Jurgen Klopp: ''Πρέπει να είμαστε αχόρταγοι''


Σε δηλώσεις του ο Jurgen Klopp, προέτρεψε την ομάδα να μάθει από τον δύσκολο Ιανούαριο που προηγήθηκε κι ελπίζει πως η νίκη κόντρα στην Tottenham το προηγούμενο Σάββατο να είναι η αρχή για μια άλλη Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν.


Η Liverpool επέστρεψε το βράδυ από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την La Manga, όπου εκεί έκανε μια μίνι προετοιμασία στα μέσα της σεζόν, βρισκόμενη εκεί εδώ και πέντε μέρες, βοηθώντας τους ποδοσφαιριστές ακόμα περισσότερο, καθώς το κενό που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο ματς με την Leicester είναι αρκετά μεγάλο (27/02 ο αγώνας).

Μετά από έναν καταστροφικό μήνα που συνδιάστηκε και με την ήττα στις αρχές του Φεβρουαρίου από την Hull, πλέον ήρθε η ώρα να ξεχαστεί ο Ιανουάριος και η νίκη με εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Tottenham θα είναι το κλειδί ώστε να αλλάξει άρδην όλη η ψυχολογία της ομάδας και ιδιαίτερα των παικτών, ενόψει τις δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Jurgen Klopp από την La Manga της Ισπανίας:

«Η ζωή μας εξαρτάται πλήρως από τα αποτελέσματα, αυτή είναι η αλήθεια.
Μερικές φορές, όταν έχεις χάσει ένα παιχνίδι, την επόμενη μέρα σίγουρα βρέχει!
Όταν έχεις κερδίσει ένα παιχνίδι, ο ήλιος λάμπει, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα έτσι.
Ναι, με την Tottenham ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα πολύ, πολύ σημαντικό παιχνίδι στην κατάσταση της ομάδας θα έλεγα, αλλά κυρίως στην κατάσταση της βαθμολογίας.
Είμαστε ακόμα σε αυτό το γκρουπ, δεν είμαστε στο τέλος του γκρουπ, είμαστε στη μέση του γκρουπ, δεν έχουμε τη μεγαλύτερη απόσταση από τις θέσεις που θέλουμε και αυτό είναι καλό.
Κάθε νίκη μπορεί να αλλάξει τη διάθεση, αλλά αν χάσεις, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις, πρέπει να είσαι πιο αχόρταγος και αν κερδίσεις, θα πρέπει να μείνεις αχόρταγος, αυτή είναι η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Πριν από τον αγώνα με την την Tottenham, o Klopp είπε ότι στοχεύει στη μέγιστη βαθμολογία για την ομάδα, σε αυτά τα 14 ματς που απέμειναν.
Έτσι, με τρεις ήδη και άλλους 39 για να κερδιθούν, είπε για την πιο πρόσφατη εκτίμησή του για τις πιθανότητες της Liverpool μετά τη μεγάλη νίκη με την Tottenham:


«Όταν είπα ότι είμαι αρκετά σίγουρος γι'αυτό, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ''είναι αστείο, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι με την Tottenham''.
Μετά την Tottenham που κερδίσαμε με εντυπωσιακό στυλ, είμαι βέβαιος ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν "Ω ναι, το αισθανόμαστε πιο πιθανό'' και αυτή είναι η στιγμή που χρειαζόμαστε.
Όταν έχουμε αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να το χρησιμοποιούσε υπέρ μας και να το κρατήσουμε.
Φυσικά, είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Leicester, πάλεψαν σίγουρα για το πρωτάθλημα και τώρα ίσως αυτή να είναι η στιγμή που το καταλαβαίνουν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουν αυτή τη σεζόν εκτός από το να παραμείνουν στην κατηγορία και να συγκεντρωθούν γι 'αυτό, θα μπορούσε να είμαστε η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει αυτή την «νέα» Leicester, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε».

«Αργότερα, η Arsenal έρχεται στο Anfield, στις 4 Μαρτίου και όλοι γνωρίζουμε πόσο καλοί είναι, γι 'αυτό είναι δύσκολο αλλά είναι δυνατόν να κερδίσουμε και αυτό είναι κάτι που λέω πάντα - όσο αυτό είναι δυνατόν, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό, ας προσπαθήσουμε πραγματικά να το κάνουμε, γι 'αυτό τους χρειαζόμαστε όλους στην καλύτερη διάθεση.
Ο Ιανουάριος δεν ήταν τίποτα απ'ότι χρειαζόμασταν, αλλά είχε πράγματα, ήταν το είδος της εμπειρίας, το είδος μιας υπενθύμισης.
Τα πάντα είναι καλά, μέχρι τη στιγμή που δεν είναι και τόσο καλά πια, τότε δεν είναι καλό πια, είναι τόσο κακό όσο ήταν πάντα!
Μπορώ να καταλάβω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται κάπως έτσι, αλλά δεν είναι πραγματικό, δεν είναι αλήθεια, η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάντα μια πιθανότητα.
Έχω πει μερικές φορές, δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά είμαι πολύ καλός στο να κρατάω την ομάδα σε καλό δρόμο.
Τις περισσότερες φορές στη ζωή μου, είχα να αγωνιστώ για άλλα πράγματα που δεν είναι τόσο πολύτιμα, να προσπαθείς να παραμείνεις στο πρωτάθλημα και να προσπαθείς να επιβιώσεις με κάποιο τρόπο, ως παίκτης ιδιαίτερα.
Έτσι, ας χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε φέτος, ας μάθουμε από αυτές και ναι, ας γίνουμε ισχυρότεροι μέσα από όλα αυτά τα πράγματα, το μέλλον είναι ακόμα λαμπρό.
Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε φιλόδοξοι στη φετινή σεζόν, είμαστε πολύ, πολύ φιλόδοξοι για να έχουμε την μεγαλύτερη επιτυχία που μπορούμε να πάρουμε, αλλά θα ξέρουμε μόνο στο τέλος της σεζόν τι έχουμε κάνει».

Ο Klopp εξήγησε επίσης ότι οι ηπιότερες συνθήκες στην Ισπανία ήταν πιο ευνοϊκές για να δουλέψει την τακτική στον αγωνιστικό χώρο:

«Είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται, προφανώς την προπόνηση και της αρέσει η πρόπονηση, την χρησιμοποιεί για συγκεκριμένα πράγματα.
Έτσι, όλοι γνωρίζουμε στην Αγγλία αυτή τη στιγμή ότι ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, κι εμείς έπρεπε να δουλέψουμε την τακτική, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκεί το εν λόγω χρονικό διάστημα, αλλά ήταν σαν κατάψυξη!
Τα τακτικά πράγματα δεν αφορούν το τρέξιμο, μπορούμε να το εξηγήσουμε, είναι για την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων, δίνοντας πάσα στη σωστή στιγμή και όλα αυτά τα πράγματα χωρίς ένταση.
Έτσι, αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε εδώ, για να κάνουμε το επόμενο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και να υπενθυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας τα πραγματικά καλά πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας για το υπόλοιπο της σεζόν».

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.