Το πρόγραμμα για το...photo finish!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Το δικό μας το πρόγραμμα λίγο πολύ το γνωρίζουν όλοι οι οπαδοί μας. Εξίσου σημαντικά όμως είναι και τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα και το Champions League της νέας σεζόν.


Τα βαθμολογικά δεδομένα
Ξεχωρίζουμε τις πρώτες δύο ομάδες, Chelsea(75 βαθμοί) και Tottenham(71 βαθμοί), αφού μοιάζουν να έχουν ξεφύγει κάπως από τους υπόλοιπους και να είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια(έχουν αμφότερες ένα λιγότερο παιχνίδι από εμάς).

Πίσω στα δικά μας τώρα. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς επίσης και τα εγχώρια κύπελλα, έχουν φέρει μια κατάσταση στην οποία ομάδες χρωστούν 1-2 παιχνίδια παραπάνω. Συγκεκριμένα η βαθμολογία(σε παρένθεση ο αριθμός που έπαιξαν οι ομάδες).
3. Liverpool 66 (33)
4. Manchester City 64 (32)
5. Manchester Utd 60 (31)
6. Arsenal 57 (31)
7. Everton 57 (33)
Να μου επιτρέψετε στη συνέχεια του άρθρου να μην αναφέρομαι στην Everton ως διεκδικήτρια μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, όχι λόγω έχθρας ή κάτι παρόμοιο, απλά επειδή προσωπικά θεωρώ ότι με μια διαφορά από την τέταρτη θέση 7 βαθμών, με παιχνίδι περισσότερο, αλλά και άλλες δύο-μεγάλες-ομάδες πιο πάνω με δύο παιχνίδια λιγότερα, δεν έχει σοβαρές πιθανότητες για είσοδο στην τετράδα.

Τα "εν οίκω"
Η ομάδα μας θα συνεχίσει την προσπάθειά της για ένα εισητήριο στα αστέρια του χρόνου, έχοντας να δώσει 5 ακόμη παιχνίδια, 3 εκ των οποίων είναι στο Anfield, με άλλα δύο εκτός έδρας.
Συγκεκριμένα:
- Crystal Palace (H)
- Watford (A)
- Southampton (H)
- West Ham (A)
- Middlesbrough (H)

*(Η)=Home(εντός),(Α)=Away(εκτός).

Στο παιχνίδι με την Palace η ομάδα μας γνωρίζει ότι η φιλοξενούμενη ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Mamadou Sakho, καθώς δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, όμως θα πρέπει να προσέξει καθώς η λονδρέζικη ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας μαζέψει 16 βαθμούς από τους τελευταίους 21 διαθέσιμους.

Στη συνέχεια θα πάει να παίξει με την Watford, η οποία έχει 3 clean sheets στα τελευταία της 4 παιχνίδια, ενώ μας είχε κερδίσει πέρσι στην έδρα της. Η Watford είναι σε "ασφαλή" θέση καθώς είναι 12 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Έπειτα θα φιλοξενήσουμε την Southampton, ομάδα κόντρα στην οποία δε σκοράραμε στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που παίξαμε σε πρωτάθλημα και League Cup. Εκτός για την Southampton παραμένει ο κορυφάιος αμυντικός και φημολογούμενος μεταγραφικός μας στόχος, Virgil van Dijk.

Ταξίδι στο Λονδίνο και το Ολυμπιακό Στάδιο στη συνέχεια, έδρα της West Ham, στην οποία δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα στη φετινή σεζόν.

Τελευταίο παιχνίδι, κόντρα στην Middlesbrough, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ήδη υποβιβασμένη ερχόμενη στο Anfield.

Manchester City
- Manch. United (H)
- Middlesbrough (A)
- Crystal Palace (H)
- Leicester (H)
- West Brom (H)
- Watford (A)

Η Manchester City, με παιχνίδι περισσότερο και αρκετά παιχνίδια στα οποία έχει τον τίτλο του φαβορί, έχει πιθανότατα τον πρώτο λόγο για τερματισμό πάνω από εμάς. 

Παραμένει ακόμη στο FA Cup, όπου το Σαββατοκυρίακο θα αντιμετωπίσει την Arsenal στο Wembley, πράγμα που σημαίνει ότι το ντέρμπι του Μάντσεστερ θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, όπου η ισοπαλία ίσως να ήταν για εμάς το ιδανικό αποτέλεσμα.

Κατόπιν θα παίξει με την Middlesbrough, σε μία από τις τελευταίες προσπάθειες αυτής για αποφυγή του υποβιβασμού, για να φιλοξενήσει στη συνέχεια την Crystal Palace, παιχνίδι που θα είναι το φαβορί.

