Manchester City-Liverpool(preview): Να ρίξει..."άγκυρα" στην τετράδα!

Προερχόμενη από δύο σερί νίκες μετά από καιρό, η ομάδα μας κάνει το (κατά τα άλλα κοντινό) ταξίδι στο Manchester για να δώσει ακόμα μία μάχη στην προσπάθεια που γίνεται για τερματισμό στην πρώτη τετράδα και έξοδο στο Champions League της νέας σεζόν.

Ο αγώνας κόντρα στην Manchester City κρίνεται μεγάλης βαθμολογικής σημασίας καθώς με νίκη η ομάδα μας φτάνει τους 58 βαθμούς, προσπερνόντας την αντίπαλό της που είναι στους 56, η οποία όμως χρωστάει παιχνίδι κόντρα στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, την United.

Στον πρώτο γύρο στο Anfield, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κεφαλιά του Gini Wijnaldum στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αρκετή για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 για την ομάδα μας.

Manchester City F.C. vs. Liverpool F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Etihad Stadium
Ώρα έναρξης: 18:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Michael Oliver

Ο αντίπαλος
Η Manchester City βρίσκεται ένα βαθμό(στους 56 είναι) πάνω από την ομάδα μας, στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα(έχοντας και παιχνίδι στο χέρι) και προέρχεται από αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, με συνολικό σκορ 6-6 και πρόκριση της Monaco στα εκτός έδρας γκολ. Όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι αήττητη εδώ και 10 αγώνες και 6 στην Premier League, αφού τελευταίες της δύο ήττες ήταν οι επισκέψεις της στο Λίβερπουλ, με πιο πρόσφατη στις 15/01 όταν ηττήθηκε με 4-0 από την Everton.
Οι απουσίες: Ilkay Gundogan, Gabriel Jesus

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξενήθηκε από την Manchester City ήταν όταν το Νοέμβριο του 2015, ένα μήνα μετά την πρόσληψη του Jurgen Klopp, κέρδισε με εμφαντικό τρόπο και με σκορ 1-4 τη γηπεδούχο ομάδα. Τα γκολ για την ομάδα μας είχαν σημειώσει οι Firmino, Coutinho και Skrtel, αφού είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Mangala. Προσωρινά είχε μειώσει σε 1-3 η City με γκολ του Aguero.

Προϊστορία
Στις 172 αναμετρήσεις που τα είπαν οι δύο ομάδες, η ομάδα μας κέρδισε 84 φορές, με τα υπόλοιπα 88 παιχνίδια να μοιράζονται αντίστοιχα σε 44 νίκες της Manchester City και άλλες τόσες ισοπαλίες. Σε παιχνίδια που αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενη, η ομάδα μας μετρά 28 νίκες, έναντι 30 της γηπεδούχου Manchester City, με την ισοπαλία να έχει 22 φορές την τιμιτική της. Άλλη εικόνα στο Anfield, αφού σε 81 συνολικά αναμετρήσεις, η ομάδα μας έχει κερδίσει 50 φορές, έχασε 13 φορές, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία στις υπόλοιπες 18. Σε παιχνίδια κυπέλλου, ανεξαρτήτως έδρας η ομάδα μας κέρδισε 6 φορές, 4 η Manchester City και άλλες 4 φορές έληξε ισόπαλο το παιχνίδι. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση κυπέλλου ο περσινός τελικός του League Cup που η ομάδα μας είχε χάσει στα πέναλτι. Συνολικά 310 τέρματα πέτυχε η ομάδα μας κόντρα στους "πολίτες", ενώ δέχθηκε 226 στις μεταξύ μας αναμετρήσεις.
Μεγαλύτερο μεταξύ μας σκορ ήταν η ήττα μας με 1-6 την περίοδο 1929/1930 και μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας το 6-0 την περίοδο 1995/1996, όταν είχαν σκοράρει από δύο φορές οι Ian Rush και Robbie Fowler.


