Ούτε του παπά, παιδιά!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
28η αγων. Premier League

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ την γλίτωσε φθηνά, και επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Μπέρνλι στο Άνφιλντ χάρη σε σουτ... τηλεφώνημα του Εμρέ Τσαν. Κάκιστο απόγευμα για τη Λίβερπουλ, όαση η... ομορφιά του Τούρκου.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι (Κυριακή 19/3, 18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Έτιχαντ για την 29η αγωνιστική της Premier League.


Αδυνατώ ακόμα να κατανοήσω αυτή την Dr Jekyll and Mr Hyde προσωπικότητα της Λίβερπουλ. Ακόμα να κατανοήσω το πώς αφήνει το... πόδι απ' το γκάζι όταν παίζει απέναντι σε soft ομάδες με κλειστές άμυνες, και στους ανοιχτούς χώρους να μασάει σίδερα χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων.

Της αρέσουν τα δύσκολα. Δεν εξηγείται αλλιώς η κατάσταση της Λίβερπουλ (και) τη φετινή σεζόν.

Θα την δεις όχι μόνο να κερδίζει αλλά και να παίζει συνάμα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα απέναντι στην Άρσεναλ, τη Σίτι και την Τότεναμ αλλά θα δεις την ίδια ομάδα, να... δυσκολεύει τον εαυτό της και να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό απέναντι στη Σουόνσι, τη Γουλβς και (εν προκειμένω) την Μπέρνλι.

Συνήθως μετά από νίκη σε ντέρμπι, οι κόκκινοι τα βρίσκουν σκούρα στα (πάντα υποτιθέμενα) εύκολα παιχνίδια. Έτσι, δηλαδή, την πατάει συνέχεια.


Το ίδιο πήγε να γίνει και στο Άνφιλντ απέναντι στην Μπέρνλι, η οποία προηγήθηκε με τον Μπαρνς πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, ισοφάρισε ο Βαϊνάλντουμ για τη Λίβερπουλ στην εκπνοή του πρώτου μέρους και, ενώ οι "κλάτερς" φαίνονταν να ελέγχουν την κατάσταση, ο Τσαν με υπέροχο σουτ απ' το... σπίτι του, ήρθε και έκανε την ανατροπή, για να δώσει τελικά την (διόλου εύκολη, σε τελική ανάλυση) νίκη με 2-1 στη Λίβερπουλ.


Μια νίκη που διατήρησε την ομάδα του Κλοπ σε... ευρωπαϊκά μονοπάτια, καθώς η Λίβερπουλ έφτασε τους 55 βαθμούς, ούσα στο +5 από την Άρσεναλ και στο +6 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αμφότερες με δύο παιχνίδια λιγότερα) και στο -1 από τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι (αμφότερες με ένα παιχνίδι λιγότερο).

Η αγωνιστική ήταν... λειψή λόγω προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας. Το σημαντικό για τους κόκκινους στην παρούσα φάση, είναι το γεγονός ότι δεν έχασαν βαθμούς απέναντι στην Μπέρνλι, και προετοιμάζονται για... μάχη την Κυριακή (19/3) στο Έτιχαντ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς

Εφιαλτικό ξεκίνημα, (άδικη) ισοφάριση στα... χασομέρια

Οι κόκκινοι δεν είχαν το επιθυμητό ποδοσφαιρικό θράσος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κάτι που όμως είχε η Μπέρνλι η οποία ευτύχησε να παγώσει νωρίς-νωρίς το Άνφιλντ.


Ο Λότον έσπασε στα δύο με μπαλιά... μοιρογνωμόνιο την ("κοιμώμενη") άμυνα της Λίβερπουλ, και βρήκε τον Μπαρνς ο οποίος με ωραία προβολή νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1 μόλις στο 7'! Αυτό το γκολ, μάλιστα, είναι το πρώτο που δέχεται η Λίβερπουλ στο πρώτο δεκάλεπτο σε αγώνα της στο Άνφιλντ από τις 29 Αυγούστου 2015 (τότε είχε ηττηθεί 3-0 από την Γουέστ Χαμ).

Τα πράγματα δεν κυλούσαν καλά για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος είχε πολλά και δικαιολογημένα παράπονα απ' τους παίκτες του, καθώς τους έβλεπε να πηγαίνουν συνεχώς δεύτεροι σε όλες τις μονομαχίες, την ώρα που η Μπέρνλι στεκόταν καλύτερα στο παιχνίδι.


