Liverpool-Everton(preview): Ντέρμπι απουσιών με άρωμα Ευρώπης!

Μεγάλη η μάχη στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, με τη διαφορά από τη δεύτερη Tottenham, μέχρι και την έβδομη Everton, να είναι μόλις στους 9 βαθμούς με 9 αγωνιστικές να υπολείπονται(κάποιες ομάδες έχουν παιχνίδι/α λιγότερο/α).

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι που έδωσε η ομάδα μας πριν τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, παρακολουθήσαμε φοβερό θέαμα και μοιρασιά των βαθμών με την Manchester City(βαθμολογίες παικτών).

Βαθμολογικά η ομάδα μας έχοντας δώσει 29 αγώνες έχει συλλέξει 56 βαθμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό πίσω από την Manchester City που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, και 4 πάνω από την πέμπτη Manchester United(2 παιχνίδια λιγότερα). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Η Everton είναι στην έβδομη θέση, με 50 βαθμούς, 6 κάτω από την ομάδα μας, ελπίζοντας έτσι να μπει στη μάχη για την τετράδα.

Στον πρώτο γύρο στο Goodison Park, το παιχνίδι είχε τελειώσει μόνο όταν αποφάσισε ο Sadio Mane ότι θα τελείωνε, αφού με γκολ του Σενεγαλέζου στις καθυστερήσεις η ομάδα μας πανηγύρισε σπουδαίο διπλό με 0-1.

Liverpool F.C. vs. Everton F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 01/04/2017(Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 14:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Anthony Taylor
Ο αντίπαλος
Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση η Everton, αφού προέρχεται από νίκες με σκορ 4-0 και 3-0 κόντρα σε Hull και West Brom αντίστοιχα. Προβληματίζει το γεγονός ότι τελευταία εκτός έδρας νίκη αποτελεί το διπλό στο 87' με 0-1 κόντρα στην Crystal Palace στις 21 Ιανουαρίου, αλλά και ότι γενικά έχει κερδίσει μόνο 4 φορές σε 14 εκτός έδρας αναμετρήσεις στη φετινή Premier League. Έρχεται στο Merseyside Derby με αρκετά σημαντικές απουσίες, έχει όμως διαθέσιμο τον πρώτο σκόρερ της Premier League(με 21 γκολ), Romelu Lukaku, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας σκοράρει 13 γκολ σε 12 παιχνίδια που έπαιξε ως βασικός σε όλες τις διοργανώσεις(συμπ. εθνική Βελγίου), μέσα στο 2017.
Οι απουσίες: Jason McCarthy, Morgan Schneiderlin, Yannick Bolasie, Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori
Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Everton ήταν πέρσι στις 20 Απριλίου όταν πήρε μεγάλη νίκη με 4-0. Στο παιχνίδι εκείνο σκόραραν οι Origi και Sakho στο πρώτο ημίχρονο και οι Sturridge και Coutinho στο δεύτερο. Το παιχνίδι εκείνο σημαδεύτηκε και με τον τραυματισμό του Origi στην αποβολή του Funes Mori.

Προϊστορία
Σε σύνολο 226 αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ομάδα μας κέρδισε 90 φορές, με τη συμπολίτισσα Everton να έχει 66 νίκες, ενώ 70 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Σε αγώνες εντός έδρας, η ομάδα μας κέρδισε τα 42 από τα 97 παιχνίδια, 23 φορές κέρδισε η Everton, ενώ 32 ήταν τα ισόπαλα αποτελέσματα. Σε παιχνίδια που αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενη, η ομάδα μας μετρά 33 νίκες, έναντι 34 της γηπεδούχου Everton, με την ισοπαλία να έχει 31 φορές την τιμιτική της. Στα 226 Merseyside Derbys, η ομάδα μας σημείωσε 316 γκολ, έχοντας δεχτεί 255.
Η τελευταία φορά που η Everton κέρδισε στο Anfield ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 1999 με σκορ 0-1.


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Ισοπαλία 1-1 vs. Manchester City (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Burnley (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Arsenal (εντός)
Ήττα 3-1 vs. Leicester (εκτός)

Νίκη 2-0 vs. Tottenham (εντός)
Everton
Νίκη 4-0 vs. Hull City (εντός)
Νίκη 2-0 vs. West Brom (εντός)
Ήττα 3-2 vs. Tottenham (εκτός)
Νίκη 2-0 vs. Sunderland (εντός)

Ισοπαλία 0-0 vs. Middlesbrough (εκτός)

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Εκτός παραμένει ο Jordan Henderson που έχασε την κούρσα με τον χρόνο, ενώ δεν πρόλαβε ούτε και ο Daniel Sturridge, με τους δύο να ελπίζουν πως θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Bournemouth. Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί η απουσία του Adam Lallana, που αναμένεται να λείψει για περίπου ένα μήνα. Στους μόνιμους απόντες οι Danny Ings και Ovie Ejaria.


Οι (πιθανές) εντεκάδες
Με απουσίες και οι δύο ομάδες, με τον Jurgen Klopp να προβληματίζεται προφανώς για τον αντικαταστάτη του Adam Lallana. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια: Το πρώτο, μετατοπίζεται ο Coutinho στη μεσαία γραμμή, ο Firmino παίρνει θέση αριστερά στην επίθεση και μπαίνει στην κορυφή της επίθεσης ο Divock Origi. Το δεύτερο, πιο απλό, ο Lucas Leiva περνάει ως αμυντικό χαφ αντί του Lallana με τον Can να παίζει σε κάπως πιο προωθημένο ρόλο. Κάτω από τα δοκάρια ο Simon Mignolet. Οι Clyne, Matip και Milner δεν αλλάζουν από την άμυνα, με τον Dejan Lovren να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του Ragnar Klavan μετά και το πέρας των υποχρεώσεων με τις εθνικές, στη μάχη που αναμένεται να δοθεί με τον Lukaku. Στο κέντρο έχουμε πει τα δεδομένα, με τους Can και Wijnaldum να έχουν "καπαρώσει" τη θέση. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Mane, δεδομένοι και οι Coutinho-Firmino, ενώ έχουμε εξηγήσει και το σενάριο με το οποίο ξεκινάει ο Divock Origi.

Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Can,Coutinho,Wijnaldum; Mane,Firmino,Origi(4-3-3)

Everton: Robles; Holgate,Williams,Jagielka,Baines(c); Gueye,Barry,Davies; Barkley,Calvert-Lewin,Lukaku

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.