Klopp: "Σέβομαι τους κανόνες, αλλά πρέπει να βασίζονται στην ανθρώπινη λογική"

Ο Jurgen Klopp άφησε πολλά υπονοούμενα εναντίον της FIFA για την υπόθεση Matip.

Γράφει ο: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα με την Plymouth Argyle για το FA Cup, o Γερμανός προπονητής ένιωσε την υποχρέωση να εξηγήσει στους φιλάθλους τις εξελιξεις στην υπόθεση του Joel Matip. Το LiverpoolFans.gr σας ενημέρωσε εδώ για το ρεπορτάζ.

"Δεν υπήρχαν πολλές στιγμές στη ζωή μου, που βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση. Βασικά ποτέ. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν - είναι σημαντικό αυτό - αλλά πιστεύω πως οι φίλαθλοι μας χρειάζεται και αξίζουν να γνωρίζουν τις εξελίξεις".

"Αυτή τη στιγμή, είμαστε σίγουροι - όχι μόνο το πιστεύουμε αλλά είμαστε σίγουροι - πως δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος. Είμαστε επίσης σίγουροι πως ο Joel Matip δεν έκανε κάτι λάθος. Έχει να παίξει για το Καμερούν από το 2015, το οποίο σημαίνει πως από τη στιγμή που βρίσκεται εδώ (σ.σ στη Liverpool) δεν είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Καμερούν. Δεν ανήκει στο ρόστερ της εθνικής αυτή τη στιγμή, επομένως σίγουρα δεν θα μπορούσε να παίξει για το Καμερούν.

"Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% πως μπορεί να παίξει για μας. Έτσι έχει η κατάσταση. Τις τελευταίες ημέρες - για να μην πω εβδομάδες - γίνεται ολο και πιο περίπλοκη. Η LFC έχει συστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της".

"Θα σκεφτόμουν να τον βάλω βασικό αύριο (σ.σ απόψε), αλλά δεν ξέρω αν μπορώ, αυτό είναι το πρόβλημα. Από αθλητικής άποψης, θα ήταν πολύ λογικό, είναι τέλειο παιχνίδι γι αυτόν και όλους μας, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να τον βάλω".

"Το θέμα είναι πως η FIFA μας είπε ότι την Παρασκευή, αυτήν την Παρασκευή, θα αποφασίσει αν θα ασχοληθεί με την υπόθεση ή όχι. Σέβομαι τους κανόνες στη ζωή, παντού, αλλά πιστεύω πως πρέπει να βασίζονται στην ανθρώπινη λογική".

"Για μένα, όχι ως δικηγόρο, είναι αρκετά δύσκολο. Έχουμε μια σεζόν που τρέχει και αν δεν είχε τραυματιστεί - που φυσικά τραυματίστηκε - τότε δεν θα μπορούσε να παίζει από τις 2 Γενάρη. Αν έρθει η Παρασκευή και αν η FIFA αναλάβει διαδικασίες για την υπόθεση - δεν ξέρω, πιστεύω πως δεν θα το κάνουν γιατί είμαστε σίγουροι πως όλα είναι εντάξει - τότε θα πάρει, όπως ήδη μας είπαν, 7-10 μέρες μέχρι να βγει απόφαση". 

"Στην Αγγλία, στην κατάσταση μας, αυτό σήμαινε πως θα είχαμε τη United, την Plymouth, την Swansea, μετά άλλες 7 μέρες, άλλα δύο παιχνίδια. Είναι δηλαδή, από τις 2 Γενάρη, γύρω στα 8 παιχνίδια. Τελικά, αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμένουμε - ακόμα κι αν ξεκινήσουν διαδικασίες - και όλα είναι οκ με τον Joel, τότε δεν έπαιξε 8 παιχνίδια, ή έστω 4 αφού τραυματίστηκε, χωρίς να έκανε τίποτα λάθος!"
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.