Liverpool 1 - 0 Manchester City - Βαθμολογίες παιχτών: Αμυντική τετράδα για σεμινάριο!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Στο τελευταίο ματς της χρονιάς η Liverpool διατήρησε το αήττητο στο Anfield μέσα στο 2016, πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην Manchester City και κρατήθηκε στο -6 από την Chelsea.

Σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες βαθμολογίες του έτους:

Simon Mignolet: 5η σερί εμφάνιση του Simon Mingolet κάτω από τα δοκάρια, 3ο clean sheet. Δε χρειάστηκε να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, βγήκε όμως αρκετά από τη γραμμή του τέρματός του και αποσόβησε επικίνδυνες καταστάσεις. Την ντρίπλα στον Aguero την είδαμε όλοι. Το νέο έτος θα τον βρει με εμφανώς βελτιωμένο, με φανέλα βασικού και πάλι.

Βαθμολογία: 7/10

Νathaniel Clyne: Παιχνίδι στα μέτρα του. Δε χρειάστηκε να κάνει πολλά overlaps, και όταν τα έκανε έθετε σε κίνδυνο την άμυνα της City. Άριστος αμυντικά όπως πάντα.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Εξαιρετικός μαζί με τον Klavan στο μαρκάρισμα του Aguero, ο οποίος βέβαια δε βοηθήθηκε από τους συμπαίκτες του. Είχε μια στραβοκλωτσιά, αλλά δε βαριέσαι; Αλάνθαστος στο υπόλοιπο μέρος.

Βαθμολογία: 8/10



Ragnar Klavan: Αθόρυβη δουλειά για άλλη μια φορά. Όποιος έχει γνωρίσει τον Ragnar, μιλάει για έναν μεστό, ήσυχο άνθρωπο. Αυτό ακριβώς μεταφέρει ο Εσθονός και στο γήπεδο. Οι κινήσεις του διακατέχονται από απίστευτη ηρεμία και ορθότητα. Και αν αναγκάστηκε να πάρει κίτρινη κάρτα τόσο νωρίς στο παιχνίδι, τη διαχειρίστηκε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ.

Βαθμολογία: 8.5/10

James Milner: Η εμφάνιση του James Milner περιγράφεται από όλα αυτά τα αστειάκια που κυκλοφόρησαν μεταξύ αυτού και του φιδιού. Άψογη εμφάνιση, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον προσωπικό του αντίπαλο Raheem Sterling σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με την εμπειρία του ηρέμησε σε αρκετές στιγμές το παιχνίδι και επενέβησε όταν έπρεπε. 

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Jordan Henderson: Από τη στιγμή που η ομάδα μας δεν είχε το πάνω χέρι από πλευράς κατοχής, ο ρόλος του ήταν περιορισμένος. Ωστόσο αμυντικά δεν υστέρησε σε κανένα σημείο από ένα κλασικό αμυντικό χαφ, μπαίνοντας δυνατά στις μονομαχίες και κερδίζοντας τις περισσότερες από αυτές. Φέρει κάποιο μερίδιο ευθύνης για το άναρχο κατά διαστήματα παιχνίδι της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο. Αντικαταστάθηκε καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα του ποδιού του. Διαφορετικό πόδι από αυτό που είχε πρόβλημα πέρσι ωστόσο.

Βαθμολογία: 7/10

Emre Can: Άλλος ένας παίχτης που ευνοήθηκε από το αμυντικό πλάνο του Jurgen Klopp. Σωστότατες αμυντικές τοποθετήσεις, δυνατός, παθιασμένος και με έξυπνα τακτικά φάουλ. Ίσως το καλύτερό του φετινό παιχνίδι με την κόκκινη φανέλα.

Βαθμολογία: 7.5/10



Georginio Wijnaldum: Δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έτρεξε, μάρκαρε, κάλυψε. Πέτυχε ωστόσο με τρομερή κεφαλιά το νικητήριο γκολ της ομάδας μας, γκολ που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για την κούρσα του τίτλου! Απίστευτη τεχνική, δύναμη και άλμα στη συγκεκριμένη φάση, ενώ να σημειωθεί πως όλη η φάση ξεκίνησε από αυτόν.

Βαθμολογία: 8/10



Adam Lallana: Αγωνίστηκε κάτι σαν τέταρτος κεντρικός μέσος, με πιο ελεύθερο ρόλο προς τα αριστερά. Στην άμυνα ήταν αυτός που κάλυπτε τον έξτρα παίχτη. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τις δουλειές που κάνει μες στο γήπεδο, τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Έδωσε και μια συστημένη μπαλιά με το "κακό" του πόδι στο κεφάλι του Wijnaldum για να φτάσει τις 7 ασσίστ για φέτος!

Βαθμολογία: 7.5/10



Sadio Mane: Αν κάποιοι ευνοήθηκαν από το σημερινό πλάνο, ο Mane βρέθηκε στην απέναντι όχθη. Δε βρήκε τους χώρους που θα ήθελε ο Σενεγαλέζος για να τρέξει. Σε μια από τις ελάχιστες φορές που η ομάδα μας βρήκε το χώρο για να βγει στην αντεπίθεση, επέλεξε την λάθος πάσα. Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια.

Βαθμολογία: 6/10



Roberto Firmino: Άριστος τακτικά, αλλά ποδοσφαιρικά δεν ήταν η μέρα του. Απέτυχε να κοντρολάρει την μπάλα ολομόναχος από μπαλιά διαβήτη του Milner και ενώ έβγαινε φάτσα στον Bravo, άργησε να τροφοδοτήσει τον Lallana μετά από πίεση και κλέψιμο την μπάλας κοντά στην περιοχή της City με συνέπεια ο τελευταίος να βγει offside και χαράμισε μια ωραία κόντρα της ομάδας μας προσπαθώντας να κάνει περίτεχνη ενέργεια. Οι κινήσεις του και η πίεσή του ωστόσο, έδειξαν για ποιο λόγο η ομάδα μας αποδίδει καλύτερα με αυτόν στη θέση του φορ.

Βαθμολογία: 5.5/10

Divock Origi (στη θέση του Jordan Henderson στο 64'): Πέρασε αναγκαστικά στο παιχνίδι, έδωσε μια φρεσκάδα όμως στη Liverpool. Κράτησε μπάλα στα λεπτά που έπρεπε και έκανε ακριβώς ό,τι του ζητήθηκε. Και αυτός χάλασε μια κόντρα αλλά.. δε στοίχισε!

Βαθμολογία: 7/10

Lucas Leiva (στη θέση του Sadio Mane στο 89'): Μετά από 9.5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, ίσως να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την κόκκινη φανέλα. Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, οδεύει προς Ίντερ. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και ας πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Lucas Leiva!

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο Γερμανός, που έδειξε το απρόβλεπτο πρόσωπό του στην πιο αμυντικογενή προσέγγιση που έχουμε δει τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Το γρήγορο γκολ βοήθησε σημαντικά σε αυτό. Οι αλληλοκαλύψεις απλά απίστευτες. Ο Silva με τον De Bruyne δε βρήκαν ποτέ χώρους κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο Aguero να είναι τελείως απομονωμένος μπροστά. Η κίνησή του να φέρει τον Lallana σαν τέταρτο μέσο, ήταν και αυτή που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Το 2017 θα βρει την ομάδα μας στη δεύτερη θέση, στο -6 από την πρώτη Τσέλσι, με τα όνειρα του πρωταθλήματος κάθε άλλο παρά να έχουν τελειώσει!

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.