Klopp: ''Είναι ωραία η αίσθηση όταν κερδίζεις σε derby''

Ο Jürgen Klopp στη συνέντευξη τύπου μετά το νικηφόρο derby ενάντια στην Everton στο Goodison Park, θέλησε να επαινέσει τις προσπάθειες των παικτών του - αλλά και την ικανότητά τους να μάθουν το μάθημά τους από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.















Ο Sadio Mane ήταν ο ήρωας των Reds, καθώς ακολούθησε τη φάση στο 94, μετά την ενέργεια και το δοκάρι του Daniel Sturridge, δίνοντας έτσι τους πολυπόθητους 3 βαθμούς στο Κόκκινο στρατόπεδο.

Το 8ο γκολ του Σενεγαλέζου εξτρέμ ήταν απλά η επιβράβευση για την ομάδα του Klopp, καθώς οι Reds κυριάρχησαν για μεγάλα διαστήματα του 227ου derby - ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Everton αναγκαστικά οπισθοχώρησε μετά τη συνεχή πίεση της Liverpool.

Δείτε τι είπε ο Klopp:

Για το τι συζήτησε με τους παίκτες του στο ημίχρονο...

Δεν μπορείς να είσαι 100 τοις εκατό σίγουρος για το τι ο αντίπαλος πρόκειται να κάνει. Είχαμε μια ιδέα φυσικά, και ήταν λίγο πολύ σαν αυτό που έκανε η Everton - κάνοντας ένα παιχνίδι, με πάτημα το πως τελείωσε το παιχνίδι με την Arsenal - αρκετά άγρια και έντονα, με αμυντικό προσανατολισμό. Το δουλέψαμε στην προπόνηση για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, αλλά είναι διαφορετικό όταν το αντιμετωπίζεις στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο άγγιγμα σε ένα παιχνίδι που κάθε παίκτης έχει είναι πολύ σημαντικό γιατί θα ανοίξει τις επιλογές θα έχει ή θα τις κλείσει. Εμείς δεν παίζαμε απλά και αρκετά γρήγορα κατά το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τη στιγμή μας όταν ο Divock τελείωσε μια κατάσταση μετά τη σέντρα του Clyney. Δείξαμε στα αγόρια στο ημίχρονο, ήταν δυόμισι λεπτά ή κάτι τέτοιο, ότι παίζαμε τη μπάλα και τη χάναμε εύκολα, όταν την έχασε ο Adam δεχθήκαμε αντεπίθεση, αλλά αμέσως βρεθήκαμε να έχουμε εμείς επίθεση με τον Clyney ελεύθερο, και ο Div θα μπορούσε να σκοράρει. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε και γι 'αυτό οι τοποθετήσεις μας έπρεπε να είναι καλύτερες στο δεύτερο ημίχρονο. Στη θέση οκτώ, χάσαμε λίγο την υπομονή μας και ήμασταν πολύ νωρίς στην περιοχή τους, χωρίς να δίνουμε πολλές επιλογές.

Οπότε, μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο στο ημίχρονο - και προφανώς λειτούργησε. Τα αγόρια είναι πιο συνηθισμένα σε αυτό, αλλά προφανώς δεν είναι αρκετό αλλιώς θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει από το πρώτο ημίχρονο ήδη. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, ακόμα και αν είναι λίγο σκληρό όπως ήταν κατά το πρώτο ημίχρονο, να μη δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλο - και εμείς δεν δώσαμε, δεν μπορώ να θυμηθώ [κάποια]. Δεν είχαμε πολλές στην πραγματικότητα, είχαμε τις στιγμές μας και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερες, [είμαστε] πολύ καλύτεροι και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα. Τότε ο Daniel μπήκε, πέτυχε το δοκάρι και ο Sadio τελείωσε την κατάσταση, γι 'αυτό ήταν μεγάλο, έντονο, όπως ένα ντέρμπι πρέπει να είναι, δεν είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις την ένταση, δεν μπορείς να αγνοήσεις τη σημασία του παιχνιδιού, όπως αυτό, θα πρέπει να το λάβεις όπως είναι. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε όπως θα έπρεπε να είμαστε από την αρχή.

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του, που έπρεπε να μοχθήσει για αυτό το αποτέλεσμα...

