Jurgen Klopp: Μου έχουν πει και στο παρελθόν πως δεν έχω "Σχέδιο Β"

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός: 



Για την 28η αγωνιστική της Premier League, η Liverpool θα αντιμετωπίσει αύριο (Κυριακή) στις 6 ώρα Ελλάδος την Burnley στο Anfield, με στόχο να αποτινάξει τους κακούς της δαίμονες κόντρα στις "μικρές" ομάδες και να φτάσει τις 2 συνεχόμενες νίκες. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την παραμονή του αγώνα, ο Jurgen Klopp υπογράμμισε πόσο ξεχωριστό είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι και την αναγκαιότητα της υπάρξης "Σχεδίου Β", ενώ ταυτόχρονα μας ενημέρωσε για τις απουσίες και τους τραυματισμούς της ομάδας.

Ερωτώμενος σχετικά με την "ξεχωριστή απειλή" που διαθέτει η Burnley, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε:

Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό λόγω αρκετών χαρακτηριστικών του. Ακόμα και αν είχαμε νικήσει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, η Burnley είναι μια ξεχωριστή περίπτωση γιατί είχαν το πιο συγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι η Burnley είναι ικανοποιοημένη με τη θέση της στη βαθμολογία, είναι σε άνετη κατάσταση. Είναι 100% ξεκάθαρο το τι κάνουν, αλλά και άλλο 100% ξεκάθαρο πως δεν είναι εύκολο. Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο. Παίζουν διαφορετικά από τη Sunderland, διαφορετικά από όλες τις ομάδες. Με την Burnley είναι ξεκάθαρο το τι πρέπει να περιμένουμε και το γεγονός πως έχουμε μια άποψη για το τι χρειάζεται να κάνουμε κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες εξαιρεί το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αμύνονται συστηματικά και παίζουν ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. O Vokes ή ο Barnes τρέχουν, ο Gray τρέχει, παίζουν πολλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο. Ξέρω πως όταν προετοιμαζόμαστε για έναν αγώνα με κορυφαία ομάδα, όλοι σκέφτονται "υπέροχα", ενώ όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια μικρότερη ομάδα ένα άγχος διακατέχει τον κόσμο. Μπορεί να είναι δύσκολο και θα είναι. Είμαι σίγουρος πως αν δε σκοράρουμε νωρίς στο παιχνίδι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα μιας και η Burnley έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που είχαν ακόμα και όταν έχασαν παιχνίδια εκτός έδρας, δεν έχασαν με μεγάλη διαφορά. Νομίζω ότι τα παιχνίδια κόντρα στη Man. Untd και την Tottenham ήταν πολύ κλειστά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και εμείς κάτι τέτοιο. Φυσικά η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο στάδιο θα χρησιμοποιηθεί ως πλεονέκτημά μας. Ωστόσο όταν χάνεις μια ευκαιρία κόντρα στην Arsenal, δε μένει κανείς έκπληκτος. Κανείς δε σκέφτεται "όχι πάλι..". Κόντρα στην Burnley αν χάσουμε μια ευκαιρία -το οποίο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί- όλοιο σκέφτονται διαφορετικά. Νομίζουν πως δε θα προκύψει άλλη ευκαιρία όπως αυτοί. Πρέπει λοιπόν να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Ναι, ξέρουμε για κάποια από τα προβλήματά μας αλλά κάναμε ορισμένες καλές προπονήσεις, και πάμε με θετική ψυχολογία στο παιχνίδι.



Σε ερώτηση για τους μόλις δύο βαθμούς της Burnley στα εκτός έδρας παιχνίδια της, ο Klopp δήλωσε:

Προφανώς και το ρεκόρ τους εκτός έδρας δεν είναι καλό, ειδικά αν το συγκρίνεις με τους βαθμούς που έχουν πάρει στα παιχνίδια τους εντός. Το θέμα όμως δεν είναι πως δεν είχαν ευκαιρίες στα παιχνίδια -οι φάσεις είναι παρόμοιες. Απλά μερικές φορές εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, ενώ άλλες φορές όχι. Οι αντίπαλοί τους πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να τους κερδίσουν, οπότε και εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι'αυτό. Αν το κάνουμε καλά αυτό, τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν τελειώνει πριν το παιχνίδι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η ομορφιά του. Όλα είναι πιθανά και αυτό είναι άλλο ένα όμορφο πράγμα που δεν αρέσει σε κανέναν, ειδικά αν σκεφτείτε πως υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να χάσουμε. Αλλά πρέπει να δούμε τον αγώνα όπως πραγματικά είναι. Σεβόμαστε πολύ την Burnley όχι μόνο επειδή χάσαμε εκεί, αλλά για όλη τους τη χρονιά. Το τρόπος παιχνιδιού τους είναι ξεκάθαρος αλλά αυτό σημαίνει πως είναι καλοί σε αυτόν τον τρόπο -η τουλάχιστον όσο καλοί θέλουν να είναι. Ίσως όχι πάντα, ο Sean Dyche δεν είναι πάντα 100% χαρούμενος με τα αποτελέσματα, ωστόσο από άποψη εμφάνισης θα είναι σίγουρα αρκετά συχνά. Πιστεύουν πως είναι κοντά σε αυτό, και εμείς πιστεύουμε από την πλευρά μας ότι είμαστε κοντά στο να αλλάξουμε την όλη κατάσταση οπότε θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις ομάδες της Premier League μεταξύ τους. Εμείς το κάνουμε αυτό γιατί έχουμε χωρίσει το πρωτάθλημα σε δύο μέρη: στις ομάδες που μπορούμε να κερδίοσυμε και στις υπόλοιπες. Η Burnley είναι μια από τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι σοβαροί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.



