Liverpool-Bournemouth(preview): Ώρα για εκδίκηση!

Η μάχη για είσοδο(ή παραμονή αν προτιμάτε) στην τετράδα κορυφώνεται, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Bournemouth στο πρώτο από τα εναπομείναντα οκτώ παιχνίδια.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ομάδα μας, που καλείται να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες, στην προσπάθεια για τη νίκη.

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι, ήταν το Merseyside Derby, κόντρα στη συμπολίτισσα Everton, όπου η ομάδα μας πανηγύρισε και δεύτερη νίκη στη σεζόν κόντρα στα "ζαχαρωτά", πράγμα που δίνει απίστευτη τόνωση ηθικού σε όλη την ομάδα.

Στον πρώτο γύρο στο Dean Court, είδαμε ένα δραματικό παιχνίδι, με την ομάδα μας να χάνει τους βαθμούς μέσα από τα χέρια της. Συγκεκριμένα προηγείτω με 0-2 στο ημίχρονο με γκολ από Mane και Origi, ενώ στο στο 64' ο Can είχε γράψει το 1-3 αφού είχε προηγουμένως μειώσει ο Callum Wilson με πέναλτι σε 1-2. Η συνέχεια, σε σενάριο...Κωνσταντινουπόλεως, με την Bournemouth μέσα σε ένα τρίλεπτο(76'-78') να ισοφαρίζει, για να πετύχει στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 4-3.



Liverpool F.C. vs. A.F.C. Bournemouth

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 05/04/2017(Τετάρτη)
Ώρα έναρξης: 22:00(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Lee Mason

Η βαθμολογία


Ο αντίπαλος
Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έχοντας μείνει για μεγάλο διάστημα-συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο-χωρίς νίκη με την είσοδο του 2017. Καλύτερα είναι τα τελευταία αποτελέσματα αφού στα 4 τελευταία παιχνίδια έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, με τη μία να έρχεται στο Old Trafford, κόντρα στην Manchester United. Από τους 34 βαθμούς που έχει συλλέξει, οι 24 είναι εντός έδρας, με μόλις 10 να έρχονται σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Σε 15 αγώνες εκτός έδρας κέρδισε 2 φορές(Stoke, Swansea), έφερε 4 ισοπαλίες και ηττήθηκε 9 φορές. Παίκτες κλειδιά αποτελούν μεταξύ άλλων, ο πρώτος σκόρερ της Bournemouth, Joshua King(11 γκολ-2 ασσίστ), ο αρχηγός Simon Francis και ο μακροπρόθεσμα τραυματίας, Callum Wilson.
Οι απουσίες: Andrew Surman, Callum Wilson, Adam Federici, Tyrone Mings
Ο πρώτος σκόρερ της Bournemouth, Josh King.
Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Bournemouth ήταν η 28η Οκτωβρίου 2015 όταν κέρδισε, με αρκετές αλλαγές και με γκολ του Clyne, με 1-0 για τους 16 του League Cup. Όσον αφορά την Premier League, προηγήθηκε η αναμέτρηση στις 17 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, με την ομάδα μας να κερδίζει με το ίδιο σκορ, με δράστη τον Christian Benteke. 


Προϊστορία
Μόλις 6 φορές τα έχουν πει στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την ομάδα μας να έχει κερδίσει τις πρώτες 5 αναμετρήσεις, έχοντας ηττηθεί μόνο στην τελευταία(με τον τρόπο που αναφέραμε πιο πάνω). Είναι η τρίτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες στο Anfield οι δύο ομάδες καθώς, στις προηγούμενες δύο κέρδισε(βλ. παραπάνω) με το ίδιο σκορ, 1-0. Να πούμε ότι από τις προηγούμενες 6 αναμετρήσεις, οι 3 ήταν για τα δύο κύπελλα(2 για το League Cup και μία για το FA Cup), με την πρώτη χρονικά αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, να έρχεται στις 25 Ιανουαρίου 2014 για το θεσμό του FA Cup, με την ομάδα μας να κερδίζει με 0-2(Moses,Sturridge).

Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Νίκη 3-1 vs. Everton (εντός)
Ισοπαλία 1-1 vs. Manchester City (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Burnley (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Arsenal (εντός)
Ήττα 3-1 vs. Leicester (εκτός)

Bournemouth
Ισοπαλία 0-0 vs. Southampton (εκτός)
Νίκη 2-0 vs. Swansea (εντός)
Νίκη 3-2 vs. West Ham (εντός)
Ισοπαλία 1-1 vs. Manchester Utd (εκτός)
Ήττα 2-1 vs. West Brom (εκτός)


Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Στις σημαντικές απουσίες των Jordan Henderson και ο Adam Lallana, ήρθε να προστεθεί και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, ο Sadio Mane, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Αμφίβολη η συμμετοχή των Emre Can και Joel Matip, δια στόματος του Jurgen Klopp, μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν κόντρα στην Everton. Επιστρέφει λογικά μετά από καιρό στην αποστολή ο Daniel Sturridge που μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ενώ εκτός παραμένουν οι μόνιμοι απόντες Danny Ings και Ovie Ejaria.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Οι πολλές απουσίες δεν αφήνουν επιλογή στον Jurgen Klopp που είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε τουλάχιστο μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Bournemouth. Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, καθώς ο Origi αναμένεται να πάρει τη θέση του Mane, μετατοπίζοντας έτσι τον Firmino στο δεξί άκρο της επίθεσης. Αριστερά παραμένει ο Coutinho. Στο κέντρο δεδομένοι μοιάζουν οι Lucas και Wijnaldum. Αμφίβολη όπως είπαμε η συμμετοχή του Can και σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος, εικάζουμε θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Moreno, με τον Milner να παίζει στη φυσιολογική του θέση. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχουμε αναφερθεί στα δεδομένα, δεξιά ο εορτάζοντας(26 ετών σήμερα 05/04), Nathaniel Clyne. Στο κέντρο της άμυνας, αν μπορεί προφανώς ο Joel Matip ξεκινάει, αλλιώς παρτενέρ του Dejan Lovren θα αποτελέσει ο Ragnar Klavan. Κάτω από τα γκολποστ, ο Simon Mignolet.

Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Lucas,Can,Wijnaldum; Firmino,Coutinho,Origi(4-3-3)

Bournemouth: Boruc; Smith,Francis(c),Cook,Daniels; Gosling,Arter; Fraser,Wilsher,Pugh; King(4-2-3-1/4-5-1)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 5
Κύπρος: Cytavision Sports 2
Ηνωμένο Βασίλειο: -

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.