Ένα τρελό, τρελό ντέρμπι (χωρίς νικητή)!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
29η αγων. Premier League

Σ' ένα εντελώς... παρανοϊκό ντέρμπι στο Έτιχαντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έκαναν τα πάντα για να (μην) νικήσουν και τελικά έμειναν στο (δίκαιο) 1-1. Αήττητη η ομάδα του Κλοπ στα ντέρμπι ως τώρα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, μετά την διακοπή λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, το τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον (Σάββατο 1/4, 14:30) στο Άνφιλντ για την 30ή αγωνιστική της Premier League.


Ήταν ένα από εκείνα τα ντέρμπι που σου... γεμίζουν το μάτι από το ξεκίνημα.

Το παιχνίδι στο Έτιχαντ τα είχε όλα. Πάθος, ένταση, νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, και πολλές... ΠΟΛΛΕΣ φάσεις εκατέρωθεν. Ένα πράγμα δεν είχε όμως: νικητή - εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι νικητής ήταν... το ποδόσφαιρο!


Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν, η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τον Μίλνερ στις αρχές της επανάληψης αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε με τον Αγουέρο λίγο αργότερα. Πάνω-κάτω η μπάλα, ανεπανάληπτη ευκαιρία έχασε ο Λαλάνα, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Αυτή η ισοπαλία, η αλήθεια είναι, δεν βολεύει κανέναν από τους δύο. Κι αυτό διότι η Σίτι παρέμεινε στην τρίτη θέση με 57 βαθμούς και η Λίβερπουλ διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση με 56. Κερδισμένες της 29ης αγωνιστικής, ήταν η Τότεναμ (αύξησε τη διαφορά της από τη Σίτι, 59 β.) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μπήκε στην πεντάδα, 52 β.).

*Να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στην πρώτη εξάδα που έχει 29 παιχνίδια, καθώς Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.


Τι μένει στο τέλος της μέρας; Το... επικό high-five των τεράστιων και... ακομπλεξάριστων Γκουαρδιόλα και Κλοπ, οι οποίοι απέδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα. Αυτό (πρέπει να) είναι το ποδόσφαιρο. Ένα απλό, καθημερινό high-five.

Το ματς

Πώς δεν μπήκε γκολ σε ένα τόσο γεμάτο πρώτο ημίχρονο;

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους κόκκινους να προσπαθούν να περιορίσουν τα τρεξίματα των Στέρλινγκ και Σίλβα. Ο δεύτερος, μάλιστα, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 20', όταν σούταρε δυνατά από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μινιολέ.


Η Λίβερπουλ, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ισορρόπησε και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 24', όταν ο Μανέ πέρασε σαν... σταματημένο τον Οταμέντι ο οποίος όμως, τον πρόλαβε πριν ο Σενεγαλέζος πλασάρει τον Καμπαγιέρο, και τον σταμάτησε σε μια φάση όπου τα πόδια των δύο μπερδεύτηκαν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Σίτι.

Το παιχνίδι είχε μια... περίεργη ομορφιά. Κάθε επέλαση και των δύο ομάδων, έμοιαζε αρκετά επικίνδυνη, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να πατάει καλύτερα στο πρώτο μέρος και τη Λίβερπουλ να ανεβάζει περισσότερο ρυθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Ο Βαϊνάλντουμ πάσαρε στη γωνία της περιοχής για τον Κουτίνιο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του στην απέναντι γωνία αλλά έστειλε ψηλά την μπάλα στο 35', ενώ λίγο αργότερα η Σίτι έχασε τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ντε Μπρούιν βρήκε τον Σίλβα, ο οποίος γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Στέρλινγκ που ανατράπηκε από τον Μίλνερ, με τον Όλιβερ να μην υποδεικνύει κάτι. Στη συνέχεια, η μπάλα κατέληξε στον Φερναντίνιο ο οποίος με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να σκοράρει στο 39'.


