Man.City v Liverpool 1-1 - Βαθμολογίες παικτών: Συνολικά δυναμική εμφάνιση, έφερε θετικές βαθμολογίες!



Σε ένα συναρπαστικό ματς, όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις και θέαμα, το τελικό 1-1 αφήνει μια πικρία στην ομάδα μας, καθώς ήταν πολλές οι περιπτώσεις που μπορούσε να ''τελειώσει'' το παιχνίδι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε και όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, φροντίζεις και να μην χάσεις.


Κάτι που έκανε έστω και δύσκολα η αμυντική γραμμή της ομάδας, η οποία δέχτηκε αρκετή πίεση προς το τέλος του αγώνα ιδιαίτερα και ειδικά από τις δύο πτέρυγες, όπου η Manchester City έκανε τις περισσότερες επιθέσεις της.

Από εκεί και πέρα, στο κέντρο είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τους τρεις παίκτες, με τον Can να κερδίζει τις εντυπώσεις, σε μια εμφάνιση που ίσως και να ήταν από τις καλύτερες του με την φανέλα της Liverpool.

Όσο για την επίθεση, οι δύο Βραζιλιάνοι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα, που ωστόσο δεν μπόρεσαν, με τον Σενεγαλέζο να...χορεύει διαρκώς τους αμυντικούς των Cityzens.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των ποδοσφαιριστών μας, man-to-man για κάθε παίκτη:

Simon Mignolet: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς της City, τις περισσότερες φάσεις τις έκοβαν οι αμυντικοί πριν η μπάλα προλάβει να φτάσει στον Simon, όμως έδειξε σταθερότητα σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει, κυρίως στα στημένα και ήταν αρκετά σταθερός με την μπάλα στα πόδια.
Στο γκολ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, καθώς ο Aguero εκτέλεσε εξ'επαφής.

Βαθμολογία: 7.5/10

Nathaniel Clyne: Αρκετή δουλειά είχε ο Άγγλος διεθνής κόντρα στον Leroy Sane και είδαμε σε πολλά διαστήματα αρκετές μονομαχίες μεταξύ των δύο, με τον Clyne να μην αφήνει αρκετούς χώρους στον Γερμανό με εξαίρεση δύο με τρεις περιπτώσεις.
Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, το έκανε αρκετές φορές όμως θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα.

Βαθμολογία: 7/10

Joel Matip: Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Καμερούνεζος ήταν συνεχώς κολλημένος πάνω στον Aguero και μέχρι το 65' δεν είχε αφήσει τον Αργεντίνο να απειλήσει μέσα στην περιοχή, ενώ στη φάση του γκολ δε μπορούσε να κάνει και πολλά.
Βοήθησε στα στημένα, έχασε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και η συνολική του εικόνα ήταν καλή σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Βαθμολογία: 7.5/10

Ragnar Klavan: Σε αντίθεση με τον Matip, o Εσθονός δυσκολεύτηκε περισσότερο και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους αδύναμους κρίκους της ομάδας, με πολλές επιθέσεις να βγαίνουν από την πλευρά του, αυτή την αριστερή θέση των στόπερ.
Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοση του, αμύνθηκε πιο σωστά, ωστόσο δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα στο γκολ του Aguero.

Βαθμολογία: 6.5/10



James Milner: Τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, δεχόμενος συνεχώς επιθέσεις από την πλευρά του από De Bruyne & Sterling, δεν είχε τις κατάλληλες βοήθειες από τον Coutinho, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί αρκετά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά, με τον Άγγλο να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα, να συνεχίζει το προσωπικό του σερί καθώς όποτε σκοράρει η ομάδα του δεν χάνει και στη συνέχεια, η απόδοση του ανέβηκε, εξαφάνισε τον Sterling και παρ' ότι το γκολ που δέχθηκαν οι Reds προήλθε από μπαλιά που βγήκε από την πλευρά του, ήταν μια αρκετά καλή εμφάνιση.


Βαθμολογία: 7.5/10


Emre Can: Επιβλητική εμφάνιση από τον Γερμανό διεθνή, καθάρισε όλες τις φάσεις που έγιναν μπροστά από την περιοχή, έδωσε μεγάλες ανάσες σε Lallana & Wijnaldum, βγάζοντας με πολύ όμορφο τρόπο μπροστά την ομάδα, έχοντας πολύ καλά πατήματα σε όλο το γήπεδο και δεν άφησε ούτε μια φορά τους Silva & De Bruyne να απειλήσουν.
«Performance of the season» για πολλούς, εμείς απλά ευχόμαστε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Adam Lallana: Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Άγγλος, χάνοντας την ευκαιρία της ζωής του στο 85', όταν ανενόχλητος απέναντι από τον Caballero δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να τελειώσει την φάση, με τον ίδιο να μην πιστεύει αυτό που έχασε.
Όμως, μία ευκαιρία δεν κρίνει την συνολική του εικόνα, μια εικόνα που μόνο κακή δεν ήταν, με τον Lallana να δίνει πολλές ανάσες σε όλη την ομάδα, δίνοντας και κερδίζοντας αρκετές μάχες με αντίπαλο τον Yaya Toure.

