"How shit must you be?"

Δευτερόλεπτα μετά το 0-1 του Barnes, οι φίλαθλοι της Burnley τραγούδησαν στη Liverpool την πικρή αλήθεια...

Γράφει ο: Νίκος Γιαμπολδάκης 
Δεν χρειάζεται να δει κανείς τίποτα περισσότερο από το γκολ που σκόραρε σήμερα η Burnley για να απηυδήσει με τη φετινή συμπεριφορά της Liverpool. Η ομάδα που κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους ξέρει να κρύβει όλες της τις αδυναμίες και δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με το ρυθμό και την παραγωγικότητα της, αδυνατεί να διατηρήσει την ίδια αγωνιστικότητα με θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες. Η Liverpool που δεν έχει χάσει από καμία εκ των πρώτων έξι ομάδων (!) ιδρώνει να βρει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες που έρχονται να χαλάσουν το παιχνίδι της και να εκμεταλλευτούν την αμυντική δυσλειτουργία της.

Το γιατί κέρδιζε άνετα τους "μικρούς" πριν τον Δεκέμβρη αλλά όχι και μετά από αυτόν, το έχουμε εξηγήσει αναλυτικά. Και βέβαια, μιας και δεν μπορείς να υποδείξεις στον αντίπαλο πώς να παίζει, θα πρέπει να βρεις εσύ τις λύσεις. Όσο, όμως, ο Jurgen Klopp αρνείται να εφεύρει ένα plan b, θα βρεθούμε και την άνοιξη στο ίδιο έργο θεατές, με τον παράγοντα τύχη να παίζει κάθε φορά τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αγώνων. Τύχη όπως οι κόντρες που κέρδισε ο Wijnaldum, το χειρουργικά ακριβές σουτ του - μεταμφιεσμένου σε Steven Gerrard (όπως υπέροχα σημείωσε ο συνεργάτης Τάσος Ζαννής) - Emre Can, καθώς και η αστοχία του Lowton στις καθυστερήσεις από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Η τύχη ήταν σαφώς με τη Liverpool, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο και για τους επόμενους 10 "τελικούς" για το πρωτάθλημα. 
O Ashley Barnes έγραψε σήμερα ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της Burnley που σκόραρε στο Anfield μετά τον Peter Noble, το 1975! Μιας Burnley που θυμήθηκε (ή ορθότερα, της επιτράπηκε) να ζωντανέψει κόντρα στη Liverpool διεκδικώντας επί 45' την πρώτη της (!) εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα! Ακόμα και μια ισοπαλία, προφανώς, θα ήταν βαρύ αποτέλεσμα για τους Reds στον αγώνα που κάνουν να καταταχθούν εντός τετράδας.

Πάνω στα τελευταία δεδομένα βασίστηκαν οι φίλαθλοι της Burnley για να ειρωνευτούν τη φετινή Liverpool όταν η ομάδα τους προηγήθηκε στο 10λεπτο. Το ευφυέστατο και συνάμα αυτοσαρκαστικό σύνθημα των Άγγλων έκανε και πάλι την εμφάνιση του: "How shit must you be? We' re winning away!" τραγούδησαν οι Clarets, περιγράφοντας άψογα (και τη δική τους αλλά και) την αγωνιστική κατάσταση της Liverpool. 

Δεν χρειάζεται να δει κανείς τίποτα περισσότερο από το γκολ που σκόραρε σήμερα η Burnley για να απηυδήσει με τη φετινή συμπεριφορά της Liverpool, ξαναγράφω, παραθέτοντας και την εικόνα. Στην αρχή της φάσης, οι παίκτες της Burnley κλείστηκαν μόνοι τους στο κέντρο, όμως η πίεση των Origi, Lallana, Wijnaldum, Coutinho ήταν τόσο νωχελική, που άφησε περισσότερα κενά από όσα θέλησε να εκμεταλλευτεί. 4 παίκτες βγήκαν εκτός φάσης, ο Emre Can έσπευσε να επιτηρήσει - για άλλη μια φορά - και όχι να κόψει τον αντίπαλο κάτοχο της μπάλας, οι Matip-Klavan δεν είχαν μοιράσει καθόλου σωστά το χώρο μεταξύ τους και τέλος, ο Clyne έχασε τελείως την κίνηση του Barnes. 1-0 με τρεις πάσες από το πουθενά. Και αναρωτιέται κανείς: Πώς θα συμπεριφέρονταν οι παραπάνω παίκτες αν είχαν απέναντι τους τους Yaya Toure, David Silva, De Bruyne και Aguero; Η απάντηση θα δοθεί την επόμενη Κυριακή, όταν αυτό το σενάριο θα παιχτεί στο Etihad Stadium, αν και είμαστε σχεδόν σίγουροι για αυτήν: θα σκύλιαζαν. 

Εν πάση περιπτώσει, ήταν η πρώτη ανατροπή της Liverpool μετά την 27η του Δεκέμβρη, κόντρα στη Stoke. Ο στόχος της τριάδας παρέμεινε ζωντανός, και πολλά θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα. 10 στροφές πριν το τέλος, πλέον. Ας σκυλιάσουν. 

Photo credit: Liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.