Jurgen Klopp: Ήμασταν βαρετοί


Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Στο 0-0 έμεινε η Liverpool με αντίπαλο την Plymouth Argyle για τη φάση των 64 του FA Cup. Η ομάδα μας παρά τις προσπάθειες και την υπεροχή, δεν μπόρεσε να βρει το κλειδί για να σπάσει το οχυρό των πρασίνων, και η σειρά θα οδηγηθεί σε επαναληπτικό αγώνα.

Μετά το παιχνίδι, ο Jurgen Klopp μίλησε στους δημοσιογράφους για την εμφάνιση της Liverpool, την επιστροφή του Joe Gomez και την 11αδα που παρέταξε:
Για την απόδοση της Plymouth:
Ήταν μια άκρως πειθαρχημένη εμφάνιση και καλή. Το ξέραμε από πριν. Kάναμε την ανάλυση -είναι μια καλή ομάδα. Το πλάνο μας ήταν διαφορετικό από αυτό των συνηθισμένων αντιπάλων της Plymouth. Δεν ήταν ανοιχτό παιχνίδι ούτε για ένα δευτερόλεπτο. H πλευρά μας κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν είχαμε πραγματικές ευκαιρίες. Ένα με δύο σουτ μόνο, αυτό είναι φυσιολογικό όσο πιο μεγάλο είναι το παιχνίδι. Έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν και άξιζαν τον επαναληπτικό, και τώρα τον έχουν! Yippee! Το Plymouth είναι ωραίο μέρος για να πάμε. Είναι δικιά μου ευθύνη, όλο αυτό το πράγμα. Και η 11αδα, και η απόδοση. Θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα, 100%. Ήταν όμως πραγματικά δύσκολο γιατί όταν στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καθαρό μυαλό και φρέσκα πόδια ξεκινήσαμε καλά, αλλά χάσαμε γρήγορα την υπομονή μας. Έτσι είναι τα πράγματα: Βγάζαμε σέντρες σε λάθος χρόνο, όχι και τόσο καλές πάσες, πιο πολύ κοιτάξαμε τις "ψεύτικες" ευκαιρίες και όλα αυτά τα πράγματα. Ήμασταν λίγο άτυχοι σε 1-2 περιπτώσεις, μερικές καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα και έτσι έληξε 0-0. Όχι και τόσο καλά, αλλά υπάρχουν και χειρότερα πράγματα στον κόσμο. Και φυσικά η Plymouth το άξιζε.
Για την 11αδα κόντρα στην Southampton:
Eίναι σε λίγες μέρες μόνο. Αν θα έχει περισσότερη εμπειρία; Δεν έχω ιδέα, αλλά πιθανότατα ναι.  

 Για την επιστροφή του Joe Gomez:
Ήταν πάρα πολύ ωραίο, αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν και ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής του! Ήταν καλός, είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, χωρίς αμφιβολίες. Είχε αρκετή δουλειά να κάνει, μερικές δυνατές μάχες και μετά μια ολοκληρωτική αλλαγή αφού πέρασε στο παιχνίδι ένας πολύ μικρόσωμος και γρήγορος παίχτης. Είδα πολλά καλά πράγματα - ξέρω, κανείς δε θέλει να τα ακούσει αυτά τώρα, είναι προφανές γιατί είμαστε Liverpool και φέραμε ισοπαλία κόντρα στην Plymouth, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, προσπαθήσαμε. Ακόμα και αν δε φαινόταν έτσι, λίγο καλύτερες επιλογές να κάναμε και θα βγαίναμε φάτσα με το τέρμα. Λίγο πιο γρήγορα σε μια περίπτωση, λίγη περισσότερη υπομονή στην άλλη -έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη δοκιμασία στο ποδόσφαιρο είναι να παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που αμύνεται πολύ βαθιά. Ίσως αυτή τη στιγμή η Plymouth να είναι χαρούμενη με το αποτέλεσμα - άξιζαν τον επαναληπτικό, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να παίξουν στην έδρα τους το ίδιο αμυντικό ποδόσφαιρο. Ίσως να μπορούν, θα δείξει. Οι 8.600 φίλαθλοι της Plymouth ήταν υπέροχοι. Το περιμένουμε με ανυπομονησία. Δοκίμασα κάτι σήμερα, και ίσως να το δοκιμάσω ξανά. Θα δούμε.

