Klopp: ''Ευχαριστώ τους scouters της Liverpool που έφεραν εδώ τον Firmino''

Ο προπονητής των Reds, εξέφρασε την έκπληξή του που η νέα του ομάδα ήταν σε θέση να αποκτήσει τον Roberto Firmino πέρσι, και πιστεύει ότι άλλες ομάδες θα είχαν πληρώσει πολύ περισσότερα για τον Βραζιλιάνο striker.


















Ο Jürgen Klopp λοιπόν, επαίνεσε το τμήμα scouting της Liverpool, όταν το περσινό καλοκαίρι με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Βραζιλιάνου από τη Hoffenheim.

Ο Firmino ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία της Liverpool την περίοδο της μετακίνησής του στους Reds  από τη Bundesliga, αλλά ο Klopp πιστεύει πως ο Firmino ήταν κατά κάποιο τρόπο υποτιμημένος. Ο Firmino έχει αναδυθεί σε παίκτη κλειδί για το pressing του Γερμανού και έχει σκοράρει 6 γκολ μέχρι τώρα(5 στο πρωτάθλημα και 1 στο EFL Cup).

Ο πρώην προπονητής της Borussia Dortmund ήταν σε διακοπές όταν ο Firmino πήγε στη Liverpool το καλοκαίρι του 2015 και τόνισε ότι κανένα club δεν είχε συμβουλευτεί τον ίδιο για να μάθει περισσότερα για τον Βραζιλιάνο. Αλλά ο Jürgen παραδέχεται ότι περίμενε ένα μεγαλύτερο ποσό για τη μεταγραφή του.

Ο Klopp εξήγησε:

  ''Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έφυγα από τη Dortmund, ήταν να διαγράψω όλα τα νούμερα που είχα ώστε να αποκοπώ για λίγο από το ποδόσφαιρο. Οπότε δε μίλησα σε κανέναν για να δώσω συμβουλή για τον Firmino ή για οποιονδήποτε άλλο. Κανένας δε με ρώτησε για τον Roberto, αλλά ήταν ένας παίκτης που πίστευα ότι είναι ένας από τους καλύτερους της Bundesliga. Οπότε όταν είδα ότι τον απέκτησε η Liverpool είπα <<Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό η Liverpool?>> Τότε δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, και άλλα clubs θα μπορούσαν να ξοδέψουν περισσότερα για αυτόν, οπότε αμέσως σκέφτηκα <<Πολύ καλή μεταγραφή για αυτούς>>. Όταν άκουσα για αυτό σκέφτηκα ότι έκαναν μία πολύ καλή μεταγραφή, επειδή ένιωθα σίγουρος ότι άλλα clubs θα έδιναν μεγάλο χρηματικό ποσό.''















Ο προπονητής της Liverpool το φετινό καλοκαίρι, χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του από τη Γερμανία, φέρνοντας τον Joel Matip ως ελεύθερο από τη Schalke, τον Klavan από την Augsburg και τον τερματοφύλακα Loris Karius από τη Mainz. Αλλά τα συγχαρητήρια για τον Firmino, πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στους scouts της Liverpool, σύμφωνα με τον Klopp.

  ''Μπορώ να δω ότι στην Premier League δε μπορείς να έχεις την καλύτερη οπτική για τη Bundesliga, και στην Bundesliga ανάλογα για την Premier League. Οπότε μπορεί να ξέρεις τους παίκτες από το Champions League, ή γενικά τους world class παίκτες, αλλά εκεί υπάρχουν και άλλοι αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην τους ξέρεις, παρά μόνο αν τους παρακολουθήσεις σε κάθε παιχνίδι.''

  ''Αυτό είναι φυσιολογικό, και πολλοί σκέφτηκαν 'Hoffenheim, που είναι αυτό? Είναι πολλά τα λεφτά'. Στη Γερμανία μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν που είναι, αλλά αν παίξεις το ποδόσφαιρο σου εκεί, τότε θα ξέρεις ότι είναι ένα δύσκολο μέρος, οπότε ξέρεις τη φοβερή δουλειά που έκανε ο scouter για να φέρει τον Roberto εδώ, όποιος τον έφερε για αυτό το ποσό. Δεν ξέρω ποια ήταν η άποψη για τον ίδιο πριν έρθω, αλλά από τότε που είμαι εγώ εδώ, είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, και αυτό νομίζω τα λέει όλα.''


Πηγή: TheGuardian
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης 
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.