Jurgen Klopp: «Πρέπει να αγωνιστούμε και να πολεμήσουμε για το Champions League»


Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από κάθε αγώνα, ο Jurgen Klopp δήλωσε πως θέλει να δει την ομάδα του να δίνει μια σκληρή μάχη για την έξοδο στο Champions League στους τέσσερις αγώνες που απομένουν.


Οι Reds αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση της Premier League, έναν βαθμό μπροστά από την τέταρτη Manchester City και δύο από την United, με τις δύο ομάδες να έχουν ένα ματς λιγότερο.
Ο Klopp απολαμβάνει την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η ομάδα του καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Νομίζω ότι όταν συναντηθήκαμε εδώ μήνες πριν από την αρχή της σεζόν, όταν ήμασταν πρώτοι ή δεύτεροι στην βαθμολογία, είπα ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε στη μάχη για τις θέσεις που μας ενδιαφέρουν μέχρι το τέλος της σεζόν.
Το τέλος της σεζόν είναι τώρα, είναι ο τελευταίος μήνας της σεζόν και είμαστε στη μάχη. Τι άλλο θέλουμε;
Ναι, θα ήταν ωραίο αν είχαμε 10 πόντους περισσότερους και αγώνα με την Chelsea για τον τίτλο, αλλά αυτό δεν είναι για μας προφανώς αυτή τη στιγμή.
Έτσι πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό που μπορούμε να πολεμήσουμε και αυτό είναι το Champions League, είναι κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, για να είμαι ειλικρινής.»

«Υπάρχει περισσότερη πίεση; Όχι! Είναι η πίεση που δημιουργείτε με τις επιδόσεις σου και αν είχαμε τώρα 50-κάτι βαθμούς, δεν θα αγωνιζόμασταν για τίποτα.
Χωρίς πίεση, παίζοντας ποδόσφαιρο τότε, θα σχεδιάζαμε ήδη την επόμενη σεζόν; Ναι, το κάνουμε, αλλά ακόμα επικεντρωνόμαστε και εστιάζουμε σε αυτήν την σεζόν.
Αυτή τη στιγμή, τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από το παιχνίδι, είναι κάτι θετικό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Θα υπάρξει πίεση; Ναι, φυσικά, τη Δευτέρα πριν από το ματς, κανείς δεν θα νιώθει σαν να είναι φιλικό παιχνίδι, είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας..
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό, αλλά είμαστε συχνά αρκετά έτοιμοι, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει ότι αγωνιζόμαστε.
Αυτή τη στιγμή, όλα για εμάς είναι δυνατά και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε.»

Για τους τραυματισμούς, ανέφερε:
«Ο Lallana επιστρέφει για πρώτη φορά στην ομάδα, είναι πολύ καλά νέα.
Ο Hendo δεν βρίσκεται στο γήπεδο μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει τίποτα νεότερο να σας πω.
Ο Sturridge βρίσκεται και πάλι στην προπόνηση και αυτό είναι καλό.
Τώρα πρέπει να προπονηθούν με τα παιδιά, να δούμε πώς είναι, σε ποια κατάσταση βρίσκονται και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους.»

Για τον τραυματισμού του Sakho:
«Πρώτα απ 'όλα, νομίζω ότι είδατε τις εικόνες με το Mamadou, φαινόταν πραγματικά απαίσιο, από τότε που έχουμε τις εικόνες από την Crystal Palace, γνωρίζουμε ότι δεν είναι συνδέσμοι, έτσι σε μια τέτοια περίπτωση - και ίσως όχι για το Crystal Palace - αλλά για τον παίκτη είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί.
Νομίζω ότι θα είναι έξω για μερικές εβδομάδες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα είναι καλό στο τέλος, αλλά στο τέλος της σεζόν κάθε τραυματισμός είναι ένα μεγάλο χτύπημα επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να ανακάμψεις.»

