O τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Loris Karius χτυπά πίσω στους επικριτές του, όμως ο ίδιος παραδέχεται: “Τα έκανα θάλασσα, αλλά δεν με νοιάζει τι λέει ο Gary Neville ... αυτός είναι πάντα πολύ επικριτικός”


Στο Vitality Stadium, λίγο μετά 17:15 την περασμένη Κυριακή η γηπεδούχος ομάδα δείχει έτοιμη να ολοκληρώσει μια αξιοσημείωτη νίκη επί της Λίβερπουλ.
Με μόνο μερικά λεπτά να απομένουν και το σκορ στο 3-3, ο επιθετικός της Bournemouth Benik Afobe βγαίνει τετ-α-τετ και σουτάρει προς την εστία. Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Loris Karius κάνει μια πολύ καλή απόκρουση, αλλά η απόκρουση δεν αναφέρθηκε στην εφημερίδα την επόμενη μέρα και δεν είναι κομμάτι των highlights.

Τι είναι, φυσικά, στο επίκεντρο των ειδήσεων είναι το λάθος του Karius που έκανε δύο λεπτά αργότερα, και χάρισε την νίκη στη Bournemouth. Καλώς ήρθατε στην ζωή ενός τερματοφύλακα.
“Ήταν λάθος μου, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό”, είπε ο Karius. “Ήθελα να πιάσω την μπάλα και δεν το έκανα.”
“Νομίζω ότι φαινόταν λίγο πιο εύκολο στην τηλεόραση από ό,τι ήταν. Η μπάλα πήγαινε παράξενα και πήγε από την πλευρά του Nathaniel Clyne έτσι δεν είχα πολύ χρόνο να την δω.”

“Έτσι, δεν ήταν εύκολο, αλλά θα έπρεπε να την είχα συγκρατήσει και δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει ότι έκανα λάθος... επειδή το ξέρω.”
“Λυπάμαι που μας κόστισε ένα βαθμό.”
Η πρώτη κίνηση του προπονητή της Λίβερπουλ Jurgen Klopp μετά την ήττα ήταν να πάρει την ομάδα του στην Βαρκελώνη για δύο ημέρες. Δεν ήταν ένα αντιδραστικό μέτρο. Θα πήγαιναν ούτως ή άλλως.
Τα πρωτοσέλιδα ακολούθησαν τον Karius στην Ισπανία. Ο Carragher είπε πως ο νεαρός Γερμανός δεν μοιάζει σαν τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και ο Neville είπε πως ο Karius μεταδίδει άγχος στους αμυντικούς του.

“Ο Carragher ήταν στην Λίβερπουλ για πολύ καιρό για αυτό μετά το παιχνίδι ήταν λίγο απογοητευμένος”, είπε ο Karius. “Ίσως είναι ακόμα ένας φίλαθλος. Πρέπει να το αποδεχθώ.”
“Τι λένε οι επικριτές αμέσως μετά το παιχνίδι, δεν ξέρω τι πιστεύω. Αν τους ζητηθεί και πάλι τι θα πούνε τώρα;”
“Και δεν με νοιάζει τι είπε ο Gary Neville. Ήταν ένας κορυφαίος παίκτης, μετά ήταν προπονητής για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τώρα είναι πίσω στην τηλεόραση.”
“Αλλά είναι πάντα πολύ επικριτικός. Νομίζω ότι το κάνει σε όλους. Ελπίζω μόνο ότι όταν κάνω κάτι καλά, θα το σχολιάσει. Θα δούμε στο μέλλον.”

Όταν μιλάμε για τις ημέρες του ως ένας 16-χρονως τερματοφύλακας στη Manchester City παρουσιάζει μια ειλικρινή αξιολόγηση της αθλητικής ζωής “Νομίζω ότι μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε σαν ρομπότ, διότι πληρωνόμαστε καλά ή κάτι άλλο.” “Νομίζουν ότι δεν έχουμε συναισθήματα ή αισθήματα, ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε μια κακή ημέρα.”
“Δεν είναι έτσι, είμαστε ακόμα άνθρωποι. Κάνουμε λάθη. Έχουμε καλές μέρες και κακές ημέρες. Το γεγονός ότι πληρώνομαι καλά πραγματικά δεν το αλλάζει αυτό.”
“Είναι πάντα καλό να έχουμε υποστήριξη από τους οπαδούς. Πραγματικά βοηθά τους παίκτες. Και είναι σωστό ότι περιμένουν πολλά.”

