Φρου-φρου κι αρώματα...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Πρώτος ημιτελικός Λιγκ Καπ Αγγλίας

Η Λίβερπουλ είχε την (φλύαρη) κατοχή, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, ηττήθηκε με 1-0 από τη Σαουθάμπτον στο St. Mary's Stadium η οποία πήρε απέκτησε ισχνό προβάδισμα για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Στις 25 Ιανουαρίου η ρεβάνς στο Άνφιλντ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή 15/1, 18:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Old Trafford για την 21η αγωνιστική.


Υπάρχουν μέρες που δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι, υπάρχουν μέρες που η λήξη του παιχνιδιού έρχεται ως εξιλέωση, υπάρχουν μέρες που όλα πάνε στραβά κι ανάποδα, που η κατάσταση στραβώνει και βρωμάει από την αρχή και φοβάσαι μήπως εκτραχυνθεί. Υπάρχουν μέρες που κοιτάς ψηλά στον ουρανό και βλέπεις γκρίζα και σκοτεινά σύννεφα να πλανώνται πάνω από το Μέλγουντ.

Πρώτα η ισοπαλία με τη Σάντερλαντ, μετά εκείνη με την Πλίμουθ, και τώρα... ήρθε να δέσει το γλυκό.


Κλεισμένη στον εαυτό της, παραδομένη στους εφιάλτες του μυαλού της, παίζοντας δίχως φαντασία και έχοντας ανούσια κατοχή, η Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σαουθάμπτον στον πρώτο ημιτελικό για το Λιγκ Καπ, κι έτσι θα την υποδεχτεί στο Άνφιλντ (25/1) ώστε να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό της 26ης Φλεβάρη στο Γουέμπλεϊ. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, ο Κουτίνιο επέστρεψε μετά από καιρό στα γήπεδα.

Μετά από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και στα δύο κύπελλα, η Λίβερπουλ καλείται πλέον να ανασυνταχθεί καθώς δεν μένουν πολλές μέρες μέχρι το σπουδαίο ντέρμπι (μίσους) με τη Γιουνάιτεντ.

Το ματς


Το ξεκίνημα στο St Mary's ήταν ισορροπημένο, με τη Σαουθάμπτον να έχει κλείσει καλά τους χώρους και τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 18' από τον Φιρμίνο, ο οποίος, μετά από ωραίο γύρισμα του Λαλάνα με το κεφάλι, έκανε το σουτ αλλά ο Φόρστερ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.


Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση. Η μπάλα στρώθηκε στον Ρέντμοντ, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Κάριους απέκρουσε εξ επαφής και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Όχι όμως για πολύ. Αυτή φάνηκε να ήταν η... προειδοποίηση του Ρέντμοντ, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην κόκκινη άμυνα, και νίκησε αυτή τη φορά τον Γερμανό, κάνοντας το 1-0 στο 20'!


Η ομάδα του  Κλοπ έψαχνε τρόπο να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λύσεις ώστε να διασπάσει την σωστή τακτικά ανασταλτική λειτουργία της Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια με... μαξιλαράκι ασφαλείας με τον Ρέντμοντ να είναι ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και να επιχειρεί το σουτ αλλά ο Κάριους έσωσε ξανά τη Λίβερπουλ.

Η κατάσταση, ίδια και στην αρχή του δευτέρου μέρους. Οι "Άγιοι" είχαν πάρει το πάνω χέρι και πίεζαν ψηλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν με τους Λαλάνα (59') και Φιρμίνο (60') χωρίς να ανησυχούν τον Φόρστερ.


Ο Κλοπ αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή για να περάσει στο παιχνίδι τον Κουτίνιο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, και ο Γερμανός ήθελε να του δώσει λίγο ρυθμό (ενόψει και του ντέρμπι με τη Γιουνάινεντ την προσεχή Κυριακή) αλλά και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν έγινε ποτέ. Ο Κουτίνιο δεν... έπιασε το πικ της απόδοσής του και, σε συνδυασμό με τις αρκετές χαμένες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να γίνει καθόλου απειλητική προς την εστία του Φόρστερ.

Αντιθέτως, η Σαουθάμπτον εύκολα θα μπορούσε να είχε βάλει περισσότερα γκολ στην αναμέτρηση. Κι αυτό διότι δεν έχασαν ποτέ τον ρυθμό τους και έβρισκαν ολοένα και περισσότερους χώρους.

Στο 66', ο Ρέντμοντ βρήκε τον Σοάρες, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην πλαϊνή μεριά των διχτύων, ενώ στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, ο Λόνγκ βρήκε τον Ρέντμοντ ο οποίος έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Κάριους αλλά αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρύνουν τον κίνδυνο οι φιλοξενούμενοι.

Σχόλιο


Η Σαουθάμπτον ήταν πιο... φρέσκια και εμφανώς καλύτερη από τη Λίβερπουλ, πίεζε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού τους κόκκινους και αν δεν υπήρχε ο Κάριους στο τέρμα, η ομάδα του Κλοπ θα είχε σοβαρά προβλήματα. Πέρα για πέρα δίκαιο το (μικρό) προβάδισμα των "Αγίων". Όλα ανοιχτά, λοιπόν, για την πρόκριση στον τελικό.

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Γιοσίντα, Φαν Ντάικ, Μπέρτραρντ, Ρομέου, Κλάζι (Χέιμπιεργκ 73'), Ντέιβις (Γουόρντ-Πρόουζ 82'), Τάντιτς, Ρέντμοντ, Ροντρίγκεθ (Λονγκ 82')
Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Λούκας, Βαϊνάλντουμ (Κουτίνιο 61'), Λαλάνα, Φιρμίνο (Οριζί 83'), Στάριτζ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.