Klopp: ''Σημαντική νίκη και ανατροπή - τα εύσημα στους παίκτες''

Ο Jürgen Klopp ήταν χαρούμενος με την νίκη - ανατροπή με τη Stoke, χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική, ενώ ταυτόχρονα έδωσε και τα εύσημα στους παίκτες του.















Δείτε τι είπε:

Για τη συνολική του εικόνα για το παιχνίδι...


Ήταν πολύ, πολύ σημαντικό για εμάς. Για διάφορους λόγους, ήταν πραγματικά δύσκολο. Η Stoke είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις, να έρθεις εδώ είναι πραγματικά δύσκολο να πάρεις τους βαθμούς. Στην περίπτωση μας, ξέραμε από πριν ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά θεωρούσαμε ότι ήταν δυνατό. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πραγματικά τόσο καλό όσο πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να είναι. Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα, προφανώς. Έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα - δεν θα μπορούσαμε να το δουλέψουμε πραγματικά. Δεν μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά η κατάσταση αυτή μας ανάγκασε. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να το δουλέψουμε και αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορούσε να δει. Αλλά αμυντικά δεν ήταν πρόβλημα. Σκέφτηκα ότι αμυντικά θα μπορούσε να ήταν πιο δύσκολο, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Δεν αμυνθήκαμε, όπως κάνουμε συνήθως - δεν θα μπορούσαμε να πιέζουμε ψηλά, οπότε έπρεπε να μείνουμε λίγο βαθύτερα, αλλά δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Σκόραραν ένα γκολ. Αυτή η κατάσταση δεν ήταν ένα ζήτημα συστήματος, ήταν επειδή χάσαμε δύο μονομαχίες - την πρώτη και τη δεύτερη ...και μετά γκολ.

Στη συνέχεια, στο ημίχρονο, ήταν μια δύσκολη απόφαση για να πάρω, διότι δεν ήταν σαφές ότι ο Roberto και ο Phil θα είναι έτοιμοι για 45 λεπτά. Ο Roberto, μετά το τελευταίο παιχνίδι, ένας τύπος που συνήθως δεν λέει τίποτα για το πώς νιώθει, είπε «Είμαι πραγματικά πτώμα». Μετά από δύο παιχνίδια για τη Βραζιλία, το τελευταίο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό, μετά έπαιξε με τη Manchester City, έφυγε αμέσως στη Βραζιλία, έπαιξε εκεί, στην κατάσταση του προσπάθησε να πείσει τους ανθρώπους, να έρθει πίσω και να παίξει το ντέρμπι αμέσως ... Έτσι ήταν τώρα σε ένα σημείο όπου ήταν σαφές ότι αν προσπαθούσαμε να τον βάλουμε για 90 λεπτά αυτό θα μας προκαλούσε πραγματικά προβλήματα. Ο Phil είχε χάσει τρία κιλά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Για τους περισσότερους από εμάς αυτό θα ήταν μια καλή είδηση! Αλλά για τον Phil και για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δεν είναι τόσο καλό. Ήρθε στο ξενοδοχείο το πρωί και είπε «είμαι καλά». Αλλά ξέραμε ότι θα έχει χαμηλό ενεργειακό επίπεδο, και θα ήταν αρκετά πλήρης για 30 λεπτά.


Έπρεπε να αγωνιστούμε. Και χρειαζόμασταν τον Simon Mignolet με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις - η δεύτερη ήταν μια από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ, Απόκρουση της ημέρας, του μήνα, του έτους. Ήταν εξαιρετική, την άξιζε, γιατί στη μέχρι τώρα καριέρα του στη Liverpool έχει δεχθεί πολλή κριτική. Μερικές φορές, αυτές είναι οι στιγμές που χρειάζεσαι ως παίκτης, αλλά και για εμάς ως ομάδα, χρειαζόμαστε έναν τερματοφύλακα σε μια στιγμή όπως αυτή. Πετύχαμε δύο φανταστικά γκολ και παίξαμε ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε ποδόσφαιρο - δεν ήταν εξαιτίας του Trent ή του Ben, που δεν συμμετείχαν καν γιατί παίζαμε πάντα μακρινές μπαλιές, προσπαθούσαμε να βρούμε τον Divock.

Προφανώς κανείς δεν αισθάνθηκε άνετα στο νέο σύστημα. Το είδαμε αυτό, [αλλά] δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το σύστημα πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το κάναμε λίγο, αλλά μόνο επιθετικά, εξακολουθούσαμε να παίζουμε με τρεις πίσω, βάλαμε τους Clyney και Millie στις πλευρές και όλα αυτά τα πράγματα, αλλά παίξαμε πολύ καλύτερα ποδόσφαιρο μεταξύ των χώρων, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πετύχαμε φανταστικά γκολ και είχαμε την τύχη και έναν φανταστικό τερματοφύλακα σε δύο περιπτώσεις. Είχαμε ίσως και περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε σκέφτηκα ότι το αξίζαμε. Είχαμε και τύχη, βέβαια, εξαιτίας του κακού πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο τέλος το αξίζαμε και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με αυτό το παιχνίδι.
















Για το αν ήταν απρόθυμος να κάνει αλλαγή τον Ben και τον Trent στο ημίχρονο...

