Liverpool-Tottenham(preview): Μάχη με φόντο το...σεντόνι

Ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του 2017 πέρασε χωρίς η ομάδα μας να "γευτεί" τη χαρά της νίκης και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα συνεχίστηκε και κόντρα στην Hull.

O Jurgen Klopp πήρε πάνω του την ευθύνη της νέας αποτυχίας και καλείται να ανταποκριθεί δίνοντας απάντηση κάπου που έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει(όλως παραδόξως) ιδιαίτερα προβλήματα: σε ντέρμπι. Στον πρώτο γύρο στο White Hart Lane ο Danny Rose ισοφάρισε το πέναλτι που σημείωσε ο James Milner στο πρώτο ημίχρονο για το τελικό 1-1.

Αν και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι νωρίς για να θεωρείται "καταστροφή" αποτέλεσμα πέραν της ήττας, χαρακτηρίζεται όμως ως κρίσημο παιχνίδι-σε κομβικό για την ομάδα μας σημείο-για τη μάχη όσον αφορά την τετράδα και τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν.


Liverpool F.C. vs. Tottenham Hotspur F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ώρα έναρξης: 19:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Anthony Taylor

Ο αντίπαλος
Η ομάδα της πρωτεύουσας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, 9 πίσω από την κορυφή και την Chelsea και 4 περισσότερους από την ομάδα μας. Έχει να γνωρίσει την ήττα από τις 11 Δεκεμβρίου όταν ηττήθηκε στο Old Trafford από την Manchester United. Έπειτα, στα τελευταία 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες. Προέρχεται από εντός έδρας νίκη κόντρα στην Middlesbrough με 1-0.
Οι απουσίες: Jan Vertonghen, Danny Rose, Erik Lamela, Georges-Kevin Nkoudou, Kieran Trippier.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Tottenham ήταν για το θεσμό του League Cup στις 25 Οκτωβρίου 2016, όταν με δύο γκολ του Daniel Sturridge κέρδισε με 2-1. Για την Tottenham είχε μειώσει ο Janssen με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Τον Απρίλη του 2016 έγινε το αντίστοιχο εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα που έληξε ισόπαλο 1-1 με τέρματα του Coutinho και του Kane.
Προϊστορία
Σε σύνολο 149 αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ομάδα μας κέρδισε 65 φορές, η Tottenham 44, με την ισοπαλία να έχει 42 φορές την τιμή της. Σε αυτά τα παιχνίδια η Liverpool σκόραρε 241 τέρματα, ενώ τα δίχτυα της ομάδας μας πληγώθηκαν 176 φορές από παίχτη της Tottenham. Μόλις 8 φορές κέρδισε στο Anfield η Tottenham, 23 φορές είχαμε ισοπαλία και στις υπόλοιπες 44 εντός έδρας αναμετρήσεις η ομάδα μας πήρε τη νίκη. Διαφορετική η κατάσταση στο Λονδίνο, όπου η Tottenham μετρά 36 νίκες, 19 ισοπαλίες, με την ομάδα μας να φεύγει 21 φορές με το "διπλό". Μεγαλύτερο αποτέλεσμα ήταν το Liverpool 7-2 Tottenham τη σεζόν 1914/15. Πιο πρόσφατα, ξεχωρίζουν οι νίκες με 5-0(εκτός έδρας) και 4-0(εντός έδρας) την αξέχαστη σεζόν 2013/14.

Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Ήττα 2-0 vs. Hull City (εκτός)
Ισοπαλία 1-1 vs. Chelsea (εντός)
Ήττα 2-1 vs. Wolves (εντός)
Ήττα 1-0 vs. Southampton (εντός)
Ήττα 3-2 vs. Swansea (εντός)
Tottenham
Νίκη 1-0 vs. Middlesbrough (εντός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Sunderland (εκτός)
Νίκη 4-3 vs. Wycombe (εντός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Manchester City (εκτός)

Νίκη 4-0 vs. West Brom (εκτός)

Οι δηλώσεις του προπονητή

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Αμφίβολη η συμμετοχή του Dejan Lovren(γόνατο) για την ομάδα μας, ενώ το πιθανότερο θα απουσιάζει και ο Adam Lallana με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Αμφίβολος παραμένει και ο Ragnar Klavan του οποίου η ετοιμότητα είναι ερωτηματικό αφού έχασε μερικές προπονήσεις. Στους μόνιμους απόντες οι Danny Ings, Marko Grujic και Ovie Ejaria.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Δεν έχει αποφασίσει ο Jurgen Klopp κατά πόσο θα ξεκινήσει με τον Simon Mignolet ή με τον Loris Karius κάτω από τα δοκάρια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Mignolet θα μείνει στον πάγκο. Στην άμυνα λογικά θα παραμείνει ο Lucas Leiva ως παρτενέρ του Joel Matip, λόγω των απουσιών, εκτός αν τελικά ένας εκ των Lovren ή Klavan είναι έτοιμοι να πάρουν θέση στην εντεκάδα. Στο κέντρο αν όντως απουσιάσει ο Adam Lallana τα πράγματα είναι απλά καθώς τη θέση του θα πάρει ο Gini Wijnaldum. Σε αντίθεση περίπτωση στον πάγκο θα μείνει μάλλον ο Emre Can. Η επιθετική τριπλέτα των Coutinho,Firmino και Mane επιστρέφει στο Anfield και θα θέλει να το κάνει με νίκη κόντρα στην Tottenham. Μικρή, αλλά υπαρκτή(λόγω ντέρμπι) η πιθανότητα να αλλάξει σύστημα ο Klopp και να παίξει με τον Firmino πίσω από τον Origi(ή τον Sturridge).

Liverpool: Karius; Clyne,Matip,Lucas,Milner; Henderson(c),Can,Wijnaldum; Mane,Coutinho,Firmino(4-3-3)

Tottenham: Lloris; Walker,Dier,Alderweireld,Davies; Wanyama,Dembele; Eriksen,Alli,Son; Kane(4-2-3-1)


Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: OTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 2
Αγγλία: BT Sport 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.