Για το αν οι 10 αλλαγές στη βασική 11αδα αποδείχθηκαν μοιραίες:
Δε νομίζω πως η 11αδα ήταν λανθασμένη, αλλά μπορείτε να το δείτε και έτσι αν θέλετε. Κάναμε λάθη μέσα στον αγώνα, και όπως πάντα με τα παιδιά, για τα καλά στοιχεία είναι υπεύθυνοι εκείνοι, για τα άσχημα εγώ. Αν θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα αρνητικά, τότε είμαι 100% εγώ υπεύθυνος, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Πάντα διαλέγω την καλύτερη δυνατή 11αδα για να κερδίσουμε το εκάστοτε παιχνίδι, και δέχομαι πως αυτό δε φαινόταν σε όλες τις καταστάσεις σήμερα, αλλά σε ένα μεγάλος μέρος τους φαινόταν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τέτοια παιχνίδια όπου πρέπει να παλέψουμε για το αποτέλεσμα με διαφορετική 11αδα. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και έπρεπε να κάνουμε αλλαγές. Αν κάνεις τόσες πολλές αλλαγές, δυσκολεύεις το έργο των παιδιών - το γνωρίζω αυτό - αλλά χρειάζονται εμπειρία τώρα για να είναι καλύτεροι στη συνέχεια.
Για τους φιλάθλους της Plymouth: 
Καλοί ήταν. Δυστυχώς, φώναζαν πολύ! Νομίζω ότι είχαν πολλά πράγματα για να πανηγυρίσουν, αλλά ήταν πολύ πιο δύσκολο για το δικό μας κοινό να πανηγυρίσει ένα σουτ πάνω από το τέρμα ή κάτι τέτοιο. Ήταν έξοχοι! 
Για το αν περίμενε πως η Plymouth θα ήταν πιο επιθετική:
Όχι. Δε νομίζω πως μπορούσαν - είχαμε την μπάλα συνεχώς στην κατοχή μας. Με το δικό σου στυλ δημιουργείς μερικά πράγματα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά υπήρχε πολύ περισσότερος χώρος απ'ότι φαινόταν. Αυτές ήταν και οι στιγμές που μας έχασαν το παιχνίδι αν θέλετε να το θέσω έτσι, γιατί μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα διαφορετικά. Περιμέναμε συνεχώς να επιστρέψει πίσω η Plymouth και ξεκινούσαμε ξανά να πασάρουμε. Ήταν βαρετό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το κοινό μας δεν έφυγε από το στάδιο στο 60', γιατί δεν ήταν και πολύ συναρπαστικό παιχνίδι.
 Για το γεγονός πως παρέταξε τη νεαρότερη 11αδα στην ιστορία της Liverpool:
Tι; Όντως; Με τον Lucas μέσα; Δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό αυτό, αλήθεια. Αυτή ήταν η 11αδα μας γιατί τα αγόρια το άξιζαν και φαινόταν στην προπόνηση αυτό. Μπορείς μετά πάντα να σκεφτείς ότι μπορούσες να αφήσεις έξω αυτόν τον παίχτη και να βάλεις τον άλλον, αλλά είχαμε μερικά προβλήματα τις περασμένες βδομάδες. Άλλοι παίχτες μας είχαν να παίξουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια ή πολύ νωρίς μετά από τραυματισμό. Κανείς από τον πάγκο δεν είχε κάποιο πρόβλημα, αλλά για παράδειγμα ο Daniel (Sturridge) δεν προπονήθηκε για 3 μέρες. Ο Adam (Lallana) έπαιξε σχεδόν αμέσως μετά τον τραυματισμό του. Ο Gini (Wijnaldum) έχει αγωνιστεί σχεδόν σε κάθε λεπτό. Οπότε για κάθε παίχτη που άφησα στον πάγκο, υπήρχε λόγος που δεν μπορούσε να είναι στο γήπεδο. Ο Emre (Can) είχε μερικά προβλήματα τραυματισμών και αυτός είναι ο λόγος που έπαιξε λιγότερο τις προηγούμενες βδομάδας, οπότε γι'αυτόν ήταν καλά τα πράγματα. Στο τέλος, αυτή ήταν η 11αδα που αποφάσισα και όλα τα παιδιά το άξιζαν. Δε σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο την ηλικία, είναι σημαντικοί παίχτες της ομάδας και γι'αυτό τους χρησιμοποίησα.

Eπόμενος αγώνας, Reds, την Τετάρτη στις 21.45 για τα ημιτελικά του League Cup κόντρα στη Southampton! YNWA! 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.