Άμεση ήταν η απάντηση της Λίβερπουλ, και μάλιστα... εις διπλούν. Φιρμίνο (39') και Λαλάνα (40') βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά ο Καμπαγιέρο ήταν εκεί και έσωσε τη Σίτι με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το γκολ του Μίλνερ... αγρίεψε τη Σίτι που βρήκε τη λύση με τον Αγουέρο κάνοντας το παιχνίδι... ροντέο!

Στην επανάληψη, οι κόκκινοι φάνηκαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, και νωρίς-νωρίς ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ.


Ο Τσαν βρήκε με ωραία μπαλιά τον Φιρμίνο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κλισί (πήγε αρκετά επικίνδυνα προς τον Βραζιλιάνο) και ο Όλιβερ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε (ποιος άλλος;) ο Μίλνερ, ο οποίος νίκησε τον Καμπαγιέρο κάνοντας το 0-1 στο 49'! Αυτό ήταν το έβδομο φετινό γκολ του Άγγλου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα έχει πετύχει όλα από την άσπρη βούλα!


Η ομάδα του Κλοπ θα μπορούσε να... τελειώσει το παιχνίδι λίγο αργότερα, στο 61', όταν ο Κουτίνιο με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Φιρμίνο, αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Καμπαγιέρο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε... ανάψει για τα καλά, με τη Σίτι να ανεβάζει ολοένα και περισσότερο την απόδοσή της, και να πιέζει για την ισοφάριση. Κάτι που δεν άργησε να γίνει με τον... συνήθη ύποπτο.


Ο Ντε Μπρούιν έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά, ο Αγουέρο βγήκε στην πλάτη του Κλάβαν, και με κοντινή προβολή νίκησε τον Μινιολέ για το 1-1 στο 69'. Τέτοια γκολ είναι... βούτυρο στο ψωμί του Αργεντινού.

Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Φιρμίνο στο 72' που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καμπαγιέρο, ενώ στο 76', μετά από ωραία συνεργασία των Αγουέρο-Σανέ, η μπάλα κατέληξε στον Ντε Μπρούιν ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Μινιολέ!


Οι κόκκινοι έχασαν κι αυτοί με τη σειρά τους μια τεράστια ευκαιρία στο 80', όταν ο Βαϊνάλντουμ σήκωσε την μπάλα για τον Φιρμίνο, αυτός βρήκε με το εξωτερικό τον Λαλάνα ο οποίος καταφέρνει να πιάσει... αέρα και να σπαταλήσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ να πάρει το προβάδισμα. Δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχασε ο Άγγλος, την ώρα που ο Φιρμίνο... πανηγύριζε πριν δει ότι ο Λαλάνα δεν βρήκε την μπάλα!


Και ο τρελός ρυθμός συνεχιζόταν. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Μανέ βρήκε τον Φιρμίνο αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν το τέλος, ο Αγουέρο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ (91', 94') αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Όλιβερ να σφυρίζει για τελευταία φορά στο Έτιχαντ.

Σχόλιο


Την... τρέλα, δεν τη νίκησε κανείς. Πέρα για πέρα δίκαιο το αποτέλεσμα στο Έτιχαντ, καθώς κανείς δεν φάνηκε να υπερέχει του άλλου ξεκάθαρα. Καλύτερη η Σίτι στο πρώτο μέρος, ανέβασε ρυθμούς (και σκόραρε) η Λίβερπουλ στο δεύτερο, αλλά η Σίτι έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Φερναντίνιο, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Τουρέ (65' Σανιά), Ντε Μπρούιν, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ (83' Φερνάντο), Αγουέρο
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Κουτίνιο (73' Οριζί), Φιρμίνο (89' Λούκας)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Well done lads....Unlucky not to get the 3 points. #ynwa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις

Good point in a very intense game! Now off to the national team✈️ #WEARELIVERPOOL #YNWA #EC23

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.