Hillsborough: Η δημιουργία πάγκου στο Anfield ως αναγνώριση των επιζώντων της τραγωδίας

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...















Η Liverpool Football Club παρουσίασε τα σχέδια για την εγκατάσταση ενός νέου πάγκου στο Anfield που θα αναγνωρίζει τους επιζώντες του Hillsborough και να χρησιμεύσει ως μόνιμη υπενθύμιση της δύναμης, της ενότητας και του θάρρους τους.

Το ειδικά διαμορφωμένο παγκάκι, το οποίο θα εγκατασταθεί εντός του τρέχοντος έτους και απεικονίζεται πάνω στην εντύπωση ενός καλλιτέχνη, θα βρίσκεται στη 96 Avenue απέναντι από το μνημόσυνο του Hillsborough στο Anfield.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα μοτίβο αλληλένδετων γραμμών χαραγμένων στον πάγκο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το πλήθος των κασκόλ που κοσμούσαν το Kop και το γήπεδο αμέσως μετά την καταστροφή του Hillsborough, αποδεικνύοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Η Liverpool έχει συνεργαστεί με τις οικογένειες για ιδέες για να δημιουργήσουν κάτι που θα διαρκεί και θα αναγνωρίζει τους επιζώντες και όλους εκείνους που έχουν έρθει μαζί για να υποστηρίξουν την καμπάνια. Το νέο Main Stand έχει προσφέρει ένα κατάλληλο χώρο για τη 96 Avenue, κοντά στο μνημόσυνο του Hillsborough, ώστε να παράγει αυτό το ταιριαστό αφιέρωμα που θα ονομαστεί Survivors' Bench.

Μια ειδική πλακέτα θα τοποθετηθεί επίσης μπροστά από τον πάγκο και θα γράφει:

''Η Liverpool Football Club και οι οικογένειες των 96 επεκτείνουν την αιώνια ευγνωμοσύνη τους σε όσους προσπάθησαν να σώσουν τις ζωές των άλλων στο Hillsborough στις 15 Απριλίου 1989, και σε όλους τους επιζώντες και την ευρύτερη οικογένεια του ποδοσφαίρου που υποστήριξαν την εκστρατεία για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη για τόσο πολύ καιρό.

You'll Never Walk Alone.''

Φέτος δεν θα υπάρξει μνημόσυνο για το Hillsborough στο Anfield, κατόπιν αιτήματος των Ομάδων Στήριξης των Οικογενειών του Hillsborough, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης και δικαίωσης του περασμένου έτους.

Πηγή: Liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.