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Manchester City
Ήττα 3-1 vs. Monaco (εκτός)
Νίκη 2-0 vs. Middlesbrough (εκτός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Stoke City (εντός)
Νίκη 2-0 vs. Sunderland (εκτός)

Νίκη 5-1 vs. Huddersfield (εντός)
Liverpool
Νίκη 2-1 vs. Burnley (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Arsenal (εντός)
Ήττα 3-1 vs. Leicester (εκτός)

Νίκη 2-0 vs. Tottenham (εντός)
Ήττα 2-0 vs. Hull City (εκτός)

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Εκτός έθεσε ο Jurgen Klopp με τις δηλώσεις του, τους Daniel Sturridge και Jordan Henderson, με πιθανότερο σενάριο να μένει εκτός και ο Divock Origi. Προλαβαίνει κατά πάσα πιθανότητα και παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης ο Roberto Firmino, ενώ στη διάθεση του προπονητή του είναι πλέον και ο Dejan Lovren. Στους μόνιμους απόντες οι Danny IngsMarko Grujic και Ovie Ejaria.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Συνεχίζει με παρόμοια στρατιγική ο Γερμανός τεχνικός, που έχει μόλις μία ήττα σε ντέρμπι από τη μέρα που ήρθε στο νησί(Ιαννουάριος 2016, 0-1 με Manchester United) και καμία στη φετινή σεζόν. Κάτω από τα δοκάρια ο Simon Mignolet. Οι Clyne, Matip και Milner δεν αλλάζουν από την άμυνα, με τον Dejan Lovren να διεκδικεί τη θέση του Ragnar Klavan στην εντεκάδα. Ο Can συνεχίζει σε ρόλο αμυντικού χαφ, με πιο προωθημένους μέσους τους Wijnaldum και Lallana. Επιθετική τριπλέτα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Coutinho, Firmino και ο πρώτος μας σκόρερ, Sadio Mane. Σε περίπτωση που ούτε ο Firmino είναι σε θέση να αγωνιστεί θα μετατωπιστεί πιθανότατα ο Mane στην κορυφή της επίθεσης, αν και δεν περιμένω πολλές εσωτερικές αλλαγές, καθώς δεν είναι κάτι που συνηθίζει ο Jurgen Klopp.

Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Can,Lallana,Wijnaldum; Mane,Coutinho,Firmino(4-3-3)

Manchester City: Caballero; Zabaleta,Otamendi,Kolarov,Clichy; Fernandinho; Sterling,De Bruyne,Silva,Sane; Aguero(4-1-4-1)
Θέση διεκδικούν και οι Stones, Yaya Toure και Sagna.

Σχόλιο από την αντίπερα όχθη
Ζητήσαμε και εμείς με τη σειρά μας, ένα σχόλιο από τη σελίδα των φίλων της Manchester City στην Ελλάδα, ενόψει του παιχνιδιού και σας το παραθέτουμε αυτούσιο:
Η Μάντσεστερ Σίτι προέρχεται από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, γεγονός που έχει προκαλέσει γκρίνια όσο και αμφισβήτηση τόσο ως προς το πρόσωπο του Πεπ Γκουαρντιόλα όσο και ως προς τους παίκτες. Το ζητούμενο στο ματς απέναντι στη Λίβερπουλ είναι η αντίδραση σε ένα ματς που είναι καθοριστικό για την είσοδο στην τετράδα και για τις δύο ομάδες. Η Σίτι είναι προσηλωμένη μέχρι τελειωτικής πτώσης στο σύστημα που έχει υιοθετήσει ο Πεπ από όταν ήρθε στο σύλλογο. Η άμυνα ψηλά όσο και η δημιουργία παιχνιδιού από πίσω προς τα μπροστά απέναντι σε μία ταχύτατη ομάδα που έχει συνηθίσει στο ψηλό πρέσινγκ, μπορεί να αποβούν καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα καθώς η Σίτι δεν είναι καλά δουλεμένη σε αυτούς τους τομείς. Σε ότι αφορά το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει η Σίτι, ο Πεπ συνηθίζει να κάνει αρκετές τακτικές εκπλήξεις μετά από αναπάντεχες ήττες οπότε είναι δύσκολο κανείς να προβλέψει πως θα παρατάξει την ομάδα αύριο. 
Πιθανότερο μου φαίνεται να παρατάξει την ομάδα ως εξής: Καμπαγιέρο, Κλισί, Οταμέντι, Στόουνς, Ζαμπαλέτα, Τουρέ, Σανέ, Ντε Μπρόιν, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.