Ένα από τα πιο συζητημένα θέματα των τελευταίων ημερών, είναι το λεγόμενο "Σχέδιο Β" κόντρα στις ομάδες που στήνονται πιο βαθιά στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά και μια τέτοια ερώτηση δεν μπορούσε να αποφευχθεί:

Φυσικά και έχουμε μιλήσει για τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το αν η ομάδα που αντιμετωπίζουμε είναι στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού και έχουμε μιλήσει γι'αυτό. Ξέρω τι λένε τριγύρω μου, ότι μοιάζει έτσι, μοιάζει αλλιώς και δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούω αυτά, ότι δεν έχω ως προπονητής "Σχέδιο Β" ή οτιδήποτε. Ναι, ξέρουμε πως να παίξουμε, αλλά εν τέλει πρέπει να βρεις συγκεκριμένους χώρους, πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, δεν μπορείς να πεις ή να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις αυτό. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο στα στημένα ή στις αντεπιθέσεις ή στο counter-pressing, δεν είναι έτσι τα πράγματα, είναι μια πιο σφαιρική δοκιμασία. Πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε σε όλα τα παραπάνω. Είμαστε αρκετά συχνά στους σωστούς χώρους -ίσως εκτός από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Hull. Οι παίχτες παίρνουν τις σωστές αποφάσεις οπότε τι μπορείς να κάνεις τώρα; Η δουλειά μου, όπως την καταλαβαίνω, είναι να τους βοηθήσω να βρουν τις σωστές αποφάσεις πιο εύκολα. Σε αυτό βοηθάει η προπόνηση. Είναι μια πρόκληση, το γνωρίζαμε ότι μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ θα συνέβαινε αυτό, σε αυτήν τη συνέντευξη τύπου. Κάνετε αυτές τις ερωτήσεις και εγώ σας δίνω αυτές τις απαντήσεις. Στο τέλος όμως, όπως έχω πει αρκετές φορές, πρέπει να το αποδείξουμε στο χορτάρι. Πριν το παιχνίδι με την Arsenal το κλίμα εδώ ήταν αρκετά θετικό αλλά νομίζω πως αρκετοί σκέφτηκαν "Ναι, μέχρι τώρα ήμασταν έτσι, αλλά με ήττα από την Arsenal θα έχουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα". Δεν ήμουν σίγουρος στην τελευταία συνέντευξη τύπου ότι θα κερδίσουμε την Arsenal, και τώρα δεν είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε την Burnley, αλλά είμαι αισιόδοξος. Ξέρω τα παιδιά και από τη στιγμή που μπορούμε να βάλουμε 11 παίχτες στο χορτάρι, θέλουμε πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έτσι θέλουμε να είμαστε σε αυτό το παιχνίδι, κανείς δεν περιμένει έναν εύκολο περίπατο. Αν κανείς δεν τον περιμένει αυτό, τότε είμαστε έτοιμοι για ό,τι και αν αντιμετωπίσουμε.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι Κόκκινοι ώστε να φύγουν με τους 3 βαθμούς της νίκης, ο Jurgen Klopp απάντησε:

Πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα, έτσι είναι αυτά. Πρέπει να βάλουμε τους σωστούς παίχτες όταν ξέρεις πως αμύνονται στο χώρο, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο για να κλείσουμε όλους τους χώρους, οπότε πρέπει να παίξεις γρήγορα στους σωστούς χώρους, να ανεβάσεις ταχύτητα και να αλλάξεις την κατάσταση γι'αυτούς. Αυτό είναι. Οπότε ναι, το ξέρουμε, είμαστε αρκετό καιρό στο χώρο, έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια σαν κι αυτό. Όταν παίζουμε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου όλοι ξεχνούν και φαίνεται σα να το έχουμε ξεχάσει κι εμείς. Ε, λοιπόν, όχι! Τα πάντα κρίνονται στο γεγονός πως πρέπει να πάρεις τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή και αυτό ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, θα είμασταν όλοι καλύτεροι στα πράγματα που κάνουμε.



Τέλος, ο Jurgen Klopp έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τους τραυματισμούς:

Δυστυχώς ο Roberto Firmino απεκόμισε έναν ελαφρύ τραυματισμό μετά τον αγώνα με την Arsenal και δεν μπόρεσε να προπονηθεί όλη την εβδομάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο και θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Jordan (Henderson) θα είναι εκτός με πρόβλημα στο πόδι, ενώ ο Daniel (Sturridge) εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο γοφό.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας για περισσότερες εξελίξεις!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.