Βαθμολογία: 7/10

Gini Wijnaldum: Ακόμα μια καλή εμφάνιση από τον Ολλανδό σε παιχνίδι κόντρα σε ομάδα του Top 5 της Premier League, δίνοντας αρκετές μάχες όπως και ο Lallana, ιδιαίτερα με τον Toure, προσπάθησε να οργανώσει και να βγάλει μπροστά την ομάδα, έχοντας πολύ καλή αντίληψη τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Παίκτης - κλειδί σε τέτοια ματς έχει αποδειχθεί ο Ολλανδός και αν ήταν λίγο περισσότερο αποτελεσματικός ίσως θα έκανε ακόμα πιο καλή εμφάνιση.

Βαθμολογία: 7.5/10


Sadio Mane: Ο Σενεγαλέζος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, είχε τρελά κέφια και...χόρευε συνεχώς την άμυνα της City, η οποία δυσκολευόταν αρκετά να τον αντιμετωπίσει, με τον Clichy να περνάει πολύ δύσκολες στιγμές από αριστερά.
Έπαιξε σχεδόν σε όλη την επίθεση, ήταν παντού επιθετικά και θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε μια δύσκολη (για τον διαιτητή) φάση ο Otamenti πρόλαβε και τον στάματησε.
Στο δεύτερο μέρος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, η έκρηξη του έδωσε πολλές επιθέσεις στην ομάδα, βγάζοντας με σπασμένα τα φρένα όλο το ενενηντάλεπτο.

Βαθμολογία: 8.5/10

Roberto Firmino: Έχοντας προπονηθεί λίγες μέρες μέσα στην εβδομάδα, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα πράγματα από τον Bobby, που ωστόσο έχασε και αυτός αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι, χάνοντας δύο μεγάλα τετ-α-τετ, με τον Αργεντίνο γκολκίπερ να του βάζει stop.
Στην φάση του πέναλτι έβαλε πανέξυπνα το σώμα του, αναγκάζοντας τον Clichy να υποπέσει στην παράβαση, ενώ αν ήταν πιο συγκεντρωμένος θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Βαθμολογία: 7/10

Philippe Coutinho: Και πάλι σε ρηχά νερά και σε κακή μέρα ο Βραζιλιάνος, καθώς από την επιστροφή από τον τραυματισμό του, δεν έχει βρει καθόλου ρυθμό και δεν είναι ο ίδιος που ήταν και πριν.
Προσπάθησε κυρίως με τα στημένα του να βοηθήσει την ομάδα, βγάζοντας αρκετές σέντρες, ενώ έκανε κι ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο με την κλασική του κίνηση, με την μπάλα να περνάει ψηλά.
Έχοντας αντίπαλο τον Fernandinho, ο οποίος έπαιξε στην ανάγκη ως δεξιός μπακ, περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τον Philippe.
Αμυντικά δεν βοήθησε τον Milner.

Βαθμολογία: 6.5/10

Divock Origi: Μπήκε στο ματς στη θέση του Coutinho και όσο έπαιξε δεν πήρε αρκετές μπάλες, με τον Βέλγο να δίνει μάχη κυρίως στο ψηλό παιχνίδι και όταν αμυνόταν η ομάδα.
Από εκεί και πέρα, δε μπορεί να κριθεί περισσότερο καθώς δεν φάνηκε όσο θα έπρεπε στο παιχνίδι, μιας και δεν έπαιξε πολύ με αυτόν η υπόλοιπη ομάδα.

Βαθμολογία: 6/10

Lucas Leiva: Μπήκε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Βαθμολογία: -/10


Jurgen Klopp: Σε ακόμα ένα ματς με αντίπαλο τον Pep Guardiola, κατάφερε να μη χάσει και να κρατήσει σε υψηλή απόδοση την ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στα πρώτα λεπτά κατέβασε το σύνολο κάπως αμυντικά, κάτι που ωστόσο άλλαξε στη συνέχεια, με την ομάδα να απορροφά την πίεση των αντιπάλων και να δημιουργεί ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ.
Στο δεύτερο μέρος, το γρήγορο γκολ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το...φάρμακο μέχρι το τέλος του ματς, όμως αυτό δεν έγινε, η ομάδα κλείστηκε αρκετά νωρίς, με αποτέλεσμα ο Aguero να ισοφαρίσει.
Άργησε και πάλι να κάνει τις αλλαγές του, ενώ για ακόμα μια φορά δεν τις ολοκλήρωσε κάνοντας και τις τρεις.
Συνολικά δεν μπορείς να του ρίξεις κάποια ευθύνη, όταν ειδικά οι παίκτες σου χάνουν τόσες τεράστιες και ανεπανάληπτες ευκαιρίες.

Βαθμολογία: 7/10

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.