Κρατάς την ουσία κι ονειρεύεσαι!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
33η αγων. Premier League.

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, η Λίβερπουλ επικράτησε (δύσκολα) της Γουέστ Μπρομ με 1-0 στο Χόθορνς, κάνοντας (ακόμα ένα) αποφασιστικό βήμα για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Κρίσταλ Πάλας (Κυριακή 23/4, 18:30 - Cosmote Sport 2 HD) στο Άνφιλντ για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Έφτυσε... αίμα αλλά νίκησε. Αυτό μετράει στο τέλος της ημέρας για την ομάδα του Κλοπ!


Δυσκολεύτηκε αρκετά η Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, αλλά κατάφερε να την κερδίσει με 1-0 στο Χόθορνς χάρη σε... buzzer beater του Φιρμίνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά και στην εξαιρετική εμφάνιση του... κέρβερου Μινιολέ, ο οποίος έσωσε τους κόκκινους από τα χειρότερα.

Έτσι, η Λίβερπουλ ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση με 66 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) και στο +6 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει δύο παιχνίδια λιγότερα).

Το ματς

Το Buzzer beater του Φιρμίνο άλλαξε τα πάντα!


Οι κόκκινοι άργησαν να... πάρουν μπρος στο παιχνίδι, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να το φέρουν στα μέτρα τους, με τον Φίλιπς (2', 12') να κάνει λάθος επιλογές. Η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά στο 15', όταν ο Κουτίνιο πάσαρε στον Φιρμίνο αλλά το σουτ του δεύτερου κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φόστερ.


Οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν σταδιακά να ανεβάζουν στροφές και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, απειλώντας με τους Οριζί (33') και Κουτίνιο (24', 34'), χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Γουέστ Μπρομ με τη σειρά της, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35' με τον Ρόμπσον-Κανού να πλασάρει αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μινιολέ.

Κι εκεί που νόμιζες ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, έρχεται η πάντα... απρόβλεπτη Λίβερπουλ και παίρνει το προβάδισμα!


Ο Μίλνερ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Λούκας πήρε την πρώτη κεφαλιά, και ο Φιρμίνο στη συνέχεια τη δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής, νικώντας τον Φόστερ για το 0-1 στο 45+1', στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος!

Ο Μινιολέ την κράτησε ζωντανή στο δεύτερο ημίχρονο


Η ομάδα του Κλοπ πατούσε καλύτερα στην επανάληψη, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε τις φάσεις αλλά όχι τα γκολ που θα τις έδιναν μαξιλαράκι ασφαλείας. Οριζί (55') και Μίλνερ (57') δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ενώ ο Βέλγος επιθετικός σκόραρε στο 60' αλλά ο Φιρμίνο υποδείχτηκε (ορθώς) σε θέση οφσάιντ.

Οι κόκκινοι έψαχναν εναγωνίως αυτό το δεύτερο γκολ για να "κλειδώσουν" το παιχνίδι. Το είχε αντιληφθεί αυτό ο Τόνι Πιούλις, ο οποίος, με τρεις αλλαγές, έκανε πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του.


Και κάπως έτσι, η Γουεστ Μπρομ άρχισε να πιέζει ψηλά για να ισοφαρίσει απειλώντας πρώτα στο 78' με τον Λίβερμορ, ενώ στο 80', ο Φίλιπς βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ, έκανε το σουτ, αλλά ο Βέλγος με μια εξαιρετική επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ!


Η Λίβερπουλ έκλεισε τους χώρους, οπισθοχώρησε λίγο στα τελευταία λεπτά, και σου έδινε την εντύπωση ότι το πάει πάλι για... αυτοκτονία αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της, αν και ο Μορένο θα μπορούσε να είχε γράψει κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ αλλά, παρότι ο Φόστερ είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για το κόρνερ της Γουεστ Μπρομ στις καθυστερήσεις, το μακρινό σουτ του Ισπανού προ κενής εστίας κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι στο 93'!

Σχόλιο


Τέλος καλό, όλα καλά για τη Λίβερπουλ. Μπορεί να την δυσκόλεψε αρκετά η Γουέστ Μπρομ αλλά το buzzer του Φιρμίνο, σε συνδυασμό με τις καίριες επεμβάσεις του Μινιολέ, έσωσαν την κατάσταση. Μεστή εμφάνιση, χωρίς εντυπωσιασμούς και τυμπανοκρουσίες, έβαλε ακόμα τρεις πόντους στο σακούλι και συνεχίζει να... ονειρεύεται την έξοδο της στο Champions League.

Οι συνθέσεις

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Μπραντ, Φλέτσερ, Γιάκομπ (64' Μακλίν), Λίβερμορ, Φίλιπς, Σαντλί (61' Μόρισον), Ρόμπσον-Κανού (64' Ροντόν)
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Ματίπ, Λούκας, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο (92' Μορένο), Φιρμίνο, Οριζί (82' Στάριτζ)

#Repost @dejanlovren06 with @repostapp ・・・ 🔥🔥🔥 Well done boysss...massive 3 points & CLEAN SHEET!!#ynwa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne) στις

Another great win! Well done lads. 🙌🏻 #YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Another great win team 👊🏻💪🏻🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Important win today!!😃 We are a team lads 🔴💪🏻 thanks to the support to all the fans# LFC #ynwa #reds #togheter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

@leivalucas 🤔 @phil.coutinho Aê Yuri 👀 cê Acredita 🤷🏻‍♂️ #bigwin #lads 🙅🏻‍♂️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO (@roberto_firmino) στις

🔴3️⃣points ☑️🙏🏽

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

💪🔴💪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

🔥🔥🔥 Well done boysss...massive 3 points #ynwa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.