Klopp: '' Ήταν ένα έντονο παιχνίδι, αλλά αξίζαμε τη νίκη''

Ο Jürgen Klopp ένιωσε ότι η Liverpool δεν ήταν στα καλύτερα της στη νίκη με 1-0 επί της Manchester City την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά παρόλα αυτά ήταν άξια νικήτρια , καθώς οι Reds έκλεισαν το 2016 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.















Η κεφαλιά του Georginho Wijnaldum στο 8' έκανε τη διαφορά σε ένα ωραίο βράδυ στο Anfield, βοηθώντας τους Reds να κρατήσουν τη δεύτερη θέση, ανοίγοντας μία διαφορά 4 πόντων από τη City και παραμένοντας μόλις 6 πίσω από την Chelsea.

Δείτε τι είπε ο Klopp...

Για το αν η νίκη ήταν ο καλύτερος τρόπος για να φύγει το 2016...

[Ήταν] πραγματικά ο καλύτερος [τρόπος] που θα μπορούσα να έχω φανταστεί [για το τέλος του έτους]. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, φυσικά. Η City είναι μια πολύ καλή ομάδα, μια πραγματικά καλή ομάδα. Ήταν σαφές ότι έπρεπε να είμαστε πολύ συμπαγείς σήμερα(σ.σ. χθες), γιατί αν δεν είσαι συμπαγής κόντρα στη City, τότε δεν χρειάζεται να παίξεις. Τα πήγαμε καλά, δεν μπορώ να θυμάμαι πολλές ευκαιρίες για την City, το οποίο είναι ίσως το μεγαλύτερο κομπλιμέντο για την ομάδα μου. Το πρόβλημα που είχαμε απόψε ήταν ότι δεν είμαστε τόσο καλοί στη δική μας κατοχή. Δημιουργήσαμε μερικές στιγμές, σκοράραμε ένα υπέροχο γκολ, είχαμε τις αντεπιθέσεις μας, αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό να έχεις καταστάσεις όπως αυτή, αλλά στη συνέχεια περάσαμε πάρα πολύ αργά ή πολύ νωρίς ή όχι προς τη σωστή κατεύθυνση τις πάσες μας. Είχαμε αυτά τα λίγα προβλήματα κατά το πρώτο ημίχρονο και, στη συνέχεια, κατά το δεύτερο ημίχρονο, πάλι αμυνθήκαμε πολύ καλά, αλλά δεν είχαμε τόση αυτοπεποίθηση, όπως θα μπορούσαμε να έχουμε στη δική μας κατοχή. Τότε χάσαμε μερικές μπάλες σε απολύτως λάθος στιγμή, όταν ήμασταν ήδη στο δρόμο μας προς την κατεύθυνση του τέρματος της City. Χάσαμε την μπάλα πολύ εύκολα και λόγω του ότι, το παιχνίδι ήταν τόσο έντονο για μας - τότε θα έπρεπε να κλείσουμε τα κενά με την υψηλότερη ένταση, το υψηλότερο επίπεδο πάθους και όλα αυτά. Ήταν πραγματικά δύσκολο απόψε(σ.σ. χθες), αλλά δεν ήταν ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Εναντίον της Manchester City, θα πρέπει να παλέψεις για τρεις πόντους. Αν είσαι αρκετά καλός, μπορείς να πάρεις τους βαθμούς - και είμαστε αρκετά καλοί και αυτό είναι ωραίο.

Για το αν η νίκη σήμαινε κάτι παραπάνω λόγω της νίκης της Chelsea νωρίτερα...

Πραγματικά, δεν ξέρω αν χρειάζομαι κάτι επιπλέον για να είμαι πραγματικά χαρούμενος όταν κερδίζουμε ενάντια στη Manchester City - στην πραγματικότητα, ξέρω ότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, έτσι είναι όλα καλά και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορούμε να έχουμε μια ματιά στην Chelsea - προφανώς είναι απίστευτα ισχυρή, φυσικά, και είναι σε μια εξαιρετική πορεία και έχουν κερδίσει 13 παιχνίδια στη σειρά ήδη - δεν είναι κακό, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πόσο ενοχλητικό είναι όταν έχετε κερδίσει 13 παιχνίδια στη σειρά και υπάρχει ακόμα μία ομάδα μόνο έξι βαθμούς πίσω; Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν το σκεφτόμαστε αυτό, οπότε γιατί θα πρέπει να έχουμε; Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει σε αυτήν την στιγμή, εκτός από ότι θα κερδίσουμε παιχνίδια - αυτό είναι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρομαι πραγματικά και είναι τόσο δύσκολο σε αυτό το πρωτάθλημα, απίστευτα δύσκολο. Το επόμενο παιχνίδι ήδη περιμένει ενάντια στη Sunderland. Θα παλεύουν για το πρωτάθλημα και για τη ζωή τους και πιθανότατα θα με ρωτήσετε στην επόμενη συνέντευξη τύπου αν θα μπορώ να κάνω rotation ή οτιδήποτε άλλο. Θα αγωνιστούμε για τα πάντα, οπότε έτσι είναι η κατάσταση. [Απόψε] πήραμε τους τρεις βαθμούς και εγώ πραγματικά σκέφτηκα ότι το αξίζαμε, και αυτό είναι το μόνο πράγμα που είναι πραγματικά σημαντικό.















