Βρε λες να αναγεννηθεί απ' τις στάχτες της;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
25η αγων. Premier League

Μετά από αρκετά απανωτά... χαστούκια, η Λίβερπουλ κατάφερε (επιτέλους) να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα για το 2017, επικρατώντας με 2-0 της Τότεναμ στο Άνφιλντ χάρη σε δύο γκολ του Σαντιό Μανέ.

Επόμενος αγώνας των κόκκινων, με την Λέστερ (Δευτέρα 27/2, 22:00) στο King Power Stadium για την 26η αγωνιστική της Premier League.


Έπρεπε να γυρίσει ο Μανέ για να μας πάρει απ’ το χέρι και να μας πάει εκεί που ήμασταν πριν φύγει για την Αφρική; Έπρεπε να γυρίσει ο Μανέ για να πάρει μια πιο… ορθολογική (μεσοεπιθετικά) μορφή το στήσιμο του παιχνιδιού; 
Ο Μανέ όμως (και ο κάθε Μανέ, φυσικά), δεν είναι ούτε Μέσι ούτε Σουάρεζ, και δεν θα εξελίσσεται κάθε φορά σε ήρωα. Καλό θα ήταν λοιπόν, αυτή η… υπερεξέαρτηση από έναν παίκτη, να αρχίζει σταδιακά να μειώνεται.

Έπρεπε να περάσει ένας μήνας και κάτι για να δει η Λίβερπουλ άσπρη μέρα στο 2017.

Την τελευταία φορά που οι κόκκινοι κέρδισαν σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έκτοτε, η ομάδα καταρρέει στο γήπεδο και απογοητεύει με την εικόνα της. Ο κόσμος δυσανασχετεί, ο Κλοπ προβληματίζεται. Έπρεπε να βρει μια μαγική φόρμουλα - να βρει κάτι να τους τονώσει το ηθικό, να τους κάνει να πιστέψουν στους εαυτούς τους.

Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο για το τι θα είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε, ποιο αποτέλεσμα μπορούμε να πάρουμε, τι επιδόσεις μπορούμε να δείξουμε και πού και πότε μπορούμε να αποδώσουμε. Στα όνειρά μου, μπορούμε και στα 14 παιχνίδια - και πάλι, ξέρω πώς ακούγεται, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τα όνειρά μου. Γι 'αυτό δουλεύω", δήλωσε ο Γερμανός πριν το παιχνίδι με την Τότεναμ, και έτσι έδωσε το έναυσμα για μια νέα αρχή.

Η Λίβερπουλ έδειξε ότι έχει ακόμα... σφυγμούς και με εμφάνιση που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, νίκησε με 2-0 την Τότεναμ στο Άνφιλντ, με τον Σαντιό Μανέ να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και να πετυχαίνει δύο γκολ.

Οι τρεις αυτοί βαθμοί που έβαλε στο σακούλι της η Λίβερπουλ, αποδεικνύονται... χρυσάφι καθώς δεν κέρδισε μόνο ψυχολογικές ανάσες αλλά και βαθμολογικές. Η ομάδα του Κλοπ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 49 βαθμούς (ισοβαθμεί με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αγωνίζεται την Δευτέρα (12/2) με την Μπόρνμουθ), έναν λιγότερο από Άρσεναλ και Τότεναμ, και έναν περισσότερο από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

[Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ, δεν ήχησε γλυκά μόνο στις τάξεις των κόκκινων. Μαζί με τη Λίβερπουλ... πανηγυρίζει και η Τσέλσι, η οποία, αν και δεν νίκησε την Μπέρνλι (1-1), απέχει 10 ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη Τότεναμ]

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν αρκετά... κεφάτα το παιχνίδι, δείχνοντας περισσότερη διάθεση να επιτεθούν - πράγμα που φρόντισαν να το δηλώσουν εξ αρχής στην Τότεναμ. Η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω απ' την περιοχή του Γιορίς, και στο 13' απείλησε με τον Κουτίνιο να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Αλντερβάιρελντ.


Λίγο αργότερα όμως, και έχοντας ήδη αυξήσει για τα καλά την πίεση στα καρέ της Τότεναμ, η ομάδα του Κλοπ δεν χτύπησε μία αλλά δύο φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο Βαϊνάλντουμ βρήκε εξαιρετικά με κάθετη μπαλιά τον Μανέ, αυτός μπήκε στην περιοχή και από κοντά νίκησε τον Γιορίς για το 1-0 στο 16'!


Ο Σενεγαλέζος όμως, δεν είχε σταματημό. Πριν καν καταλάβει η Τότεναμ τι συνέβη, ο Ντάιερ έκανε ολέθριο λάθος, ο Μανέ έκλεψε και έδωσε στον Λαλάνα ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά ο Γιορίς απέκρουσε. Στη συνέχεια, ο Γάλλος απέκρουσε και το κοντινό πλασέ του Φιρμίνο, αλλά ο Μανέ... καιροφυλακτούσε κάπου εκεί δίπλα, και μόλις του στρώθηκε η μπάλα, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με προβολή για το 2-0 στο 18'. Δεύτερο προσωπικό γκολ για τον Σενεγαλέζο, σε διάστημα δύο μόλις λεπτών!

Λίγο έλειψε, μάλιστα, να πετύχει και ένα... εξωφρενικό χατ-τρικ αλλά ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του Μανέ (22', 23').


Ο Κλοπ ήταν απολύτως ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του. Η Λίβερπουλ είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και σφυροκοπούσε ανελέητα την Τότεναμ, η οποία μεν προσπάθησε να δείξει μια αντίδραση αλλά Σον (26') και Ντέλε Άλι (27') δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο μέρος, και έχοντας ένα... μαξιλαράκι ασφαλείας, η Λίβερπουλ έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε ώστε να μην επιτρέψει στην Τότεναμ να γίνει απειλητική. Παρότι οι "πετεινοί" ανέβασαν τον ρυθμό τους και είχαν ενεργή παρουσία στα καρέ του Μινιολέ, η Λίβερπουλ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.


Λιγοστές ήταν οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ολοένα και έπεφτε, φάσεις γίνονταν με το... σταγονόμετρο, ενώ καθώς περνούσε η ώρα, οι εντάσεις έφερναν νεύρα, και τα νεύρα με τη σειρά τους, έφερναν κάρτες.

Τίποτα δεν μπορούσε όμως να αλλάξει την κατάληξη της βραδιάς, η οποία βρήκε νικήτρια τη Λίβερπουλ που πήρε βαθιά ανάσα τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά.

Σχόλιο


Δέχτηκε πίκρες, δέχτηκε πυρά αλλά, επιτέλους, ήρθε η ώρα να απαντήσει μέσα στο γήπεδο. Η Λίβερπουλ επικράτησε εξ ολοκλήρου (όχι μόνο στο σκορ αλλά και στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού) της Τότεναμ, την εγκλώβισε, έφερε το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε, και πανηγύρισε μια σπουδαία (από πολλές απόψεις) νίκη.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λούκας (Κλάβαν 82'), Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (Αλεξάντερ-Άρνολντ 92'), Κουτίνιο (Τσαν 77'), Φιρμίνο
Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (Σισοκό 77'), Άλι, Έρικσεν (Γουίνκς 68'), Σον Χέουνγκ Μιν (Γιάνσεν 82'), Κέιν














Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto🔥Firmino (@roberto_firmino) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Adam Lallana (@officiallallana) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.