Jurgen Klopp: Αν ο τερματοφύλακάς σου χρειάζεται να πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις, κάτι πάει λάθος!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Tην ήττα με 1-0 από τη Southampton γνώρισε η ομάδα μας εχθές το βράδυ στο Saint Mary's για τον ημιτελικό του EFL Cup, χάρη στο γκολ του Nathan Redmond στο 20'. Ο Jurgen Klopp δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε πως η Liverpool δεν έκανε το καλύτερό της παιχνίδι, υποσχέθηκε ωστόσο πως θα εμφανιστεί βελτιωμένη στον επαναληπτικό στο Anfield.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Klopp μίλησε για τον αγώνα, για την εξαιρετική απόδοση του Loris Karius, αλλά και για την επιστροφή του Philippe Coutinho.

Για τη συνολική του εκτίμηση πάνω στην απόδοση της Liverpool:
Προσπάθησα ήδη σε 3-4 συνεντεύξεις, αλλά δεν μπορώ να το κάνω καλύτερο με ό,τι μπορώ να πω. Ξεκινήσαμε καλά, πολύ καλά. Αν παίζαμε έτσι για 90 λεπτά, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Southampton να μας αντιμετωπίσει. Μετά όμως δεχτήκαμε ένα γκολ, και προφανώς το παιχνίδι άλλαξε. Ακόμα και αν προσπαθούσα να το εξηγήσω, δε θα ήταν εύκολο, γιατί δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια αντίδραση από τα αγόρια. Πρέπει όμως να το αποδεχτούμε, σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Και πάλι, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και τα σχετικά, και η Southampton είχε μόνο 1-2 αντεπιθέσεις, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό. Έπρεπε να αμυνθούμε σε αυτές με πάθος, το οποίο το κάναμε, αλλά μπροστά δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες, ίσως ο Roberto Firmino στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε πολλές στιγμές μέσα και γύρω από την περιοχή, αλλά δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε κάτι και έτσι πήγε μέχρι το τέλος. Προφανώς από πλευράς απόδοσης δεν ήμασταν καλοί, αλλά η θέση στον τελικό είναι ακόμα ανοιχτή. Υπάρχουν δύο απογοητευμένοι προπονητές αυτή τη στιγμή: ένας επειδή η ομάδα του έχασε, και ένας επειδή νίκησε μόνο με 1-0 και πρέπει στη συνέχεια να έρθει στο Anfield. Θα ανταποδώσουμε τα πυρά, θα είμαστε μια διαφορετική ομάδα, τα πάντα θα είναι διαφορετικά στο Anfield. Οπότε για εμάς, είναι ακόμα πιθανό να πάμε στο Wembley και αυτός είναι ο στόχος μας.
Για το αν το 1 γκολ διαφορά μπορεί να ληφθεί ως θετικό του σημερινού παιχνιδιού:
Είναι το ΜΟΝΟ θετικό! Είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα που μπορείς να πάρεις. Αν δε νικήσεις, αν δεν έρθεις ισοπαλία, τότε η ήττα με 1-0 είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα. Δε μ'αρέσει ιδιαίτερα, αλλά είναι ακόμα πιθανό. Αυτή η ομάδα πάντα δείχνει -και πρέπει να δείξουμε- αντίδραση σε αυτό το κύπελλο κόντρα στη Southampton, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο αν δείχναμε την αντίδρασή μας αυτή το Σαββατοκύριακο, γιατί πιθανότατα χρειαζόμαστε καλύτερη εμφάνιση για να πάρουμε οτιδήποτε από το Old Trafford.
Για την απόδοση του Loris Karius:
Ήταν καλός. Αν είχαμε χάσει 3 ή 4-0, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα στον επαναληπτικό, οπότε ναι, μας κράτησε στο παιχνίδι, έτσι είναι τα πράγματα. Ωστόσο αυτή είναι η δουλειά του, και δεν είμαι και τόσο έκπληκτος που μπόρεσε και το έκανε. Βασικά όμως, αν ο τερματοφύλακάς σου χρειάζεται να πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις, τότε πάει κάτι άλλο λάθος στο παιχνίδι, και αυτό ήταν το πρόβλημά μας σήμερα.

 Για το σημείωμα που έδωσε στον Daniel Sturridge στο δεύτερο ημίχρονο:
Έλεγε το καινούριο σύστημα, 3-5-2, για να μπορέσουμε να παίξουμε με ακραίους και δύο επιθετικούς, με Lallana και Coutinho στο ενδιάμεσο. Τίποτα παραπάνω, αυτό ήταν αρκετό. Δώσαμε το χαρτί λίγο αργά, αφού το παιχνίδι είχε ξεκινήσει και πάλι, και προφανώς αυτό ήταν το λάθος μας. 7-8 παίχτες κατάλαβαν αμέσως την αλλαγή, ο Roberto ήθελε λίγο περισσότερο αλλά ήταν αρκετά κοντά σε εμάς. Δεν ήταν (το σημείωμα) περί θυμού.

Για την επιστροφή του Philippe Coutinho:
 Αυτό ήταν ωραίο νέο, το καλύτερο από τον σημερινό αγώνα. Μπορούσες να δεις αμέσως πόσο σημαντικός είναι. Προφανώς δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά είναι σημαντικό γι'αυτόν να αγωνιστεί έστω μισή ώρα, πολύ σημαντικό. Πήγε περίφημα και ναι, ήταν καλό.
Αυτά δήλωσε ο Jurgen Klopp μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο επαναληπτικός θα γίνει στο Anfield, στις 25 Ιανουαρίου. Έχουμε πιο πριν όμως μια πληθώρα από παιχνίδια, με πρώτο και καλύτερο το ντέρμπι κόντρα στην United την Κυριακή στις 18.00. Μείνετε συντονισμένοι, Reds! YNWA! 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.