Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλάει για την επιστροφή του Στάριτζ και την απόφαση του Μάτιπ να μην ακολουθήσει το Καμερούν!

Το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Στάριτζ θα επιστρέψει στο Μέλγουντ για να ξεκινήσει να μπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμούς προπόνησης, αποκάλυψε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Άγγλος διεθνής είναι απών από το ματς απέναντι στην Σάντερλαντ και ο Κλοπ όταν ρωτήθηκε για την φυσική κατάσταση του παίκτη του, αρνήθηκε να θέσει ημερομηνία επιστροφής:

"Δεν έχουμε ιδέα πραγματικά. Μέχρι τώρα δεν έχει προπονηθεί στο γήπεδο -ίσως το κάνει σήμερα αλλά μέχρι χθες ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν στο 100%."

"Θα βγει στο γήπεδο σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας αλλά θα μείνει με τον προπονητή αποθεραπείας. Δεν γνωρίζω πότε θα είναι πίσω."

 Στη συνέχεια ρωτήθηκε τι θα κάνει κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και αποθεραπείας του Στάριτζ:

"Τίποτα. Θα περιμένω. Αυτή είναι δουλειά μου, αλλά εκείνος δεν είναι χαρούμενος."

"Αυτή είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να πιέσεις τις καταστάσεις, ποτέ. Το όνομα του παίκτη ή η ποιότητά του δεν είναι σημαντικά, ως προπονητής πρέπει να περιμένεις πότε θα είναι έτοιμος."

"Μερικές φορές πρέπει να περιμένεις λίγο περισσότερο γιατί αποφασίζεις -όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν- ότι μερικές ημέρες προπόνηση είναι καλύτερο πριν την επιστροφή."

"Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση με τον Φιλ και τον Ντάνι εκτός, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε."

Έπειτα, ο Γερμανός αρνήθηκε να δώσει υποσχέσεις για το πότε θα είναι πίσω ο Στάριτζ, καθώς όπως είπε θα υπήρχε πολύ μικρός όφελος από μια πρόωρη επιστροφή του:

"Έμαθα από αρκετά νωρίς ότι αυξάνω την πίεση με το να θέτω ημερομηνία επιστροφής, οπότε γιατί να το κάνω;"

"Θα είναι πίσω το γρηγορότερο δυνατό, αλλά προς το παρόν δεν ξέρω. Αν δεν είναι στην προπόνηση τώρα δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε για την Γουέστ Χαμ ή για την Μίντλεσμπρο."

"Ίσως για αργότερα, θα ήταν πολύ καλό να τον είχαμε με την Έβερτον, αλλά ακόμα δεν γνωρίζω!"


"Η απόφαση του Μάτιπ να μην πάει στο Κόπα Άφρικα είναι καλή για την Λίβερπουλ!"

Για το γεγονός πως ο Καμερουνέζος σέντερ μπακ αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα, μίλησε επίσης ο Γιούργκεν Κλοπ, λέγοντας πως αυτό θα είναι πολύ καλό για την ομάδα που θα διατηρήσει τις υπηρεσίες του και για αυτό το διάστημα:

"Είχαμε αυτή τη συζήτηση ήδη πριν μερικές εβδομάδες, οπότε δεν με εξέπληξαν τα νέα."

"Φυσικά και χαίρομαι, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά οι παίκτες παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και η ομάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι."

"Για τον Ζοέλ είναι διαφορετικό καθώς έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και λοιπά, οπότε είναι αλλιώς -πάντα είναι διαφορετικό και υπάρχουν και άλλοι παίκτες που είναι στην ίδια θέση- και έτσι αποφάσισε για τον εαυτό του και είναι καλό για εμάς."

Τα νέα δεν ήχησαν καλά μόνο στον Γιούργκεν Κλοπ αλλά και στους οπαδούς της ομάδας, που έχουν πολύ μεγάλη συμπάθεια στον Μάτιπ μετά και το εξαιρετικό του ξεκίνημα με τα κόκκινα.

Η απουσία του ήταν παραπάνω από αισθητή στην απογοητευτική ήττα της ομάδας με 4-3 από την Μπόρνμουθ, όπου η άμυνα τα θαλάσσωσε και απόλεσε προβάδισμα 2 γκολ σε διάστημα περίπου 30 λεπτών. Ωστόσο ο Κλοπ δεν πιστεύει πως η απουσία του Μάτιπ ήταν και ο λόγος της ήττας.

"Είναι καλός παίκτης και προφανώς προσαρμόστηκε γρήγορα σε αυτά που θέλουμε. Έχει λειτουργήσει πολύ καλά. Αλλά δεν είναι δίκαιο, ακόμα και τα κεντρικά χαφ δεν έπαιξαν τέλεια στις φάσεις των γκολ, αλλά είναι πιθανό στις φάσεις αυτές το κεντρικό χαφ να βρίσκεται κοντά και να λειτουργεί καλύτερα. Στην Μπέρνλι, στο άλλο ματς που χάσαμε, θα έπρεπε να έχουμε αμυνθεί νωρίτερα στο χώρο του κέντρου. Κάναμε παρόμοια λάθη και πάλι η αντίπαλη ομάδα τα εκμεταλλεύτηκε."

"Ήταν ξεκάθαρο πως πολλοί άνθρωποι θα έκαναν λόγο για τα λάθη που κάναμε με την Μπόρνμουθ και έχουν δίκιο, όμως ήταν ένα ματς. Είχαμε αντίστοιχα προβλήματα και σε προηγούμενα παιχνίδια, όμως ο αντίπαλος δεν τα εκμεταλλεύτηκε, οπότε είχαμε επίγνωση αυτών όμως το τελευταίο ματς μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα ποιο είναι το θέμα με την προστασία μας κάποιες φορές. Αυτό είναι όλο."

"Ο Ζοέλ είναι ένας υπέροχος παίκτης, όμως ο Λούκας, ο Ντέγιαν, ο Ράγκναρ και ο Τζο Γκόμεζ σε βάθος χρόνου, είναι εξαιρετικοί παίκτες και θα κάνουν καλή δουλειά για την Λίβερπουλ- και ήδη έχουν κάνει. Αν θέλετε να τους ασκήσετε κριτική κάντε το, όμως εγώ δεν θα το κάνω."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.