Jurgen Klopp: ''Το 2017 ξεκίνησε τώρα για εμάς'' (VIDEO)

Επιτέλους νίκη για την Liverpool και με εμφάνιση από τα παλιά για τους Reds, το απόγευμα του Σαββάτου, με την ομάδα να παίζει και πάλι το αγαπημένο ''Heavy Metal Football' εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Jurgen Klopp να δηλώνει χαρούμενος από την συνολική εμφάνιση και απόδοση των ποδοσφαιριστών του!


Ήταν μια νίκη που είχαμε άπαντες ανάγκη, από τον ίδιο τον Klopp και τους παίκτες, μέχρι το τιμ της ομάδας και τους φιλάθλους, μια νίκη που αν δεν ερχόταν κόντρα στην Tottenham θα έβαζε σε μεγάλους μπελάδες την Liverpool ενόψει συνέχειας.

Ωστόσο, όλα πήγαν κατ'ευχήν και ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε χαρούμενος με τη νίκη και την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, σε ένα σημείο της σεζόν, που ήταν το πιο κρίσιμο για να έρθει αυτό το σημαντικό τρίποντο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Jurgen Klopp στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τους Spurs:

|Για την ευτυχία του με το αποτέλεσμα και την απόδοση|
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και με τα δύο, θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι και να μην είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση, όμως απόψε είμαι πραγματικά χαρούμενος με την απόδοση και με μερικά συγκεκριμένα πράγματα από αυτήν.
Στο πρώτο ημίχρονο, το επιθετικό μέρος του παιχνιδιού μας ήταν πολύ ισχυρό, πολύ άμεσο, πολύ σαφείς, ήμασταν πραγματικά όλοι μαζί και το δεύτερο γκολ το έδειξε αυτό, δεν ξέρω πόσοι παίκτες προσπάθησαν να τελειώσουν την φάση και στο τέλος Sadio την τελείωσε.
Στη συνέχεια, κατά το δεύτερο ημίχρονο, ξέραμε ότι έπρεπε να δείξουμε μια αντίδραση, πρέπει να παλέψεις για τον εαυτό σου στο παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κάναμε και τα δύο - παλέψαμε και παίξαμε.
Στη συνέχεια, το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα άλλο και διαφορετικό παιχνίδι, η Tottenham άλλαξε τον σχηματισμό της από αυτόν που είχε στο πρώτο μέρος κι έπρεπε λίγο να προσαρμοστούμε σε αυτό, είναι δύσκολο με τρεις επιθετικούς παίκτες στο κέντρο, αλλά ασχοληθήκαμε καλά με αυτό και ήμασταν συγκεντρωμένοι, βελτιωθήκαμε αμυντικά σε αυτό το παιχνίδι και μάθαμε πολλά, ήταν καλό και νομίζω ότι το αξίζαμε απόλυτα.
Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, ένιωθες πραγματικά ότι όλοι περίμεναν για ένα ματς σαν και αυτό, έτσι για απόψε όλα είναι καλά».

|Σχετικά με την επίδραση του Sadio Mane|
«Χρειάζεσαι κάποιον που σκοράρει στο τέλος!
Έκανε φανταστική εμφάνιση και θα μπορούσε να έχει σκοράρει και τρίτο τέρμα, δεν είναι πρόβλημα για μένα να μιλήσω για μια τέτοια θαυμάσια απόδοση για τον Sadio αλλά, στην πραγματικότητα και για τον Roberto Firmino, δεν είμαι σίγουρος ότι έχω δει πολλά καλύτερα παιχνίδια από έναν επιθετικό χωρίς να σκοράρει, έκανε σπριντ μετά από 92 λεπτά, πάνω από 60 ή 70 χιλιόμετρα, αυτό είναι απίστευτο.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όλοι οι μέσοι, όλοι, ακόμα και ο Joel Matip έχει βελτιωθεί στο παιχνίδι, δεν είχε πολύ δουλειά στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν πολύ σημαντικό που έμεινε στο παιχνίδι, έδειξε λίγο περισσότερη συγκέντρωση στο δεύτερο.
Ήταν μια πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, είδα πολύ καλές ατομικές επιδόσεις, αλλά αυτό είναι φυσικά σημαντικό, αλλιώς δεν μπορείς να κερδίσεις απέναντι σε μια ομάδα όπως η Tottenham».

