Klopp: ''Η συγκέντρωση μας ήταν κλειδί για τη νίκη''

Ο Jürgen Klopp επαίνεσε τα επίπεδα  συγκέντρωσης και τις μαχητικές ικανότητες της ομάδας του, μετά την πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας, επί της West Brom, στο Hawthorns, για να ενισχύσουν τις ελπίδες επιστροφής στο Champions League.










Δείτε τι είπε ο Γερμανός:

Για την αντίδραση του, σχετικά με το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας...


Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη για να έρθεις γιατί σε κανένα παιχνίδι δε μπορείς να νιώσεις άνετα. Κάποιος με ρώτησε ποιο αποτέλεσμα θα με είχε κρατήσει λίγο πιο ήρεμο τα τελευταία λεπτά και είπα μόνο το 4-0 μετά από 86 λεπτά! Ίσως τότε θα ένιωθα εντάξει, αλλά τώρα έχει τελειώσει. Με τη West Brom, δεν είναι μόνο τα στημένα, έχουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και αν είσαι λίγο λιγότερο επιθετικός αμέσως μετά χρησιμοποιούν την απειλή τους γύρω από τα στημένα για να παίξουν ποδόσφαιρο, αν τους αφήσεις να μπαίνουν πάντα πρώτοι στις φάσεις. Αυτό το καθιστά πολύ δύσκολο, έτσι πρέπει να είσαι στο υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης - αλλά ήμασταν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε πάρα πολύ καλά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλύτερα - κρατήσαμε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και δεν τους αφήσαμε να είναι πραγματικά μέρος του παιχνιδιού. Νομίζαμε ότι δεν είχε νόημα. Στο δεύτερο ημίχρονο, το κάναμε αυτό πολύ καλύτερα μετά το γκολ. Για εμάς, ήταν πολύ, πολύ σημαντικό, διότι αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης μέχρι το τέλος δεν λειτουργούσε κάθε εβδομάδα τους τελευταίους μήνες - αλλά σήμερα(σ.σ. χθες), ήταν πολύ καλό και είμαι χαρούμενος γι 'αυτό.

Για τους πανηγυρισμούς της ομάδας με τους φιλάθλους αμέσως μετά το παιχνίδι...


Δεν νομίζω ότι κάναμε τρελά πράγματα, αλλά ναι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν μόνο τρεις πόντοι σήμερα - είχαμε 63 πριν έρθουμε εδώ, τώρα 66 και αυτό είναι μια υπέροχη βαθμολογία για τις επόμενους έξι ή επτά ημέρες και στη συνέχεια θέλουμε να έχουμε 69. Πραγματικά πίστευα ότι τα παιδιά ήταν σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι - δεν είναι η πιο εύκολη κατάσταση, αλλά τα πήγαν πολύ καλά. Μπορείς πάντα να κάνεις κάτι καλύτερο, αλλά μάθαμε στο παιχνίδι και μου άρεσε πολύ ότι στο δεύτερο ημίχρονο φανήκαμε καλύτερα συντονισμένοι από το πρώτο. Ξέραμε τι να κάνουμε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν λίγο στατικό σε λίγες στιγμές και στο δεύτερο ημίχρονο φαινόταν πολύ καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση.















Για την πρώτη νίκη της Liverpool σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες του Tony Pulis...


Μπορώ να καταλάβω γιατί. Στην πραγματικότητα, νόμιζα ότι είχαμε κερδίσει εδώ πέρυσι, αλλά ήρθε ισοπαλία, οπότε δεν είμαι πολύ καλός στο να θυμάμαι αποτελέσματα! Δεν είχα ιδέα [για την ιστορία], αλλά μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις. Είναι πραγματικά τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί σε μια δύσκολη έδρα και αυτή η νίκη βελτίωσε τη βάση μας για το υπόλοιπο της σεζόν, οπότε είμαι χαρούμενος γι 'αυτό. Ας συνεχίσουμε.

Για τη χαμένη ευκαιρία του Alberto Moreno στο τέλος...


Του είπα μετά το παιχνίδι ότι ξέρω πως ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να παίξει στον Daniel Sturridge, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν offside. Ίσως δεν υπήρχε άλλη επιλογή που δεν είχα δει, θα πρέπει να το παρακολουθήσω και πάλι, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό σε μια κατάσταση όπως αυτή, να θέλει να σουτάρει. Είχε μερικές δύσκολες εβδομάδες, αλλά την περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ καλός και άξιζε μερικά λεπτά, ήταν μόνο λίγα λεπτά, αλλά αυτό είναι καλό. Είναι καλό παιδί, πραγματικά. Θα ήμουν χαρούμενος γι 'αυτόν, στην πραγματικότητα, αν είχε σκοράρει, αλλά [υπήρχε] ενθουσιασμός μέχρι το τέλος, το οποίο είναι λίγο πολύ πάντα γεγονός όταν εμπλεκόμαστε εμείς.

Για την εμφάνιση του Simon Mignolet...

Έκανε μια σημαντική απόκρουση [στο τετ α τετ του Matt Phillips με 10 λεπτά να απομένουν] και στο τέλος, αν και δεν φαίνεται θεαματικό, ήταν πραγματικά εκεί γύρω από τις στημένες φάσεις. Νομίζω ότι τρεις, τέσσερις, πέντε γροθιές έδιωξε μακριά τη μπάλα, κάτι που ήταν πολύ καλό, έχω να πω. Ήταν πραγματικά ζωντανός, ετοιμοπόλεμος, και όλα αυτά τα πράγματα. Πολύ σημαντικός και πάλι.


Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης



Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.