Jurgen Klopp: «Θα απογοητευτούμε αν δεν βγούμε στο Champions League»


Ο Jürgen Klopp μίλησε για το εντυπωσιακό ματς μεταξύ της Man.City & της Liverpool, την χρυσή ευκαιρία του Adam Lallana για να δώσει τη νίκη στην ομάδα και πως αυτή η ισοπαλία μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια για είσοδο στην πρώτη τετράδα.


Οι Reds πήραν το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο στο Etihad, μετά την παράβαση που έκανε ο Gael Clichy πάνω στον Roberto Firmino και ο James Milner ήρεμος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα.

O Sergio Aguero ισοφάρισε το παιχνίδι στο 69' με ένα πλασέ στην κίνηση, πριν οι δύο ομάδες δημιουργήσουν περαιτέρω ευκαιρίες για να σκοράρουν συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας φάσης του Lallana.

Στο τέλος, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, με το αποτέλεσμα να αφήνει την Liverpool στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με εννέα αγώνες να απομένουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Jurgen Klopp μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Για το αν θεωρεί ότι οι Reds θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει:

«Νιώθω καλύτερα τώρα, νόμιζα ότι όλη την ώρα όλοι γύρω μου ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, αλλά όχι στα αποδυτήρια, αισθάνθηκαν λίγο όπως εγώ.
Κάναμε μια υπέροχη ποδοσφαιρική ευκαιρία, αλλά δυστυχώς ο Adam δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, αυτό είναι που έφερε αυτή την κατάσταση, αλλά φυσικά, ξέρω ότι ο Sergio Aguero θα μπορούσε να έχει σκοράρει μία ή δύο φορές.
Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις πέναλτι στο παιχνίδι, θα μπορούσε να υπάρχει μια κόκκινη κάρτα στην φάση του Sadio, ήταν μακριά και στη συνέχεια ο Otamendi τον γκρέμισε, αλλά η περίληψη του παιχνιδιού είναι θετική και αυτό φυσικά είναι πολύ καλό.
Είναι ο τρόπος που πρέπει να παίξεις ενάντια σε καλές ομάδες, ήταν έντονο ματς και το υπερασπιστήκαμε καλά, είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά γυρίσαμε, μπήκαμε στο παιχνίδι, ήμασταν η καλύτερη ομάδα και γυρίσαμε πίσω.
Τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν και το έκαναν, έτσι είναι, δεν είναι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος, είναι ότι στην πραγματικότητα, περιμένω πράγματα όπως σήμερα από εμάς.
Δεν μπορώ να τρέξω γύρω μετά από μια ισοπαλία με την Man.City, αλλά φυσικά είναι μια επιτυχία, είναι καλό εάν μπορείς να πάρεις έναν βαθμό εδώ σε ένα παιχνίδι σαν αυτό, εάν μπορείς να παίξεις όπως σήμερα, αυτό είναι θετικό, είμαι καλά»

Σχετικά με την αξιολόγηση του συνολικού παιχνιδιού:

«Η City έδειξε πόσο ισχυρή και πόσο καλή είναι, είναι πραγματικά δύσκολο να παίξεις με αυτούς, αλλά και πάλι πήγαμε καλά, ετσι είμαι περήφανος για την εμφάνιση; Ναι φυσικά, αλλά ίσως είμαι τυχερός και είχα μερικές καλύτερες στιγμές στη ζωή μου. Είναι μια καλή στιγμή, στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς που δώσαμε και πάλι αυτή την ''ένδειξη'' σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μας ότι μπορούμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο, πραγματικά δεν είναι εύκολο, αλλιώς όλες οι ομάδες θα το έκαναν, τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά, οπότε είμαι εντάξει με αυτό.
Μπορώ να το αλλάξω, ίσως δεν είμαι σωστός αλλά σκέφτηκα ότι θα άξιζε να κερδίσουμε, αλλά είναι όλα εντάξει, μπορώ να το δεχτώ, είχα απολύτως χειρότερα αποτελέσματα στη ζωή μου, έτσι είμαι πραγματικά εντάξει, κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για μένα.
Ήταν ωραίο παιχνίδι για να το παρακολουθήσεις, αλλά από την πλάγια γραμμή θέλει πραγματικά σκληρή δουλειά και στο γήπεδο, είναι εξαιρετικά σκληρή δουλειά και προφανώς ήταν πραγματικά σκληρό και για τις δύο ομάδες, επειδή κατά το δεύτερο ημίχρονο, δεν ξέρω ακριβώς πότε μεταξύ, αλλά 55-70, ανακτήσαμε με την μπάλα και ανακτήσαμε και χωρίς τη μπάλα.
Νόμιζα ότι σε αυτά τα 10 λεπτά θα κλειδώναμε το παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία, ο Roberto Firmino σημάδεψε στην πλάγια πλευρά του τέρματος, στη συνέχεια, βέβαια, η ευκαιρία του Adam.
Σε αυτήν την στιγμή, με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια σου, να παίζεις ποδόσφαιρο σαν αυτό, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Του Sadio, δεν ήταν ευκαιρία, αλλά αν μπορούσε να ακουμπήσει την μπάλα ακόμα μία φορά τότε θα ήταν μακριά και πάλι.
Όλες αυτές τις στιγμές, δεν μπορώ να τις ξεχάσω, αλλά στο τέλος μπορώ να θυμάμαι ακόμα τον Sergio Aguero, μέσα από την μικρή περιοχή, εκτέλεσε στον ουρανό, κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά.
Ηταν καλο όλο και περισσότερο, εγώ το νιώθω, χρειαζόμουν λίγα λεπτά, αυτό είναι όλο»