Η Λίβερπουλ έμοιαζε... χαμένη και εγκλωβισμένη στο πρώτο μέρος, με τον Μανέ να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των επιθετικών αρετών της, ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειες των παικτών της, σταματούσαν στην καλή άμυνα των "κλάρετς".

Ακόμα κι έτσι, οι κόκκινοι βρήκαν τη λύση για να ξεκλειδώσουν την κλειστή άμυνα της Μπέρνλι. Κι αυτό έγινε... στα χασομέρια.


Ο Οριζί έκανε την σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος προσπάθησε αρχικά με τακουνάκι να σκοράρει με την μπάλα να κοντράρει στον Κιν, αλλά στη συνέχεια, του στρώθηκε μπροστά του, κι ο Ολλανδός με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 1-1 στο 46', στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η λύση ήρθε... απρόσμενα (και ήταν απ' την Τουρκία)

Το μομέντουμ μπορεί να ήταν υπέρ των κόκκινων χάρη στο γκολ του Βαϊνάλντουμ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την διπλή ζώνη άμυνας της Μπέρνλι να λειτουργήσει εξαιρετικά (και) στο ξεκίνημα της επανάληψης.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν οργανώσει αρκετά καλά την αμυντική τους γραμμή ώστε η ομάδα του Κλοπ να δυσκολεύεται να τη διασπάσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε πλήρη αντίθεση με την άμυνα της Μπέρνλι, αυτή της Λίβερπουλ, συνέχιζε να... παραπαίει, αφήνοντας έτσι κενό χώρο στον Μπαρνς ο οποίος όμως επιχείρησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με γυριστό σουτ χωρίς αποτέλεσμα.

Κι εκεί που λες ότι θα γίνει... η ζημιά στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ (που μόνο σταθερά δεν χαρακτηρίζονται), έγινε ξαφνική ανατροπή του σκηνικού, κάτι το οποίο σήκωσε στο πόδι το Άνφιλντ.


Ο Τσαν βρήκε χώρο στη μεσαία γραμμή, πήρε την μπάλα από τον Οριζί, και με εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χίτον, κάνοντας την ανατροπή και το 2-1 για τη Λίβερπουλ στο 61'! Θύμισε... Τζέραρντ ο Τούρκος!

Η ανατροπή (μία ακόμη) ήταν γεγονός για τους κόκκινους. Το μόνο που έμενε, ήταν απλώς να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα και κυρίως, την ψυχραιμία τους.


Μετά το γκολ του Τσαν, η αλήθεια είναι ότι η Μπέρνλι κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και πορευόταν με ξεκάθαρο σκοπό της, την ισοφάριση. Γεγονός που... ανησύχησε αρκετά τους παίκτες της Λίβερπουλ, οι οποίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Κλοπ απ' τον πάγκο, τους φώναζε συνεχώς στο τελευταίο δεκάλεπτο να ηρεμήσουν, την ώρα που οι "κλάτερς" προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Μινιολέ.

Όσο η ώρα κυλούσε, η ένταση ολοένα και ανέβαινε στο Άνφιλντ. Λίγο πριν το τέλος, τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μπέρνλι είχαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο ούτε ο Μανέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χίτον σε τετ-α-τετ (89'), ούτε και ο Λότον να βρει εστία στο σουτ του μέσα από την περιοχή (93').

Σχόλιο


Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους κόκκινους να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, σε κακό απόγευμα για τη Λίβερπουλ, αλλά χάρη σε γκολ του Βαϊνάλντουμ και του Τσαν, η ομάδα του Κλοπ πέτυχε τον σκοπό της. Απ' την άλλη, η Μπέρνλι αισθάνεται άτυχη καθώς, παρότι προηγήθηκε και εμφάνισε καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έφυγε με άδεια χέρια από το Άνφιλντ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Κουτίνιο (Γούντμπερν 60'), Οριζί (Λούκας 79')
Μπέρνλι: Χίτον, Λότον, Μάικλ Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπάρτον, Χέντρικ, Μπόιντ (Μπρέιντι 73'), Άρφιλντ (Έιγκι 90'), Μπαρνς, Γκρέι (Βόουκς 80')

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Great win today and good to get some more minutes😀

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benwoodburn (@ben.woodburn) στις

3 points ✅ - great strikes from emre and gini 💪🏻💪🏻 looking forward to next weekend YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Very important 3 points in a very tough game!!! Happy to score the winning goal😁🤙🏻 #WEARELIVERPOOL #YNWA #EC23

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.