Liverpool 2 - 2 Bournemouth - Βαθμολογίες παιχτών: Κολλημένοι στη μετριότητα..

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Η Liverpool που όλοι ξέρουμε, επέστρεψε! Γι'άλλη μια φορά η ομάδα μας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα ευνοϊκά αποτελέσματα των αντιπάλων μας και έμεινε κολλημένη στο Χ κόντρα στην Bournemouth, στο Anfield. O Benik Afobe άνοιξε το σκορ στο 7' μετά από λάθος γύρισμα του Wijnaldum. O Coutinho έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Firmino ισοφάρισε σε 1-1 στο 40', με τον Origi να ολοκληρώνει την προσωρινή ανατροπή, μετά από όμορφη κίνηση και σέντρα του Wijnaldum. Το 2-1 όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ, αφού μετά από αδράνεια της άμυνάς μας, ο King διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Δεν ήταν και στην καλύτερή του βραδιά, αφού σε 2 σουτ που πήγαν στο στόχο, δέχτηκε ισάριθμα γκολ - χωρίς ωστόσο να ευθύνεται σε κάποιο από τα 2. Ασταθής στις μεταβιβάσεις του, αλλά και με την μπάλα στα πόδια, είχε μερικές καλές στιγμές σε εξόδους.

Βαθμολογία: 6/10

Nathaniel Clyne: Από τους διακριθέντες του σημερινού παιχνιδιού καθώς κάλυψε πολύ ωραία τη δεξιά πλευρά της ομάδας μας, βοήθησε επιθετικά, ενώ ήταν και άτυχος καθώς είχε ένα εξαιρετικό σουτ στο δοκάρι του Boruc.

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Σταθερός και δυναμικός σήμερα, έμπαινε αποτελεσματικά στις φάσεις και καθάρισε αρκετές μονομαχίες. Προδώθηκε τόσο από τον παρτενέρ του στην άμυνα, όσο και από το ατομικό λάθος του Wijnaldum.

Βαθμολογία: 6.5/10



Ragnar Klavan: Μια ταχύτητα κάτω από τους υπολοίπους. Ασταθής, αργός, φέρει μεγάλη ευθύνη στο 2ο γκολ της Bournemouth καθώς έχασε τον King. Στις λιγοστές φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει ήταν απών, γεγονός που εξόργισε ακόμα και τον Klopp σε ένα σημείο του παιχνιδιού. Μπορούσε να εξιλεωθεί στο τέλος, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κατευθύνθηκε απευθείας στα χέρια του Boruc.

Bαθμολογία: 5/10

James Milner: Δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα, ωστόσο δεν υπέπεσε και σε κάποιο λάθος. Βοήθησε ως ένα βαθμό το επιθετικό παιχνίδι της Liverpool χωρίς όμως να έχει μεγάλη επιρροή σε αυτό.

Βαθμολογία: 6/10

Lucas Leiva: Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να επέμβει στις επιθέσεις της Bournemout ως γνήσιο αμυντικό χαφ. Σταθερός στις μεταβιβάσεις του, έκανε ό,τι του ζητήθηκε και ό,τι μπορεί να κάνει καλύτερα.

Βαθμολογία: 7/10



Emre Can: Έχει ανεβάσει ρυθμούς σε σχέση με την περίοδο ντεφορμαρίσματος που πέρασε, και είδαμε σήμερα αρκετές από αυτές τις εκλάμψεις του. Με ωραίες μεταβιβάσεις αλλά και αρκετές επικίνδυνες σέντρες, απείλησε την άμυνα της Bournemouth. Εξακολουθεί να παραμένει απελπτιστικά αργός στην αντίληψη του παιχνιδιού για 8αρι.

Βαθμολογία: 6.5/10

Georginio Wijnaldum: Μετά από μια άτυχη στιγμή σε κακή μεταβίβαση προς τα πίσω όπου έδωσε έτοιμο γκολ στον Afobe, ανέκαμψε και ήταν από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας μας. Απείλησε με 2 μακρινά σουτ, ενώ έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντρα για το 2-1. Για το work rate του τα έχουμε πει, δε χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε.

Βαθμολογία: 6.5/10



Roberto Firmino: Δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, ήταν ωστόσο μέσα στα πράγματα καθώς έδωσε εξαιρετική ασσίστ στον Coutinho για το 1-1. Το θέμα που έχει ο Βραζιλιάνος, είναι στις μεταβιβάσεις. Είναι φορές που απλά νομίζεις πως δεν μπορεί να δώσει μια πάσα στα 2 μέτρα. Ακόμα και έτσι, ακόμα και μακριά από την αγαπημένη του θέση του ψευτοεννιαριού, κατάφερε και έδωσε βοήθειες στην ομάδα.

Βαθμολογία: 7/10



Philippe Coutinho: Φαίνεται στα τελευταία ματς πως ξεπέρασε την περίοδο του ντεφορμαρίσματός του, καθώς πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση. Με δικό του όμορφη κίνηση και τελείωμα ήρθε το 1-1, ήταν μέσα και στη φάση του 2-1, αλλά και γενικά σε όλη τη ροή του αγώνα. Απείλησε και με φάουλ από πλάγια θέση. Αντικαταστάθηκε στο 60' για προληπτικούς λόγους.

Βαθμολογία: 7.5/10



Divock Origi: Κινητικότατος ο νεαρός Βέλγος που κάλυψε επάξια το κενό του Mane. Είχε από νωρίς ευκαιρία να γραφτεί στους σκόρερ, αλλά δεν πέτυχε την μπάλα από πλεονεκτική θέση μετά από στημένο. Το γκολ ήρθε, καθώς ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Wijnaldum. Κυνήγησε μπαλιές, κέρδισε μονομαχίες, αλλά προδόθηκε από την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας μας. 

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)

Joel Matip (στο 60' στη θέση του Philippe Coutinho): Μπήκε ώστε να διασφαλιστεί το 2-1, μόνο αυτό δεν έγινε ωστόσο με τον Καμερουνέζο να μη φέρει κάποια ευθύνη σε αυτό. 

Βαθμολογία: 6/10



Jurgen Klopp: Οι περιορισμένες επιλογές του στοίχησαν για άλλη μια φορά. Με τρεις εντεκαδάτους παίχτες εκτός λόγω τραυματισμού, ο Jurgen Klopp παρέταξε ξανά μια εντεκάδα ανάγκης. Η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, με τον Klopp να κάνει σωστή κίνηση για να διασφαλίσει το αποτέλεσμα περνώντας στο παιχνίδι τον Matip έναντι του Coutinho. Γι'άλλη μια φορά όμως προδόθηκε από την κακή αμυντική λειτουργία της Liverpool με αποτέλεσμα να χαθούν 3 υπερπολύτιμοι βαθμοί, σε έναν αγώνα που όλα έδειχναν πως δε γίνεται να χαθεί.

Βαθμολογία: 6.5/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.