“Αλλά μερικές φορές δεν είμαι σίγουρος αν ο καθένας καταλαβαίνει ολόκληρο το πακέτο του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Φυσικά μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο κάθε μέρα. Είναι ονειρική δουλειά. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο γι 'αυτό έχει και τις δύο πλευρές.”
Στο Άνφιλντ την Κυριακή, Karius θα πρέπει να επιστρέψει δυναμικά.
Η West Ham και ο Andy Carroll θα είναι μια σωματική και συναισθηματική δοκιμασία και το ξέρει. Άλλοι τερματοφύλακες έχουν περάσει το ίδιο όπως ο David de Gea στην Manchester United και, πιο παλιά ο, Bruce Grobbelaar στην Λίβερπουλ.
Ο Karius δεν είχε κάποιο τετ-α-τετ με τον Klopp αυτή την εβδομάδα, αλλά το μήνυμα ήταν σαφές.
“Δεν χρειάζομαι ανθρώπους να μου λένε “Ελα! Ας πάμε πάλι"», είπε. “Το ξέρω ήδη. Είμαι δυνατός.”
“Αυτοί (Klopp και οι συμπαίκτες του) μου είπαν ότι ο καθένας κάνει λάθη. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος μετά το παιχνίδι, αλλά μου είπαν πως είμαστε μία ομάδα και με υποστηρίζουν. Αυτό είναι το μόνο που μετράει.”

Οι άνθρωποι στην Λίβερπουλ λένε πως η πίστη του Klopp στον Karius είναι απόλυτη. Ο τερματοφύλακας εξακολουθεί να έχει κάποια ζητήματα στο χέρι που έσπασε στην pre-season και στην προσαρμογή στην Premier League.
“Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν πολλές σέντρες αυτό το Σαββατοκύριακο με τον Andy Carroll μπροστά”, πρόσθεσε. “Για ορισμένες ομάδες, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουν εναντίον μας.”
“Απλά πρέπει να παραμένεις ψύχραιμος και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Στα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκα δυσκολεύτηκα, αλλά μετά από αυτό ένιωσα πραγματικά άνετα.”
“Δεν μπορείς να περιμένεις βοήθεια από τους διαιτητές και είναι το ίδιο για όλους μας.”
Σε μια συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Karius περιγράφει τον προπονητή του ως “φιλόδοξο, λεπτομερή και θετικά τρελό”. Τον ρώτησα τι εννοεί.
“Δεν υπάρχει ούτε μία προπόνηση που δεν παρακολουθεί, στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο”, είπε. “Δεν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο λέει ‘εγώ θα αφήσω βοηθό μου το κάνει αυτό’”.

“Ποτέ δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω μας. Όλοι πιστεύουμε σε αυτό και αν δείτε τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ τώρα μπορείτε να δείτε πως αυτός ο άνθρωπος άλλαξε τα πάντα προς το καλύτερο.” Και το τρελό; “Πιστεύω ότι έχει μόνο πολύ αδρεναλίνη και αυτό είναι που εννοούσα”, χαμογέλασε.
“Όταν σκοράρουμε, κάτι αλλάζει στο κεφάλι του και απλά θέλει να πανηγυρίσει μαζί μας στο γήπεδο. Στην προπόνηση είναι διαφορετικός, συγκεντρωμένος και ήρεμος. Αυτό είναι ένα καλό μίγμα, την προσωπικότητα που όλοι αγαπάνε.”
Ο Karius γνωρίζει την καλή σχέση της Λίβερπουλ με τους τερματοφύλακες και έχει παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο το Kop εξακολουθεί να χειροκροτεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Μια μέρα θα ήθελε να μιλάνε για αυτόν, όπως για τους Tommy Lawrence, Ray Clemence και Pepe Reina.
Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται λίγο μακριά και μια καλή απόδοση μπροστά στις κάμερες κατά της West Ham θα κάνει για τώρα.
Δεν υπάρχει πανικός από αυτόν τον εντυπωσιακό νεαρό Γερμανό, όμως. Όχι ακόμα. Μερικές φορές είναι αξιοσημείωτο το πόσο χαλαροί οι σύγχρονοι αθλητές μπορεί να είναι.

“Ξέρω την ιστορία και ίσως στο μέλλον θα μπορέσω να είμαι ένα μέρος της”. “Πρόκειται για μια νέα αρχή. Αν δεν παίζω καλά κάθε εβδομάδα τότε οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο μου επίπεδο.”
“Πιθανώς δεν μπήκαν στον κόπο να κοιτάξουνε το παρελθόν μου, το τι έχω κάνει στη Γερμανία. Τώρα πρέπει να το κάνω και πάλι εδώ.”
“Όταν ένας επιθετικός χάνει μια ευκαιρία οι άνθρωποι λένε ότι θα έπρεπε να είχε σκοράρει, αλλά πέντε λεπτά αργότερα δεν μιλάνε πια για αυτό.”
“Στη θέση μας δεν είναι το ίδιο. Οι τερματοφύλακες δεν έχουν δεύτερες ευκαιρίες, αλλά επίσης μπορούνε να κερδίσουνε τα παιχνίδια και να επαινεθούν, έτσι είναι ο τρόπος που είναι.”
“Δεν είμαι δυστυχισμένος. Εγώ επέλεξα να είμαι τερματοφύλακας. Αυτό είναι που έχω επιλέξει να κάνω και έτσι είναι η ζωή.”

Πηγή: Daily Mail

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.