Μικροί είναι ακόμα, θα μάθουν (Υπόκλιση Στο Μεγαλείο Της Πλίμουθ)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τρίτος Γύρος FA Cup

Ο Κλοπ έριξε... στη μάχη την νεότερη εντεκάδα στην ιστορία του συλλόγου (21 ετών και 296 ημερών!), όμως η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πλίμουθ στο Άνφιλντ μένοντας στο 0-0, κι έτσι θα χρειαστεί επαναληπτικό για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους 32 του Κυπέλλου Αγγλίας.


Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σαουθάμπτον (Τετάρτη 11/1, 21:45) για τον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Κάριους ετών 23, Αλεξάντερ-Άρνολντ ετών 18, Γκόμεζ ετών 19 (επέστρεψε μετά από τον Οκτώβριο του 2015!), Λούκας ετών 29, Μορένο ετών 24, Στιούαρτ ετών 23, Τσαν ετών 22, Εγιάρια ετών 19, Όζο ετών 19, Γούντμπερν ετών 17(!), Οριζί ετών 21.

Ο μέσος όρος αυτών των ηλικιών, αντιστοιχεί σε 21 χρόνια και 296 ημέρες. Κατάφερε να καταρρίψει κι αυτό το ρεκόρ ο Κλοπ. Έκανε δέκα αλλαγές και παρέταξε την εντεκάδα της Λίβερπουλ με τους πιο νεαρούς παίκτες στην ιστορία!


Ακόμη κι αν δεν κατάφεραν να φέρουν τη νίκη στους κόκκινους απέναντι στην Πλίμουθ (ομάδα τέταρτης κατηγορίας), μένοντας στο 0-0, το ταλέντο και η δίψα της... νεολαίας, φάνηκε να ξεχειλίζει. Έτσι, η Λίβερπουλ θα αναγκαστεί να... χωρέσει ακόμα ένα παιχνίδι στο (ήδη) βεβαρυμένο της πρόγραμμα για τον μήνα Ιανουάριο - στις 17 ή 18 του μηνός θα διεξαχθεί η ρεβάνς.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι γύρω στους 8.500 φίλους της Πλίμουθ ταξίδεψαν στο Άνφιλντ και του έδωσαν μια ανεπανάληπτη ζωντάνια. Οι άνθρωποι διήνυσαν σχεδόν 1000 χιλιόμετρα σε μια μέρα για να είναι δίπλα στην ομάδα τους. Πέρασαν όλη τη μέρα στο δρόμο για δύο ώρες ποδοσφαίρου. Η χτεσινή μέρα, ανήκει, ξεκάθαρα, στην Πλίμουθ. Αυτή είναι η μαγεία του FA Cup.
Το ματς


Οι... νεαροί ξεκίνησαν δυναμικά, παίρνοντας τα ηνία του παιχνιδιού από νωρίς. Ο Εγιάρια απείλησε πρώτος στο 3', για να ακολουθήσουν και οι Στιούαρτ (13'), Όζο (15') και Γούντμπερν (17'), χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον ΜακΚόρμικ.


Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ρυθμούς ολοένα και περισσότερο καθώς περνούσε η ώρα, και η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν υπό διαρκή πίεση. Στο 21', ο Οριζί πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε λόγω του φάουλ στον Μίλερ, ενώ στο 33' ο Όζο έγινε ξανά απειλητικός από τα δεξιά για τους κόκκινους, με το σουτ του 19χρονου να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα ήταν συνεχώς... κολλημένη στα πόδια των κόκκινων, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια από τους γηπεδούχους.


Ο Κλοπ, βλέποντας την ομάδα του να συνεχίζει να πιέζει, αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τους Στάριτζ, Λαλάνα και Φιρμίνο, ώστε να δώσουν περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Όπερ και εγένετο. Οι τρεις που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο βοήθησαν στη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού, με τον Στάριτζ να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (64' και 83').

Τα τελευταία λεπτά, η Πλίμουθ βγήκε στην επίθεση, απείλησε με τον Τζέρβις αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Η ώρα περνούσε και το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο 94', όταν ο Σμιθ λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του αλλά ο ΜακΚόρμικ δεν αιφνιδιάστηκε και κράτησε το πολύτιμο 0-0 για την Πλίμουθ.

Σχόλιο


Έφτασε ακόμα και στο 80% η κατοχή της, ήταν συνεχώς γύρω από τα καρέ της Πλίμουθ, αλλά η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, κι έτσι θα κληθεί να αγωνιστεί στο Home Park για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Λούκας, Μορένο, Στιούαρτ, Τσαν (Στάριτζ 63'), Εγιάρια (Λαλάνα 75'), Όζο, Γούντμπερν (Φιρμίνο 75'), Οριζί
Πλίμουθ: ΜακΚόρμικ, Μίλερ (Σμιθ 76'), Σονγκο' ό, Μπράντλεϊ, Πάρινγκτον, Φοξ, Θρέλκελντ, Κάρεϊ, Τζέρβις, Σλιου, Γκαριτά (Τάνερ 65')
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.