Για τη σημαντικότητα των 11 βαθμών από τους πιθανούς 15 στα παιχνίδια με τις ομάδες του top-six...

Το είπα στα παιδιά στη συνάντηση όταν ξεκινήσαμε εδώ, έχετε πάντα να βρείτε ένα σημείο όπου μπορείτε να ξεκινήσετε και αυτό είναι σημαντικό. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το είπα κατά τις πρώτες συναντήσεις ότι θέλουμε να είμαστε η πλευρά που θα είναι το πιο άσχημο να μας παίξουν, στο πρωτάθλημα. Τα αγόρια είχαν μια μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη βελτίωση και υπέροχη ανάπτυξη. Τώρα είμαστε πραγματικά καλοί στην κατοχή και αυτά τα πράγματα κι έτσι δεν χρειάζεται να αμυνθούμε όπως αμυνθήκαμε πέρυσι σχεδόν κάθε εβδομάδα τόσο συχνά, αλλά μπορούμε ακόμα να το κάνουμε μια μίξη και αυτό είναι ότι χρειαζόμαστε. Η αμυντική μας λειτουργία σήμερα ήταν πραγματικά καλή. Ήταν μέσα σε λίγα μέρη λίγο πολύ βαθιά, είχαμε το πρώτο ημίχρονο ένα μικρό κομμάτι προβλήματος και ένα μικρό κομμάτι της συζήτησης σχετικά με την πλάγια γραμμή με τον Millie και τον Emre. Θέλαμε να πιέσουμε υψηλότερα και δεν μπορούσαμε, ο προσανατολισμός μας δεν ήταν καλός, δεν είχαμε μιλήσει αρκετά και ο De Bruyne ήταν στους κενούς χώρους, ελεύθερος και θα μπορούσε να μετατραπεί και αυτό προφανώς δεν φαινόταν πάρα πολύ καλό για τα αγόρια.

Δεν υπάρχει μια ιδανική λύση, είναι για να αποφευχθεί η εύκολη πάσα και αυτό είναι που κάναμε. Κάναμε πολύ καλύτερα στη συνέχεια, κατά το δεύτερο ημίχρονο, αλλά γι 'αυτό καθίσαμε λίγο πίσω, επειδή δεν αισθανόμασταν άνετα. Αλλά δεν ήταν ποτέ ένα πρόβλημα στο παιχνίδι, το πρόβλημα ήταν μόνο όταν δώσαμε την μπάλα μακριά. Ήταν τόσο έντονο, στη συνέχεια, τα πάντα είναι στις εξέδρες, ξέρετε σε αυτήν την στιγμή ότι αν παίξεις αυτήν την πάσα και είσαι μέσα σε one-on-one κατάσταση με τον τερματοφύλακα - αυτό θα ήταν ωραίο!

Είμαστε σε θέση να κερδίσουμε τα παιχνίδια, αυτό δεν είναι είδηση, αλλά έχουμε ήδη χάσει μερικά - όχι πάρα πολλά στην πραγματικότητα, αλλά μερικά, και όλα μας πόνεσαν. Όταν παρακολουθείτε τα παιχνίδια τότε σας ενδιαφέρει, είδα μερικά παιδιά από το προσωπικό πριν από το παιχνίδι και θα μπορούσα να δω στα πρόσωπά τους, ότι προφανώς η Chelsea σκόραρε, δεν χρειάζεται να το εξετάσουμε, μπορώ να πω ότι η Chelsea ή η United είχαν σκοράρει . Αλλά τότε το περιμένεις ήδη πριν από το παιχνίδι, οπότε δεν χρειάζεται να το σκεφτώ. Δεν έχουμε να σκεφτούμε κάτι - έχουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας και να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτό.

Για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι η Liverpool χρειάζεται να κάνει ένα νικηφόρο σερί για να φτάσει την Chelsea...

Για να κάνουμε ένα νέο ρεκόρ θα πρέπει να κερδίσουμε 14 σερί! Κοιτάξτε, εσείς μπορεί να γελάτε, έτσι κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι μπορούμε να το κάνουμε! Θα είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσουμε τη Sunderland. Δεν έχει πάρα πολύ καιρό που παίξαμε με τη Sunderland εδώ, ήταν πολύ δύσκολο γι 'αυτό θα είναι και πάλι, είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε - ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε την Chelsea ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε στην θέση του βαθμολογικού πίνακα όπου θέλουμε να είμαστε(ψηλά). Όπως έχω ξαναπεί, αν είσαι εκεί τις τελευταία πέντε, έξι ή επτά αγωνιστικές τότε ίσως μπορείς να σκεφτείς διαφορετικά, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζεύουμε τους βαθμούς, αυτό είναι όλο.



Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης




Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.