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αυτό ήταν σαφές. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά αν μιλάμε για μια επάξια νίκη ή όχι θα ήταν της LFC, αλλά φυσικά τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι σαν αυτό - η Everton θα μπορούσε να έχει σκοράρει ένα γκολ και τότε να είναι η επάξια νικητής, αλλά μόνο σε ένα ανοικτό παιχνίδι. Έτσι, φυσικά, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα, αλλά δεν ήμουν ποτέ σε αμφιβολία για το χαρακτήρα - αλλά ήταν η κατάσταση. Το πρώτο ημίχρονο είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς, γιατί ο καθένας έχει δει ήδη ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν για ένα παιχνίδι κατοχής επειδή δεν ήταν αρκετά ανοικτό.
Πρόκειται πραγματικά για μία ή δύο περιπτώσεις, όταν ο Dejan πήρε την μπάλα προς την κατεύθυνση προς την αντίπαλη εστία έκλεισε τις δικές του επιλογές με την κίνηση αυτή και τότε ήταν πάρα πολύ εύκολο να αμυνθούν και έτσι στη συνέχεια όλα ήταν ταραχώδη. Αυτό ήταν το πρόβλημα, και μερικές φορές ο Millie έπαιζε πάρα πολύ γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση και όλα αυτά τα πράγματα - πρέπει να μάθουμε από αυτά. Εμείς μάθαμε στο παιχνίδι και αυτό είναι που μου άρεσε πραγματικά - ότι κάναμε τόσο πολύ καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, επειδή μάθαμε από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά στο τέλος θα πρέπει να αγωνιστούμε για κάθε μπάλα - και αυτό είναι που κάναμε πάρα πολύ. Πολύ καλά!















Για το αν αυτή η νίκη σημαίνει περισσότερα για τον ίδιο από ότι η περσινή με 4-0...

Δεν θέλω να συγκρίνω, μου άρεσαν αρκετά και οι δύο, πραγματικά! Φυσικά το πρώτο derby στο Anfield ήταν διαφορετικό, αλλά θα προτιμούσα πραγματικά αυτό γιατί κανείς δεν τραυματίστηκε μετά το παιχνίδι. Καλύτερα 1-0 και όλοι οι παίκτες να είναι καλά από το 4-0 και με έναν παίκτη εκτός(τον Origi) για δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό - ήταν αρκετός πάντως.

Για τη σημαντικότητα παικτών της άμυνας που μπήκαν στα τελευταία παιχνίδια, και η ομάδα κράτησε 2 σερί clean sheets...

Είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είμαι έκπληκτος γι 'αυτό, γι' αυτό αυτοί οι παίκτες είναι εδώ. Ακριβώς επειδή ένας παίκτης δεν παίζει από την αρχή δεν σημαίνει ότι είναι κακός παίκτης. Πρέπει να είναι έτοιμοι για τη στιγμή και ήταν προφανώς έτοιμοι. Αυτό είναι πραγματικά όλο. Αυτό είναι καλό το πώς είναι - είναι 1-0 και όχι περισσότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη Stoke και πάλι σε λίγες ημέρες και στη συνέχεια για τη Manchester City και όλα αυτά τα πράγματα, αλλά για τώρα ήταν όλα καλά. Όπως είπα, ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δε δώσαμε καμία πραγματική ευκαιρία με τον [Romelu] Lukaku μπροστά - αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά, το πως αντιμετωπίσαμε αυτές τις μακρινές μπαλιές, μείναμε ψύχραιμοι σε δύσκολες καταστάσεις με φάουλ και άλλα τέτοια πράγματα. Αλλά το να παραμένεις ψύχραιμος όταν είσαι πραγματικά συναισθηματικός, είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους μας, και οι παίκτες τα πήγαν καλά και έτσι όλα είναι καλά.

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι με τη συνεισφορά του Daniel Sturridge από τον πάγκο...

Φυσικά! Είναι σαν αυτό, όταν έχεις τον Daniel Sturridge στον πάγκο πάντα σκέφτεσαι «εντάξει, όταν είναι η ώρα, πότε μπορούμε να τον βάλουμε; Είναι έτοιμος γι 'αυτό; »Μερικές φορές δεν είναι σύνηθες ή φυσικό ότι μετά από δύο προπονήσεις ένας παίκτης να μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά, αλλά μας βοήθησε πολύ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα μπορούσε να κάνει το είδος της διαφοράς σε αυτήν την στιγμή, αλλά ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εμείς ... δεν θέλω να είμαι ασεβής, οπότε μην παρεξηγήσετε, αλλά ήταν σαν το πρώτο ημίχρονο - είπαμε «εντάξει, τώρα είμαστε ζεστοί «επειδή δεν ήταν πολύ έντονο για εμάς και είχαν πολλά να κάνουν εκείνοι ώστε να είναι σχετικά κουρασμένοι, όταν ο Danny μπήκε μετά από 70 λεπτά, ήταν ένα πραγματικά έντονο παιχνίδι και έτσι στη συνέχεια το να βάλουμε μέσα φρέσκα πόδια, αυτό ήταν καλό πράγμα.

Για το αν φοβήθηκε τα χειρότερα όταν είδε τον Henderson κάτω, λόγω του σκληρού μαρκαρίσματος του Ross Barkley...

Είδα ότι ήταν μια πραγματικά σκληρή, σκληρή μονομαχία, αλλά το είδατε όλοι, έτσι δεν έχω να πω τίποτα γι 'αυτό. Νομίζω ότι ο Ross είναι τυχερός και ο Hendo είναι τυχερός, τίποτα άλλο δεν συνέβη.





Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.