Mignolet: "Γιατί η φετινή ομάδα είναι καλύτερη της ομάδας του 2013-2014"


O Simon Mignolet πιστευει οτι η τωρινη ομαδα της Liverpool ειναι καλυτερη απο εκεινη του 2013-2014.

Στην πρώτη του χρονιά στο Άνφιλντ ο Βέλγος τερματοφύλακας βοήθησε τους Reds να τερματίσουν μόνο δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Manchester City σε μια εξουθενωτική σεζόν.
Σε αυτό το σημείο της χρονιάς, η ομάδα του Brendan Rodgers είχε μαζέψει 42 βαθμούς-τρεις λιγότερους από ότι τώρα- αλλά αυτή δεν είναι η μόνη βελτίωση σύμφωνα με τον Simon.
Ο 28χρονος keeper λέει ότι η ομάδα του Γερμανού τεχνικού εξαρτάται λιγότερο στο ατομικό ταλέντο κάποιων παικτών, και για αυτό αποτελεί μια μεγαλύτερη απειλή στους αντιπάλους.
«Έχουμε μια φοβερή ομάδα», είπε ο Βέλγος στην Liverpool Echo.
“Υπάρχουν ομοιότητες με το 2014 επειδή δέσαμε σαν ομάδα μέσα στη σεζόν και αποκτήσαμε εμπειρία.»
«Αλλά η βασική διαφορά με τότε είναι ότι βασιζόμασταν στην ποιότητα των Gerrard, Suarez, Sturridge”.
«Τώρα ο κίνδυνος προέρχεται από ολόκληρη την ομάδα. Η δύναμή μας είναι ολόκληρη η ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιος βασικός σκόρερ. Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του σε αυτόν τον τομέα.»
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή οι αντίπαλοι πρέπει να προετοιμαστούν με έναν διαφορετικό τρόπο. Δε μπορούν απλά να πουν, πρέπει να επικεντρωθούμε στον Luis Suarez
«Είναι πάντα καλύτερο να έχεις μια καλή ομάδα από το να βασίζεσαι σε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Τώρα τα πάντα έχουν να κάνουν με το σύστημα και έτσι έχεις μια καλύτερη βάση για να αναπτυχθείς.»
«Ακόμη έχουμε μια αρκετά μικρή σε ηλικία ομάδα. Είμαστε στους ημιτελικούς του League Cup, είμαστε ακόμη στο FA Cup και ακόμη διεκδικούμε τον τίτλο. Ας δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε με αυτήν την ομάδα.»
Η Liverpool σταμάτησε το σερί εννιά νικών της Manchester United και κράτησε πίσω τους αντιπάλους της με την ισοπαλία στο Old Trafford.
Παρόλο που χρειάστηκε να κάνει δύο σημαντικές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Mignolet ήταν άτυχος που δεν νίκησε η ομάδα του το παιχνίδι καθώς οι Reds δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο τέλος.
Αλλά όπως λέει, το γεγονός ότι υπήρχε απογοήτευση που δεν επιτεύχθηκε η νίκη λέει πολλά από μόνο του.
«Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά όταν όλοι είναι απογοητευμένοι που έφερες ισοπαλία στο Old Trafford», πρόσθεσε.
«Έκαναν τόσες βαθιές μπαλιές και πάντα πονάει όταν σκοράρουν. Ήταν λίγο τυχεροί. Πρώτα πάει η μπάλα στο δοκάρι μετά πάει γκολ αφού χτυπήσει στο δοκάρι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίον θα μπορούσαν να σκοράρουν.»
«Έχει μια πικρή αίσθηση. Αλλά παίξαμε καλά. Αυτοί έκαναν ότι μπορούσαν. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες στην αντεπίθεση αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να σκοράρουμε δεύτερο τέρμα, το οποίο θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει»
«Υπάρχει πολύ ποδόσφαιρο να παιχτεί ακόμη. Η Premier League είναι μεγάλη σεζόν και θα έρθουν ακόμη πολλά τεστ. Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να επικεντρωθούμε στο επόμενό μας παιχνίδι.»
“Υπάρχουν έξι ομάδες κοντά στην κορυφή. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Εμείς απλά πάμε βήμα βήμα. Πολλοί είπαν ότι όταν ο Coutinho τραυματίστηκε, ότι δε θα ήταν ίδιο για εμάς, αλλά εμείς μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε.»
Ο Sadio Mane πήγε στο Africa Cup Of Nations αλλά έχουμε αρκετούς παίκτες που θα βοηθήσουν. Πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς γίνεται και να συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι το τέλος.»
Πηγή: http://www.liverpoolfc.com/
Επιμέλεια: Γιώργος
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.