Συνήθως θα ήμουν, αλλά έχουμε μια τέτοια στενή σχέση. Όλοι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και δεν ήταν χαρούμενοι και τα αγόρια, δε φαινόταν σαν να είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής τους. Ξεκίνησε έτσι, αλλά δεν τελείωσε όπως αυτό, έτσι είναι η ζωή. Δεν χρειάζεται να αντιδρούν σαν ενήλικες και μπορούν να είναι απογοητευμένοι, εμείς θα τους βοηθήσουμε περισσότερο από ότι μπορούμε να βοηθήσουμε οποιονδήποτε άλλον, αλλά όλα είναι μια χαρά - δεν είναι γι 'αυτούς, δεν ήταν αυτοί.

Δεν τους αξιοποιήσαμε σωστά, δεν συμμετείχαν στο παιχνίδι. Υπήρχαν δύο ή τρεις περιπτώσεις - αν είναι πέναλτι στον Ben, το οποίο νόμιζα ότι ήταν, στη συνέχεια, έκανε τη δουλειά γιατί μπήκε σε μια κατάσταση στην περιοχή όπου ο αντίπαλος δεν μπορεί να κερδίσει την πρόκληση, χωρίς να κάνει ένα φάουλ. Αλλά δεν είναι δουλειά τους να είναι οι καλύτεροι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Έχουν εξαιρετικό ταλέντο, είναι φανταστικά αγόρια, τα αγόρια μας, οπότε όλα θα είναι καλά. Δεν νιώθω ότι θέλω να το κάνω περισσότερο, ή κάθε εβδομάδα, αλλά αυτή είναι η δουλειά.

Για το γεγονός ότι ήταν χαρούμενος με την εμφάνιση του Simon Mignolet...

Είμαι, απολύτως. Είναι αυτό που επιθυμείς. Το να αμύνεσαι έχει να κάνει με την οργάνωση και όλα αυτά, αλλά το γκολ που δεχτήκαμε ήταν επειδή χάσαμε μια μονομαχία και τρέχαμε πίσω και βγαίνει η σέντρα, ήταν αρκετά παρόμοιο με το γκολ που δεχθήκαμε με τη Stoke εντός έδρας, κεφαλιά στη μικρή περιοχή. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία από τον Arnautovic, όταν θα μπορούσε να τρέξει από πίσω και αμέσως με μια υπέροχη πάσα στον Berahino, και μετά αυτή η αντίδραση, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να είσαι επιτυχημένος, ο τερματοφύλακας σου να κάνει τέτοιες επεμβάσεις. Δεν μπορείς να το περιμένεις κάθε εβδομάδα, αλλά όταν το κάνει, τότε είναι σαν να σημειώνεις ένα γκολ.

Για το αν υπήρχε πιθανότητα να ξεκινήσει ο Philippe ή ο Roberto...

[Αν τους είχα ξεκινήσει], όπως το καταλαβαίναμε εμείς, η πιθανότητα θα ήταν τότε αρκετά υψηλή ότι θα έπρεπε να τους κάνουμε αλλαγή μετά από 30 λεπτά. Έχουμε πολλούς αριθμούς, έχουμε διαφορετικά πράγματα που παίρνουμε από τον αθλητισμό της επιστήμης και τα πάντα, και αυτή ήταν η στιγμή που κάθε ξυπνητήρι χτυπούσε και για τους δύο, αν θέλετε. Αν χάσεις 3,1 κιλά [θα είναι δύσκολο]. Το είδατε στο δεύτερο ημίχρονο - λαμπρό, λαμπρό και, στη συνέχεια, [μετά] από μισή ώρα, ήταν πραγματικά δύσκολο. Δεν ήταν το σχέδιο να τους αλλάζουμε δύο φορές στο ημίχρονο, αλλά αν είχαμε τότε θα έπρεπε να το κάνουμε [ούτως ή άλλως]. Με επιλογές στην επίθεση, ήταν δύσκολο. Για τον Daniel, για να μπει στο ημίχρονο, ήταν πραγματικά πολύ σε αυτήν τη στιγμή σε ένα έντονο παιχνίδι όπως αυτό, οπότε ήταν δύσκολο να βρούμε τη σωστή λύση. Ίσως είμαι τυχερός στο τέλος που λειτούργησε, αλλά σκέφτηκα πολύ γι 'αυτό, ακόμα και όταν κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά, ήταν δική μου απόφαση. Και η λύση, τη βρήκα. Νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει πολύ καλύτερα από ότι κάναμε - ήταν σαφές ότι θέλαμε να τους βάλουμε, αλλά [για] μόλις μισή ώρα δεν είχε απολύτως κανένα νόημα. Αλλά αν ήταν ακόμα 0-0, τότε θα μπορούσαν να αποφασίσουν το παιχνίδι. Έπρεπε να κάνουμε λίγη περισσότερη δουλειά.

Για το ένιωσε ο ίδιος και οι παίκτες με αυτό το αποτέλεσμα στα αποδυτήρια...

Τεράστιο αποτέλεσμα, είναι απολύτως τεράστιο. Αυτό είναι το πώς αισθανόμαστε. Έχουμε κερδίσει μερικά παιχνίδια φέτος, αλλά αυτό ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Αυτό θα μπορούσες να το αισθανθείς αμέσως στα αποδυτήρια ... αμέσως όλοι ήταν σαν «Αυτό είναι πολύ σημαντικό!». Φυσικά, θα πρέπει να το αποδείξουμε την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα, αυτό είναι το πώς είναι, αλλά είναι εξαιρετικά καλό σε αυτήν την στιγμή. Μπορώ να φανταστώ ότι η Stoke αισθάνεται ακριβώς το αντίθετο, επειδή ήταν πολύ κοντά στους τρεις βαθμούς - ίσως και σε έναν - αλλά στο τέλος, όλοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε, έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση τώρα.


Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Τσακαλέρης Χρήστος




Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.