Έπειτα θα δώσει τα τρία τελευταία της παιχνίδια, σε διάστημα μίας βδομάδας, καθώς αφού πρώτα φιλοξενήσει την Leicester, θα δώσει μεσοβδόμαδα το παιχνίδι που "χρωστάει"(και πάλι εντός έδρας), με την West Brom, η οποία δείχνει να τα παράτησε όταν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. 

Manchester United
- Burnley (A)
- Man City (A)
- Swansea (H)
- Arsenal (A)
- Tottenham (A)
- Southampton (A)
- Crystal Palace (H)

Η Manchester United έχει αναμφίβολα το δυσκολότερο πρόγραμμα, ενώ έχει διαφορά 6 βαθμών από την ομάδα μας, με δύο παιχνίδια λιγότερα. Πράγμα που σημαίνει ότι και να κερδίσει τα δύο αυτά παιχνίδια, θα χρειαστεί στα υπόλοιπα πέντε, να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από εμάς για να τερματίσει πάνω από την ομάδα μας.

Δύσκολο ταξίδι για πολλές ομάδες στο Burnley, καθώς μόλις τρεις φορές ηττήθηκε στην έδρα της η Burnley στη φετινή σεζόν.

Τα δεδομένα για το ντέρμπι του Μάντσεστερ τα είπαμε, από κει και πέρα, θετικό θα είναι από κάποια άποψη το αποτέλεσμα, αφού τουλάχιστον μια από τις δύο ομάδες θα χάσει βαθμούς!

Εντός έδρας το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στην Swansea, που δίνει μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της.

Ταξίδια στο Βόρειο Λονδίνο έχει στη συνέχεια το πρόγραμμα, κόντρα στην Arsenal και την Tottenham. Παρόμοια περίπτωση με το άλλο ντέρμπι, αυτό κόντρα στην Arsenal, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στους τελευταίους αγώνες, είναι όμως αρκετά κοντά στην τετράδα. Το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League, η οποία παραμένει αήττητη στην έδρα της.

Άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μετά, κόντρα στην Southampton, η οποία θα ψάχνει την εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του League Cup.

Η σεζόν κλείνει για την United με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Crystal Palace.

Υποσημείωση: Εισητήριο για το Champions League, μπορεί να πάρει κατακτώντας το Europa League, αφού βέβαια προκριθεί στα ημιτελικά στο αποψινό(20/04) παιχνίδι κόντρα στην Anderlecht.

Arsenal
- Leicester (H)
- Tottenham (A)
- Manch. United (H)
- Stoke (A)
- Sunderland (H)
- Everton (H)
Η πιο...out of form ομάδα της "παρέας" έχει να δώσει έξι παιχνίδια, τέσσερα εκ των οποίων θα είναι στην έδρα της. Έχει επίσης και το FA Cup, όπου όπως έχουμε πει θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Manchester City.

Στη συνέχεια θα φιλοξενήσει την (σχετικά) φορμαρισμένη Leicester, με το επόμενο παιχνίδι της να είναι το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, κόντρα στην Tottenham, η οποία προέρχεται από επτά συνεχόμενες νίκες, μετά την ήττα της στο Anfield τον Φεβρουάριο. 

Ακολούθως θα φιλοξενήσουν την Manchester United, με τη μονομαχία του Wenger με τον Mourinho να συνεχίζεται. Θα εκτιμούσαμε αρκετά και εδώ μια ισοπαλία.

Το ταξίδι έπειτα για να φιλοξενηθεί από την Stoke, γήπεδο στο οποίο κέρδισαν για τελευταία φορά το 2010.

Η σεζόν ολοκληρώνεται για την Arsenal με εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Sunderland και Everton.

Συμπέρασμα
Η ομάδα μας κρατάει την τύχη της στα χέρια της και έχει όλα τα φόντα να παραμείνει στην πρώτη τετράδα. Αν παρουσιαστεί σοβαρή και πάρει το μέγιστο από τα υπόλοιπα πέντε της παιχνίδια, τότε η Liverpool θα ελπίζει και σε κάποια απώλεια της Manchester City, για να τερματίσει στην τρίτη θέση και να πάρει εισητήριο κατευθείαν για τους ομίλους. Εάν όχι, τότε είναι δεδομένα στην τέταρτη θέση και στα play-offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εμείς περιμένουμε κάθε Σ/Κ με ανυπομονησία και μοναδικό στόχο τη νέα σεζόν να γεμίζουν οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας με Ευρωπαϊκές βραδιές χρώματος...(Merseyside) Red!

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.