Για την απολογία του Lallana για την χαμένη ευκαιρία του:

«Προφανώς είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, παίκτης, τεχνίτης, σοφός που έχω συνεργαστεί ποτέ.
Αν δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αυτήν την στιγμή, σκέφτηκα ότι ήταν επειδή δούλεψε τόσο σκληρά πριν, ο τερματοφύλακας ήταν αρκετά εντυπωσιακός για την City και ίσως έκανε μια καλή κίνηση ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό πραγματικά μπορεί να συμβεί.
Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο Adam είπε ''συγγνώμη'' σε μένα και σκέφτηκα "γιατί;'', αλλά τώρα ξέρω γιατί νόμιζε ότι έπρεπε να πει συγγνώμη, όμως δεν έπρεπε επειδή η απόδοσή του ήταν και πάλι εξαιρετική»

Σχετικά με την επίδοση του Emre Can:

«Καλός, και πάλι καλός, σας έχω πει ήδη, είχε αυτά τα προβλήματα στο πόδι και δεν θα είχαν παίξει πολύ παίκτες τόσο καλά με αυτό το πρόβλημα.
Ήμασταν πάντα πολύ στενά και είχαμε έντονες συνομιλίες για το αν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε έξω ή οτιδήποτε άλλο, υπήρξαν ένα, δύο ή τρία παιχνίδια όπου θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά τώρα δεν μπορούμε.
Είναι αυτό που είπα, είχαμε αυτά τα προβλήματα τραυματισμών και αυτό το καθιστά δύσκολο, αλλά τώρα είναι καλά και ο ίδιος μπορεί να παίξει, όπως το έκανε με την City.
Ήταν πολύ σημαντικό, πολύ επιθετικός και πολύ σαφείς σε όλες τις μονομαχίες, πήρε ίσως ένα ή δύο φάουλ, αλλά υπήρχαν πολλά περισσότερα από αυτόν, ήταν ένα καλό παιχνίδι.
Η ιστορία γύρω από τον Emre είναι πραγματικά μόνο μια δημόσια ιστορία, εμείς δεν το αισθανόμαστε έτσι, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, είναι πεπεισμένος, είμαι πεπεισμένος και στο τέλος, αυτό είναι ένα εντελώς φυσιολογικό πράγμα, θα μιλήσουμε για τα πράγματα και αν συμβεί η ανανέωση του συμβολαίου ή όχι, τότε είναι ένα φυσιολογικό πράγμα.
Αυτή τη στιγμή, είναι όλα καλά»

Για την μάχη της πρώτης τετράδας:

«Είμαστε ακόμα στην μάχη, έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι ότι μπορούμε ήδη να το κάνουμε, πρέπει να βελτιωθούμε όπως στο παιχνίδι με την City, θα πρέπει να βελτιωθούμε και σε όλα τα άλλα παιχνίδια.
Ξέρω πολλούς λόγους για τους οποίους δεν μπορέσαμε και όπως είπα, είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και αν ξυπνάω κάθε πρωί και σκέφτομαι "Θεέ μου, χάσαμε τους βαθμούς εδώ και εδώ'', δεν θα τα κάνω καλύτερα με αυτό και δεν το κάνω, είμαι επικεντρωμένος στη στιγμή, αν σκέφτομαι κάτι τότε είναι για το μέλλον, το υπόλοιπο γίνεται με την ανάλυση.
Το επόμενο παιχνίδι είναι κόντρα στην Everton, έχουν έρθει από πίσω στον πίνακα και είναι αρκετά εντυπωσιακό, γι 'αυτό δεν είναι μόνο ένα ντέρμπι, είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
Τώρα θα στείλουμε τα αγόρια σε όλο τον κόσμο με τις εθνικές τους ομάδες, ελπίζω να επιστρέψουν με υγεία και στη συνέχεια θα πάμε ξανά.
Το πρόβλημα είναι, αν κάνεις κάτι σαν την ισοπαλία με την City, συνήθως είναι πολύ θετικό, αλλά στην περίπτωσή μας δεν είναι, επειδή θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα στα άλλα παιχνίδια, σε μερικά από αυτά ναι, αλλά όχι σε όλα λόγω διαφορετικών λόγων.
Υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα τη φετινή σεζόν, μια εξαιρετική και συνεπή ομάδα και θα είναι πρωταθλήτρια πιθανότατα, αν γίνει θα είναι επειδή το άξιζαν και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παλέψουμε με όλους για το Champions League, είμαστε μία από αυτές τις ομάδες και αυτό είναι καλό.
Αν το πετύχουμε, θα είναι μια επιτυχία και αν δεν το κάνουμε, θα είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε και να πιστεύουμε στο έργο μας.
Είμαστε πολύ πεπεισμένοι για τις συνθήκες που έχουμε και θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.