Jurgen Klopp: «Θα πολεμήσουμε για τα πάντα»


O Jürgen Klopp δήλωσε πως η Liverpool ήταν ''έξυπνη και συναισθηματική'' στην διεκδίκηση του παιχνιδιού και πιστεύει πως η νίκη με 3-1 ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα κόντρα στην Everton το μεσημέρι του Σαββάτου.


Οι Reds θριάμβευσαν επί των Blues στην 228η αναμέτρηση του ντέρμπι του Merseyside και οι ελπίδες για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, συνεχίζονται.
Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Liverpool που στα τρία πρώτα ντέρμπι του Merseyside, κάνει ισάριθμες νίκες κόντρα στην Everton!

Ένα υπέροχο σόλο - γκολ από τον Sadio Mane άνοιξε τον δρόμο για τους τρεις βαθμούς, πριν ισοφαρίσει ο Matthew Pennington για την Everton, με ένα εξ'επαφής σουτ μέσα από την μικρή περιοχή
Παρ 'όλα αυτά, η χαρά της Everton κράτησε για 177 δευτερόλεπτα, με το εκπληκτικό γκολ του Philippe Coutinho να δίνει και πάλι κεφάλι στην ομάδα, για να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο ο Divock Origi με ένα πανέμορφο σουτ και να κλειδώσει το τρίποντο.

Στη συνέχεια, ο Klopp μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Για το αν η Liverpool άξιζε τη νίκη:
«Ναι, το αξίζαμε, γνωρίζαμε για την ένταση του αγώνα και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι και νομίζω πως ήμασταν, μετά τα πρώτα λεπτά ελέγχαμε το παιχνίδι, βρήκαμε τα κενά μεταξύ των γραμμών τους, φέραμε τον Phil σε πολύ καλές θέσεις.
Είπα στα παιδιά πριν από το παιχνίδι ότι πρέπει να έχουν ένα μείγμα εξυπνάδας και συναισθηματικότητας, νομίζω ότι τα πήγαμε καλά, ελέγχαμε το ματς και σημειώσαμε ένα φανταστικό γκολ.
Μιλήσαμε μερικές φορές για τις στημένες φάσεις, αυτή και την περασμένη σεζόν και ούτω καθεξής, αυτή τη φορά διώξαμε δύο φορές την μπάλα και δεν τα καταφέραμε μία, αυτό μπορεί να συμβεί, είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά έγινε.
Όταν το είδαμε στο ημίχρονο και το έδειξα στα αγόρια, ξέραμε πως έπρεπε να προσαρμόσουμε λίγο τον σχηματισμό μας
Στη συνέχεια, τα πήγαμε καλά, το τρίτο τέρμα από τον Divock ήταν άλλο ένα υπέροχο γκολ, τα τελευταία 15 με 20 λεπτά ήταν λίγο άγρια, προσπάθησαν τα πάντα και δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια για να ελέγξουμε το παιχνίδι, έπρεπε να υπερασπιστούμε με πάθος το αποτέλεσμα και ήταν κάτι που κάναμε, τα καταφέραμε και το αξίζαμε»

Για το αποτέλεσμα που κρατάει την ομάδα στην πρώτη τετράδα:
«Το επόμενο παιχνίδι, είναι την Τετάρτη, θα είμαστε έτοιμοι, είναι άλλο ένα εντός έδρας ματς, θα γίνει βράδυ και μπορώ να πω αμέσως σε όλους όσους θα είναι εδώ: ξεκινήστε από τώρα το ζέσταμα.
Χρειαζόμαστε τη φωνή του κόσμου και πρέπει όλοι να δημιουργήσουμε ακόμα μία εξαιρετική απόδοση.
Θα είναι δύσκολο, είδατε τα τελευταία 20 λεπτά και για τις δύο ομάδες, έχοντας μια μέρα προπόνησης και να επιστρέψουν οι παίκτες από 10 διαφορετικές χώρες, όπου προέρχονται από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, 10 διαφορετικές ιδέες, 10 διαφορετικές δουλειές να κάνουμε και να έχεις ακριβώς 35 λεπτά, είναι το ίδιο για όλους μας, να επιστρέψουμε και πάλι όλοι σε μία ιδέα.
Τα πήγαν πολύ καλά, αλλά τώρα πρέπει να ανακτήσουμε και πάλι και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια.
Θα πολεμήσουμε για τα πάντα, νομίζω ότι οι παίκτες έδειξαν και πάλι ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τα πάντα, ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε σε αυτή την αισιόδοξη διάθεση και μπορούμε να φτάσουμε εκεί (στην τετράδα).
Είναι δύσκολο, μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια πολύ καλή σεζόν, αλλά δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχίσουμε»

Σχετικά με την ικανοποίησή του για τον χαρακτήρα της ομάδας:
«Νομίζω ότι και στα τρία ντέρμπι που έχουμε παίξει μέχρι τώρα, ήμασταν ακριβώς έτσι (έχοντας χαρακτήρας).
Ξέρω μερικούς ανθρώπους, ειδικά από άλλους συλλόγους, που νομίζουν ότι είμαι τρελός, λυπάμαι γι 'αυτό, αλλά είμαι πολύ συναισθηματικός.
Όπως έχω πει αρκετές φορές, οι ομάδες μου είναι πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας των fair play, διότι πιστεύω ότι η επιθετικότητα βλάπτει τον εαυτό μας.
Νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά και πάλι σε ένα παιχνίδι με τέτοια σημασία, έπρεπε να παίξουμε ποδόσφαιρο, να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας και το καταφέραμε.
Θέλουμε να είναι δύσκολο, ναι, αλλά ενάντια στους εαυτούς μας και θέλουμε όλοι οι παίκτες να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς τραυματισμούς.
Δεν μπορείς να αποφύγεις τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά μερικούς από αυτούς μπορείς να τους γλιτώσεις»

Για την απόδοση του Philippe Coutinho:
«Μιλήσαμε πολύ για την εθνική ομάδα και μου είπε ότι δεν ήταν τόσο cool ότι έπρεπε να φύγει από εδώ και να πάει οπουδήποτε, αλλά προφανώς θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, επειδή μας έδωσαν και τα δύο αγόρια μας πίσω έχοντας φανταστική διάθεση.
Ήταν ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, ακόμα ένα φανταστικό τέρμα και έδωσε την ασίστ για το γκολ του Divock, είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήταν πραγματικά καλό για εμάς.
Δεν ήταν χαρούμενος όταν τον έκανα αλλαγή, μου αρέσει η επιθυμία του, αλλά σκέφτηκα σε αυτό το παιχνίδι που έχεις χάσει ήδη έναν επιθετικό παίκτη, μπορείς να διασώσεις έναν άλλο»

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Sadio Mane, μπορείτε να διαβάσετε εδώ τα όσα δήλωσε ο Jurgen Klopp για τον Σενεγαλέζο.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.