ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εκτός στόχαστρου ο Νταχούντ!


Σημαντικό κομμάτι της ομάδας πλέον, είναι και ο Άνταμ Λαλάνα, που μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου και κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 1 γκολ ή 1 ασίστ κάθε 296 αγωνιστικά λεπτά. 



Ο Γερμανός άσος της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους της Λίβερπουλ για αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι μεταγραφικές σκέψεις της ομάδας έχουν πλέον αλλάξει.

Όπως ενημερώνει η Melissa Reddy στο Goal.com, ο Νταχούντ έμοιαζε ως μια απόλυτα λογική κίνηση για την ομάδα του Κλοπ, καθώς τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ταιριάζουν πολύ στον τρόπο παιχνιδιού του Γερμανού.

HD Mahmoud DahoudΜάλιστα το Goal είχε αναφέρει σε σχετικό του άρθρο τον περασμένο Απρίλη ότι ο 21χρονος ήταν στην κορυφή της λίστας του Κλοπ για το προηγούμενο καλοκαίρι. Τότεναμ και Ντόρτμουντ είχαν επίσης εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τον παίκτη, όμως η αποχώρηση του Γκρανίτ Τζάκα για την Άρσεναλ, δεν επέτρεπε στην Γκλάντμπαχ να χάσει άλλον σημαντικό παίκτη στο κέντρο της.

Η Λίβερπουλ ήταν διατεθειμένη να περιμένει το ερχόμενο καλοκαίρι για να επιχειρήσει πάλι να αποκτήσει τον Νταχούντ, ωστόσο τα πλάνα της ομάδας άλλαξαν και πλέον το ενδιαφέρον για τον νεαρό έχει εξαλειφθεί.

Το Goal είχε αναφέρει από τον Δεκέμβρη πως ο Γερμανός δεν λογίζεται στους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας και ο λόγος είναι ένας και φέρει όνομα. Τζόρνταν Χέντερσον. Ο Γιούργκεν Κλοπ βλέπει στο πρόσωπο του αρχηγού της ομάδας το ιδανικό 6άρι και έχει ως στόχο να κάνει τον Άγγλο αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Ο Νταχούντ έχει την ικανότητα να αλλάζει το παιχνίδι του από το κοντινό passing στο μακρινό και αυτό είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του που έκανε την Λίβερπουλ να τον θέλει τόσο πολύ. Ωστόσο, ο Χέντερσον έχει αποδώσει ιδανικά στον συγκεκριμένο ρόλο και έχει δικαιώσει κατά πολύ τις προσδοκίες.

Ο Χέντερσον ολοκληρώνει με επιτυχία 87 μακρινές πάσες που ανά 90 λεπτά, την ώρα που ο Νταχούντ ολοκληρώνει μόλις 59.

Επίσης, το νέο μέλος της ομάδας, Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, που αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι, κάνει εξαιρετική δουλειά και εξισορροπεί πολύ καλά το πειθαρχημένο με το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Επιπλέον, έχει και αρκετά γκολ στο ενεργητικό του, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Νταχούντ, που το σκοράρισμα δεν είναι και το μεγαλύτερο όπλο του.


Επίσης, έχει πολύ καλύτερα στατιστικά στις επιτυχημένες ντρίμπλες, στις επιτυχημένες πάσες, ενώ συνεισφέρει και πολύ περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, σε σχέση με τον Μαχμούντ Νταχούντ.

Όσον αφορά τον Εμρέ Τσαν, του οποίου οι συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου έχουν παγώσει, αποτελεί ένα στοιχείο στην σύσταση της ομάδας, που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Προσδίδει ενέργεια στον χώρο του κέντρου, είναι δυναμικός στις εναέριες μονομαχίες και έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας προσδίδοντας ένταση στο παιχνίδι της ομάδας.

Πλέον, βασικός στόχος του Κλοπ για την θέση στο κέντρο είναι ο Ναμπί Κεϊτά της Λειψίας. Ο μέσος από τη Γουινέα μετρά γκολ κάθε 414 λεπτά αγώνα, ενώ ο Νταχούντ κάθε 1513 λεπτά. Επίσης, ολοκληρώνει 3.7 ντρίμπλες ανά ματς, ενώ ο μέσος της Γκλάντμπαχ μόλις 1.4.

Έτσι, ενώ ο Νταχούντ φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά στο σχήμα της ομάδας, είναι αβέβαιο το αν μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο και να δώσει το κάτι διαφορετικό που χρειάζεται, για να ανέβει η ομάδα ακόμη περισσότερο ποιοτικά.

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Goal.com

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.