όλες τις καλές στιγμές μας ήταν αρκετά σαφές ποια ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα. Νομίζω ότι ήταν προφανές πως η Bournemouth ήθελε να πιέσει ψηλά και δεν είχε καμία πιθανότητα γι 'αυτό. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είμασταν ταχύτεροι σε όλες τις αποφάσεις μας. Είχαμε τους Divock Origi και Sadio Mane μπροστά, που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτές τις καταστάσεις – και το κάναμε δύο φορές πολύ καλά. 2-0 μπροστά, αλλά ήδη τότε δεν παίζαμε πολύ καλά και εμένα δεν μου άρεσε πάρα πολύ. Είπα στους παίχτες στο ημίχρονο ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν η τέλεια προετοιμασία για το δεύτερο ημίχρονο, επειδή είχαμε ήδη δείξει ότι στο 2-0 το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Είμασταν πάρα πολύ στατικοί στις πάσες μας, κρατούσαμε την μπάλα πάρα πολύ ώρα σε λάθος στιγμές και στη συνέχεια πασάραμε πολύ αργά, [έτσι] ο παίχτης που δεχόταν την μπάλα ήταν υπό πίεση. Όλα άλλαξαν - όχι επειδή οι παίχτες ήθελαν αλλά επειδή χάσαμε ένα μικρό κομμάτι της συγκέντρωσης μας. Αλλά και πάλι, με 2-0 στο ημίχρονο, ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί. Το πέναλτυ, βέβαια, άλλαξε το παιχνίδι λίγο. Εμείς σκόραρε το τρίτο, ένα υπέροχο γκολ, και τότε συνέβη πολύ γρήγορα και πάλι. Ανοίξαμε την πόρτα, αλλά η Bournemouth έπρεπε να πάρει το πάνω χέρι και το πήρε. Φυσικά δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Δεν υπήρχαν πολλές στιγμές όπου η Bournemouth θα μπορούσε να πάρει αυτοπεποίθηση, αλλά όταν υπήρχε η στιγμή τότε ήταν αμέσως εκεί. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Ο Eddie ήταν σαν πυρκαγιά - ακόμα και μετά από το 3-3 ώθησε τους παίχτες του μπροστά. Είχαμε την ευκαιρία μας και στη συνέχεια σκόραραν το γκολ. Είναι μια υπέροχη ιστορία, αν δεν είσαι στην αντίπαλη πλευρά. Σήμερα είμασταν στην λάθος πλευρά. Αυτό είναι που πρέπει να αποδεχθούμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και θα το κάνουμε, αυτό είναι σίγουρο. Στη συνέχεια, τα πάντα θα είναι και πάλι καλά. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν το αισθανόμαστε αυτό, φυσικά.

Στο γεγονός πως είναι πιο φιλοσοφικός παρά θυμωμένος...

Δεν είμαι θυμωμένος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ήμουν θυμωμένος μερικές φορές, όταν είχα ακόμα επιρροή στο παιχνίδι. Είδα στη στιγμή πως δεν ήθελαν να κάνουν το λάθος πράγμα - ξέρω τους παίχτες μου αρκετά καλά – αλλά έγινε και μετά είναι λίγο πολύ αργά και χάνεις την ορμή στο παιχνίδι. Δεν είναι πάρα πολύ απλό να επανέρθεις από αυτό. Εκεί είναι όπου προσπάθησα να βοηθήσω εγώ. Αλλά τώρα έχει συμβεί, δεν μπορώ να το αλλάξω πια, γιατί θα πρέπει να είμαι θυμωμένος; Τα παιδιά δεν θέλουν να χάσουν, το είδα. Δούλεψαν αρκετά σκληρά. Το πέναλτυ ήταν, φυσικά, πολύ σημαντικό. Από την άλλη πλευρά, υπήρχε μια κατάσταση όπου υπήρχε ένα σαφές φάουλ στον Roberto ή στον Divock – που τον τραβούσε πίσω, δεύτερη κίτρινη κάρτα επίσης. Αλλά εμείς πρέπει να δεχτούμε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι συνέβη σήμερα. Είμασταν υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα στην καλή πλευρά και στην κακή πλευρά. Αυτό είναι.

Σχετικά με το εάν το αποτέλεσμα προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τον χαρακτήρα της ομάδας του...

Όχι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα χαρακτήρα. Κανείς δεν γεννιέται ως νικητής - δεν είναι κατά τους πρώτους μήνες της ζωής σας που είστε ο νικητής, θα πρέπει να το μάθουν. Ήρθαμε από την έννατη θέση πέρυσι και υπήρχαν πολλοί επικριτές και τώρα προσπαθούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Σε όλους αυτούς τους τρόπους, είναι πάντα σαφές κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Δεν σου αρέσει, αλλά το ξέρεις ήδη από πριν - αλλά όταν συμβαίνει, αυτό εξακολουθεί να αισθάνεσαι άσχημα. Θα έλεγα ότι ξέρετε για τα προβλήματα στη ζωή, είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε - ήξερα ότι θα μπορούσε να συμβεί, τώρα έχει συμβεί και τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα.

Σχετικά με το αν ανυσηχεί με την απόδοση του Karius...

Όχι. Αν κάνεις λάθος, μπορεί να δεχθείς κριτική - αυτή είναι η ζωή και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Εάν έχεις την ποιότητα, θα γίνεις ισχυρότερος με αυτό. Σέβομαι δέχομαι ό,τι έχετε να πείτε για μας σήμερα και αν θέλετε να πούμε ότι είμαστε τυφλοί, ανόητοι, δεν είμαστε αρκετά καλοί, ό,τι, θέλετε. Δεν έχει καμία επίδραση σε ό, τι σκέφτομαι για την ομάδα μου. Μπορείτε να το γράψετε, μπορείτε να το διαβάσετε, και στη συνέχεια συνεχίζουμε. Αυτό είναι όλο. Φυσικά κάναμε λάθη σήμερα. Αν δεν τελειώσουμε τις φάσεις, αν χάσουμε ευκαιρίες, σημαίνει πως δεν έχουμε καλούς επιθετικούς; Όχι, έχουμε καλούς επιθετικούς. Το τελευταίο γκολ [του Nathan Ake] δεν ήταν η πιο τυχερή κατάσταση για έναν τερματοφύλακα. Αν ο Loris είχε κάνει μια πραγματική, αξιοπρεπή επέμβαση, θα το επιθυμούσα αυτό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γι 'αυτόν ως τερματοφύλακα. Έγινε αυτό που έγινε και τώρα συνεχίζουμε.

Πηγή: Liverpool Echo

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.