|Για το πως ήρθε ξανά μια εξαιρετική εμφάνιση|
«Επειδή νομίζω ότι είμαστε μια πραγματικά καλή, οργανωμένη ομάδα, αυτό είναι το ένα πράγμα, αλλά δεν είναι το μόνο.
Γνωρίζω τι μπορούμε να κάνουμε όταν αγωνιζόμαστε μαζί και ξέρω τους λόγους, είναι ο ρυθμός, το σχήμα και λίγη τύχη.
Έτσι, να τραυματιστεί κάποιος παίκτης σε κάποια λάθος στιγμή είναι πραγματικά δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε και είχαμε μερικά κενά από αυτά τα πράγματα.
Φυσικά, χάσαμε τον Sadio τον Ιανουάριο, σε κάθε ομάδα στον κόσμο θα ήταν απώλεια.
Αυτό είναι ένα μέρος της αλήθειας, αλλά δεν είναι ότι παίξαμε 20 παιχνίδια πολύ άσχημα, παίξαμε μερικά.
Τώρα είμαστε ξανά πίσω στην κούρσα και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή την κατάσταση υπέρ μας, ακόμα και που δεν τα πήγαμε καλά τον Ιανουάριο, είμαστε ακόμα σε πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα.
Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες για τις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις ή οτιδήποτε άλλο, ξέρω ότι πριν από το παιχνίδι με την Leicester όλοι θα με ρωτήσουν: "Τι θα κάνεις τώρα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει φουλ αμυντικά και με αντεπιθέσεις;'', και όλα αυτά τα πράγματα, δεν είναι ότι δεν έχουμε καμία ιδέα για αυτό, αλλά χρειαζόμαστε τα παιδιά στην καλύτερη κατάσταση και τότε θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτή τη στιγμή, είμαστε εδώ και έχουμε τώρα 14/15 ημέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι.
Θα υπάρξει ξεκούραση δύο ή τρεις ημέρες για τα παιδιά και τότε θα έχουμε κάτι σαν pre-season για το υπόλοιπο της σεζόν, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτό.
Το ότι μπορώ να μιλάω απόψε, σε πολύ καλή διάθεση, προφανώς δεν θα βοηθήσει σε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ομάδα και να δείξουμε στη συνέχεια και πάλι ότι είμαστε εδώ.
Απόψε ήταν πραγματικά ωραίο που είδαμε με ποιο τρόπο το σύνολο της Liverpool αντέδρασε - όχι μόνο η ομάδα, αλλά και ο κόσμος.
Θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο κρίσιμο, δεν είμαι αρκετό καιρό εδώ για να καταλάβω πώς αντιδρά ο κόσμος, αλλά στην αντίδραση τους απόψε, φάνηκε πως περίμεναν εμάς».

|Για το αν είναι απογοήτευση που ο επόμενος αγώνας είναι σε 15 μέρες|
Όχι, πραγματικά δεν είναι ντροπή, αγαπώ το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με λίγες μέρες κενό, όπου μπορούμε πραγματικά να προπονηθούμε.
Τα αγόρια θα έχουν λίγη ξεκούραση και έπειτα θα ξεκινήσουμε ένα pre-season, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο και ελπίζουμε ότι ο καθένας θα μπορέσει να δει ότι θα έχει νόημα, αλλά δεν θα ήμουν ευτυχής αν αύριο έπρεπε να παίξουμε και πάλι, έτσι είναι όλα εντάξει».

|Αν το επιθετικό ξεκίνημα της Liverpool ήταν μια σκόπιμη τακτική|
«Νομίζω ότι το κάναμε αισθητό αυτό και το δείξαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο και φυσικά είχαμε μιλήσει γι 'αυτό, ήμασταν από το πρώτο δευτερόλεπτο στο παιχνίδι, από το πρώτο πέρασμα, ήμασταν εκεί, κάθε μπαλιά ήταν μια πρόκληση για μας να την κυνηγήσουμε, αυτό ήταν πολύ καλό και ήταν το κλειδί για το παιχνίδι.
Όταν είδα το πρώτο γκολ, μια υπέροχη πάσα από τον Gini Wijnaldum, μια κατάσταση ένας εναντίον ενός και πέρασε την μπάλα αμέσως.
Δύο πράγματα ήταν διαφορετικά σε αυτή την κατάσταση, δεν είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε κερδίσει την πρόκληση σε ένα άλλο παιχνίδι και δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα έτρεχε πίσω από την άμυνα, ούτε καν ο Sadio, ο ίδιος για παράδειγμα δεν το έκανε με την Hull.
Είναι πραγματικά δύσκολο να περιμένουμε πράγματα στο ποδόσφαιρο, είδικα όταν πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο στην Premier League.
Δεν ήταν ότι δεν το περιμέναμε, ξέραμε για μερικά προβλήματα, ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να τα λύσουμε τώρα για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι πολύ σημαντικό και όπως είπα, θα έχουμε ένα μικρό pre-season μέχρι να παίξουμε με την Leicester και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και πάλι το καλύτερο δυνατό.
Το ματς με την Tottenham ήταν πραγματικά υπό πίεση και δείξαμε ένα καλό σημάδι».

|Σχετικά με το εάν η Liverpool μπορεί να πιάσει την Chelsea στην κορυφή|
Τι θα λέγατε για μένα αν σας έλεγα ότι μπορούμε να τους πιάσουμε; φιλόδοξος ή τρελός;
Ίσως μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν ενδιαφέρομαι και πολύ γι' αυτό αυτή τη στιγμή, διότι η μόνη δυνατότητα για να κερδίσουμε κάτι είναι να νικήσουμε τα παιχνίδια και για εμάς το 2017 ξεκίνησε τώρα και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα, ας το πάρουμε βήμα προς βήμα.
Δεν είμαι σίγουρος αν εμείς θα είμαστε εκεί, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια, θα μετρήσουμε και θα δούμε εάν άξιζε».

|Για την Liverpool που χαμογελά ξανά μετά τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα|
Πώς μπορεί ένας σύλλογος να χαμογελάσει όταν χάνεις παιχνίδια; Δεν γίνεται..
Το μόνο πράγμα που δεν επιτρέπεται είναι να αμφιβάλλεις για τα πάντα, αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτόν τον κόσμο, το ξέρω, αλλά όλα αλλάζουν σε λίγες ημέρες.
''Φανταστική ομάδα, φανταστικοί παίκτες, φανταστικός προπονητής'', και στη συνέχεια ...
Έτσι είναι, είναι εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα με την κριτική, αυτό είναι μόνο για τα μακροπρόθεσμα πράγματα κι εμείς το κατανοούμε ως ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο.
Είμαι χαρούμενος που όλοι ήταν έτοιμοι απόψε για χαμόγελο και τους δώσαμε έναν λόγο να χαμογελάσουν, ήταν πραγματικά κάτι καλό».

Ολόκληρη η διάσκεψη τύπου εδώ:

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.