Για τον πιτσιρικά, Rhian Brewster:
«Ο Rhian έκανε εξαιρετικά βήματα τους τελευταίους μήνες.
Η ομάδα με τα ταλέντα, προπονείται μία φορά την εβδομάδα εδώ στο Melwood με τον Pep Lijnders και μπορώ να τους δω συνέχεια.
Τον γνωρίζω για περισσότερο από ένα χρόνο και πώς είναι με τα αγόρια στην ηλικία του, μεγαλώνουν και αυτό είναι καλό.
Είναι φυσικά ισχυρότερος, ένα υπέροχα εξειδικευμένο αγόρι, πραγματικός επιθετικός, καλός στα τελειώματα, φανταστική ηθική εργασία και τα σχετικά.
Είναι 17 ετών τώρα και ήδη παίζει με την U23, αυτό είναι ένα θαυμάσιο βήμα γι 'αυτόν και το επόμενο βήμα στην ανάπτυξή του.
Αν λοιπόν όλοι οι άλλοι παίκτες είναι καλά, τότε ο Rhian δεν θα βρίσκεται στην ομάδα για τον αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Ήταν στον πάγκο την περασμένη εβδομάδα γιατί νόμιζα ότι το άξιζε και μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή, το παιχνίδι δεν ήταν γι 'αυτόν, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί στο μέλλον.
Είναι πολύ καλός, ειλικρινά, ένα πολύ, πολύ καλό αγόρι, ήταν ενθουσιασμένος γι 'αυτό, ήταν ευτυχής
Έχει πολύ σεβασμό στην ομάδα, κανείς δεν σκέφτηκε: ''Ποιος είναι αυτός;'', τον γνωρίζουν επειδή είναι ένας δύσκολος αντίπαλος στην προπόνηση.
Όλα καλά και είμαι βέβαιος ότι ήταν ωραίο γι 'αυτόν.»

Για τον νέο προπονητή της U18, Steven Gerrard:
«Είναι τα καλύτερα νέα, θυμάμαι όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά για το μελλοντικό του ρόλο στην μάδα και τον ρώτησα τι θέλει να κάνει και τι είναι η ιδέα του, ήταν αρκετά σαφές ότι γρήγορα θέλει να είναι προπονητής στο μέλλον και αυτό είναι ένα φανταστικό πράγμα.
Έχει ό, τι χρειάζεται να είναι ένας καλός προπονητής και εάν δίνεται ο ίδιος ο χρόνος να μάθει τη δουλειά, τότε όλα θα είναι καλά στο τέλος.
Ξεκινώντας σε μία ομάδα όπως η Liverpool ως προπονητής στην U18 είναι μια φανταστική ευκαιρία, αλλά πρώτα απ 'όλα, δεν είναι όλοι οι πρώην παίκτες παγκόσμιας κλάσης έτοιμοι να το κάνουν αυτό και όταν είδα τον ενθουσιασμό στα μάτια του, ήμουν πραγματικά ευτυχής, αυτή είναι μια κλασική κατάσταση ''win-win''.
Τώρα για τους παίκτες, τους νέους παίκτες στο μέλλον και τα επόμενα χρόνια, είναι μια φανταστική ευκαιρία να συνεργαστούν με κάποιον σαν αυτόν γιατί δεν έχει μόνο μεγάλη εμπειρία, αλλά να σου λέει ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για την Premier League, ποιος θα μπορούσε να γνωρίζει καλύτερα από αυτόν;
Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή, φυσικά, και το ξέρει αυτό, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του και την προφανή ετοιμότητά του να μάθει και να κάνει τα σωστά πράγματα, όπως είπα ότι είναι η τέλεια κατάσταση και ανυπομονώ πραγματικά γι 'αυτό.»

Τέλος, για την ανανέωση του Lovren, δήλωσε:
«Είμαι πραγματικά χαρούμενός για αυτή την απόφαση, σε μια τέτοια κατάσταση, γνωρίζω πως σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές.
Μετά το παιχνίδι με την Dortmund, όλοι θα έλεγαν ''Δώστε του 20ετή συμβόλαιο!'', στη συνέχεια βλέπουν το παιχνίδι με την Crystal Palace και σκέφτονται ''Μπορούμε να βρούμε μια άλλη ομάδα που θα τον έχει;'', φυσικά, η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα.
Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να κοιτάξεις από έξω, αν ο Dejan έπαιζε για άλλη ομάδα, θα σκεφτόσασταν να τον αγοράσετε, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τι θα έπρεπε να πληρώσετε γι 'αυτόν και θα ήταν πολύ, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Έχοντας τον γύρω και δίνοντάς του ένα νέο συμβόλαιο και συνεργαζόμενος μαζί του, είναι 27 χρονών και η καλύτερη στιγμή του για έναν κεντρικό αμυντικό δεν έχει έρθει ακόμα.
Δεν ξέρω ακριβώς γι 'αυτό, αλλά άκουσα για μια δύσκολη αρχή στην Liverpool, αλλά έχει εγκατασταθεί εδώ, κι αυτό είναι καλό, είναι φυσικά ισχυρός, είναι γρήγορος και είναι καλός ποδοσφαιριστής.
Μερικές φορές βέβαια, η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι καλύτερη, αλλά έτσι είναι και κανένας εκεί έξω δεν είναι τέλειος.
Έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και μπορούμε να τον βοηθήσουμε σε μερικά αποφασιστικά μέρη του παιχνιδιού του, αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό είναι πολύ καλό, γι 'αυτό είμαι ευτυχής με αυτά τα νέα.»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.