Michael Beale: Αφήνω την καλύτερη δουλειά στο ποδόσφαιρο νέων!

Με βαριά καρδιά ο κόουτς της Κ23, Michael Beale, αποχωρίζεται τον σύλλογο και στα 36 του επιλέγει να μεταβεί στην Βραζιλία και την Σάο Πάολο, επιχειρώντας να πρωτοπορήσει έξω από τα σύνορα του Νησιού.

Μετά από 4,5 χρόνια στην ακαδημία, ο Beale αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και θα ακολουθήσει τον έμπειρο πρώην γκολκίπερ και θρύλο της Σάο Πάολο, Ροζέριο Σένι, σε ρόλο βοηθού προπονητή από την έναρξη του νέου χρόνου.

Τα δάκρυα δεν έλειψαν στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Λίβερπουλ, με τους Ρεντς να μένουν στο 1-1 με αντίπαλο την Γουέστ Μπρομ. Ο ίδιος μίλησε στην Έκο αρκετά συγκινημένος πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια:

"Είναι μια πραγματικά δύσκολη απόφαση. Ένα πράγμα που πάντα ήθελα να κάνω είναι να μάθω μια δεύτερη γλώσσα. Νομίζω όλοι οι Άγγλοι προπονητές πρέπει να το κάνουν. Ήταν πάντα το όνειρό μου."

"Όταν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ομάδες για να γίνω πρώτος προπονητής τους, δεν με ενδιέφερε. Είχα την καλύτερη δουλειά ανάπτυξης νέων με διαφορά στην Αγγλία, διαφορετικά δεν θα είχαμε 18-19 ντεμπούτα νεαρών παικτών σε 2,5 χρόνια. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα."

"Έπρεπε να είναι κάτι ιδιαίτερο, προφανώς είναι μεγάλη ομάδα. Γνώρισα τον προπονητή τους όταν είχε έρθει εδώ τον Σεπτέμβρη. Ήρθε να επισκεφτεί την Αγγλία και κάθισε για μια ολόκληρη ημέρα να με δει να προπονώ. Προφανώς είναι σπουδαίος θρύλος εκεί πέρα, είναι σαν να αναλαμβάνει ο Στίβεν Τζέραρντ ή ο Ράιαν Γκιγκς."

"Βρήκα χρόνο για να τον συναντήσω, είναι μεγάλος σύλλογος και μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για μένα. Είμαι 36, είμαι νέος κόουτς οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία."

"Αλλά κυρίως για να μάθω τη νέα γλώσσα και να δουλέψω με παίκτες στη Βραζιλία. Είμαι Άγγλος και το να δουλεύει ένας Άγγλος στην Βραζιλία, δεν ξέρω νομίζω θα είμαι πρώτος, είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά το να αφήσω τη Λίβερπουλ.... Μου σπαράζει την καρδιά."

Τόσα χρόνια παρουσίας στην ομάδα και ο Beale κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Ανέπτυξε και βελτίωσε πολλούς παίκτες, οι οποίοι ανέβηκαν και στην πρώτη ομάδα και συνεργάστηκαν με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Πώς αντέδρασαν όμως οι παίκτες του στα νέα της αποχώρησής του;

"Ναι ήταν καλοί. Μερικούς τους γνωρίζω από όταν ήταν 14 και 15 χρονών. Ήταν εξαιρετικοί. Όπως και το επιτελείο. Μπορείς να επιλέγεις 11 κάθε βράδυ αλλά πάντα έχει να κάνει με 22 παίκτες. Παίξαμε πολύ καλά σήμερα (σ.σ. χθες) και το να μην σκοράρουμε δεύτερη φορά ήταν μοιραίο να μη γίνει."

Στη συνέχεια ο Beale έπλεξε το εγκώμιο του επιτελείου του, λέγοντας πως όλο το επιτελείο του είναι εξαιρετικό και κάνει εξαιρετική δουλειά για την ομάδα.

Με τον Beale να πιάνει δουλειά από την 1η Ιανουαρίου του 2017 για τις επόμενες ημέρες θα μείνει προσωρινά κοντά στην ομάδα. Η οικογένειά του θα παραμείνει μόνιμα στο Μερσεϊσάιντ, ακόμα και μετά τη φυγή του για Βραζιλία:

"Η οικογένειά μου θα παραμείνει στο Formby. Είμαστε χαρούμενοι εδώ, τα δυο μου παιδιά είναι από εδώ. Έχω δυο μικρούς Scousers σπίτι και είναι κι αυτοί αποκαρδιωμένοι."

Έπειτα αναφέρθηκε στα ωραία χρόνια που πέρασε στην ομάδα, αλλά εκδήλωσε και την σιγουριά του πως ο σύλλογος βρίσκεται στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων. Τέλος, μίλησε για την σχέση του με τους παίκτες και δήλωσε πως θα του λείψει περισσότερο απ'όλα!


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.