Simon Mignolet: «Θέλουμε να βγούμε στο Champions League»


Ο Simon Mignolet επιμένει ότι η Liverpool βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του Champions League και σημαίνει πολύ περισσότερά γι' αυτόν που πήρε τα εύσημα μετά από την ηρωική εμφάνιση του στο Stoke.


Ο τερματοφύλακας των Reds, έκανε μία από τις πιο ολοκληρωμένες του εμφανίσεις με τον σύλλογο, σώζοντας την ομάδα με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις, δίνοντας το διπλό στην Liverpool στο Bet365 Stadium.

«Αυτός είναι ο λόγος που ο τερματοφύλακας βρίσκεται εκεί: να κάνει επεμβάσεις σε σημαντικές στιγμές και να βοηθήσει την ομάδα του να βγει έξω», είπε ο Mignolet.
«Το συναίσθημα είναι ακόμα καλύτερο όταν κερδίζεις το παιχνίδι μετά από όλα αυτά, αυτές οι δύο στιγμές ήταν σημαντικές.
Αυτό ήταν ένα καλό συναίσθημα για μένα, αλλά δεν είμαι πραγματικά αυτός που κοιτάζει τον εαυτό του ή τη δική του απόδοση, πρόκειται για τη διασφάλιση της εξόδου της Liverpool στο Champions League, επειδή εκεί είναι που ανήκουμε και αυτό κοιτάμε.
Θέλουμε να αγωνιστούμε στην κορυφή τόσο στην Αγγλία, τόσο και στην Ευρώπη, πρέπει να βγάλουμε αποτελέσματα, διότι θέλουμε να βγούμε στο Champions League.»

Ο Klopp εκθίασε την εμφάνιση του Mignolet μετά το τελικό σφύριγμα και του είπε ότι έπρεπε να πραγματοποιήσει αυτές τις επεμβάσεις στην κενή εστία των Charlie Adam και Saido Berahino και να μην στείλει την μπάλα κόρνερ!
«Μου είπε: ''Μη δίνεις κόρνερ στους αντιπάλους! Κράτησε την μπάλα στα χέρια σου, μην την απομακρύνεις'', είναι πάντα εκεί για να μας κάνει πλάκα!
Η δεύτερη απόκρουση συνέβη τόσο γρήγορα και δεν πρόλαβα να την δω, αυτό που πρέπει να κάνεις όταν έρχεται η μπάλα σε τέτοιο σημείο, είναι να προσπαθήσεις να κάνεις τον εαυτό σου μεγάλο και να τον ρίξεις μπροστά από τη μπάλα..
Θυμάμαι μια απόκρουση που είχα κάνει όταν έπαιζα στην Sunderland κόντρα στην Wigan, η οποία ήταν αρκετά παρόμοια, αλλά δεν είχε την ίδια σημασία.
Όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι, ειδικά μετά τη μεγάλη απογοήτευση κόντρα στην Bournemouth, έχοντας κάνει τόσο πολλή προσπάθεια, ήταν ένα μεγάλο συναίσθημα να φεύγεις με τρεις βαθμούς από το Stoke.
Τέσσερις βαθμοί από τους έξι σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι καλό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, είμαστε σε μια καλή θέση, αλλά δεν έχει τελειώσει.»


Ήταν ένας θρίαμβος απέναντι στις αντιξοότητες του αγώνα, μετά την είσοδο των Philippe Coutinho και Roberto Firmino, οι οποίοι δεν κρίθηκαν αρκετά υγιής για να ξεκινήσουν το παιχνίδι.
Η Liverpool ήταν ήδη χωρίς τους τραυματίες Sadio Mane, Adam Lallana και Jordan Henderson και αγωνίστηκε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο.
Ωστόσο, η είσοδος των Coutinho και Firmino μετά το ημίχρονο, βοήθησε την ομάδα να γυρίσει ''τούμπα'' το παιχνίδι, με το δίδυμο από την Βραζιλία να πετυχαίνει δύο γκολ είκοσι λεπτά πριν το τέλος, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς.
Ο Coutinho ήταν άρρωστος τις τρεις προηγούμενες ημέρες και ενσωματώθηκε με την ομάδα το πρωί του Σαββάτου.
«Ο Phil πάλεψε και όλες οι πιστώσεις πάνε προς αυτόν μέσα στο παιχνίδι, πολέμησε και σκόραρε», είπε ο Mignolet και συνέχισε:
«Έχει την ποιότητα και το ταλέντο να το κάνει αυτό, ακόμη και όταν υπέφερε από τη διάρροια, με όλους τους τραυματισμούς και τις ασθένειες που είχαμε, προφανώς το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο, ο προπονητής ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο που ξεκίνησε το παιχνίδι, έπρεπε να σηκωθούμε, ευτυχώς είχαμε τους δύο Βραζιλιάνους στον πάγκο που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.»

«Το κύριο πράγμα ήταν ότι έπρεπε να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε, να αλλάξουμε τη στάση μας, να αγωνιστούμε για κάθε μονομαχία, να παλέψουμε για κάθε μπάλα και αυτό είναι που κάναμε, κερδίσαμε μάχες και παλέψαμε μέχρι το τέλος.
Ο τρόπος που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και θα πάρουμε πολλή εμπιστοσύνη από αυτό, θα αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν με μεγάλες μπαλιές μέσα στην περιοχή και πολλά κόρνερ και θα πρέπει να ασχοληθούμε πάνω σε αυτά.»

Μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα, ο Klopp έχει δώσει στους παίκτες του λίγο χρόνο ξεκούρασης, θα επιστρέψουν ξανά στο Melwood την Τρίτη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα την Κυριακής, κόντρα στην West Bromwich.
«Μπορούμε να ανακτήσουμε τώρα και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε», πρόσθεσε ο Mignolet για να ολοκληρώσει:
«Είναι ωραίο όταν ο ήλιος λάμπει και είσαι με την οικογένεια σου.»



Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.