ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, επιστροφή στα Αστέρια!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
38η αγων. Premier League

Μετά από μια τρελή-τρελή σεζόν, η Λίβερπουλ τα βρήκε... μπαστούνια για ένα ημίχρονο απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο, αλλά βρήκε τα κλειδιά της νίκης, επικράτησε 3-0 στο Άνφιλντ, σκόρπισε χαμόγελα στην τελευταία της παράσταση για φέτος μπροστά στο κοινό της, κι έκλεισε ραντεβού στα... αστέρια για τον Αύγουστο, καθώς η τέταρτη θέση τής δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League!

Οι κόκκινοι ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και, λίγο πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους, ταξιδεύουν στην Αυστραλία για να αναμετρηθούν με την Σίντνεϊ (Τετάρτη 24/5, 13:00) στα πλαίσια εορτασμού των 125 χρόνων του συλλόγου.


Τελειώσαμε, Κύριοι. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μια χρονιά που έμοιαζε με αιώνα, μια χρονιά που έπαιζε με τα νεύρα και την ψυχολογία μας, μια χρονιά γεμάτη χαρές και λύπες, συντριβές και θριάμβους, υπομονή και μουρμούρα, έχει φτάσει πλέον στο τέλος της. Τι ταξίδι ήταν αυτό… Τι ζήσαμε πάλι…

Τέλος καλό, όλα καλά. Όσο... γραφικό κι αν μοιάζει, αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει στον κόσμο της Λίβερπουλ το τέλος της σεζόν.

Μια μαρτυρική - κατά τους περισσότερους - χρονιά φτάνει στο τέλος της, και οι κόκκινοι, έστω και στο... νήμα, κατάφεραν να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους και να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League!

Για να γίνει όμως αυτό, πέρασαν ξανά από... σαράντα κύματα. Κι αυτό διότι η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε αρκετά για ένα ημίχρονο απέναντι στην Μίντλεσμπρο, της χαρίστηκε πέναλτι στο 0-0, κι αφού έβλεπε ότι η Άρσεναλ την ίδια ώρα ήταν μπροστά με δύο γκολ, ο Βαϊνάλντουμ το πήρε πάνω του και δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, άνοιξε το σκορ.

Αυτή ήταν και η στιγμή του αγώνα, καθώς Κουτίνιο και Λαλάνα μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, καθάρισαν την υπόθεση νίκη και χάρισαν στη Λίβερπουλ την τέταρτη θέση και τα χαμόγελα στον Γιούργκεν Κλοπ.

Η σεζόν, λοιπόν, έχει πλέον τελειώσει, και η τελική βαθμολογία του Top 6 έχει ως εξής: πρωταθλήτρια η Τσέλσι (93 β.), δεύτερη θέση η Τότεναμ (86 β.), τρίτη η Μάντσεστερ Σίτι (78 β.), τέταρτη η Λίβερπουλ (76 β.), πέμπτη η Άρσεναλ (75 β.) και έκτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (69 β.).

Συγχαρητήρια στην Τσέλσι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν η πιο σταθερή και συνεπής ομάδα. Συγχαρητήρια στην Τότεναμ για την απίστευτη βελτίωση και το παραγωγικό ποδόσφαιρο που πρόσφερε. Συγχαρητήρια και στη Σίτι η οποία, στην πρώτη χρονιά του Πεπ, ανταπεξήλθε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Λίβερπουλ είναι μέσα στην προνομιούχο τετράδα, σταθερά, από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Βρέθηκε στην πρώτη, στη δεύτερη, στην τρίτη και στην τέταρτη θέση αλλά ποτέ στην πέμπτη, και κλείνει τη σεζόν με 76 βαθμούς, όταν πέρυσι είχε συγκεντρώσει μόλις 60.

Εν τέλει, οι 76 βαθμοί την έφεραν στην τέταρτη θέση, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Όλες τις πληροφορίες, τα νέα και τους πιθανούς αντιπάλους, σου τα έχει ετοιμάσει και στα εξηγεί ωραία ο καθ' ύλην αρμόδιος, Νίκος Γιαμπολδάκης.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα η Λίβερπουλ, την... έσωσε ο "Τζίνι" στην εκπνοή του ημιχρόνου

Η υπόθεση ήταν απλή. Ήταν γνωστό πως η Μίντλεσμπρο είχε υποβιβαστεί, οπότε ερχόταν στο Άνφιλντ για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Κάτι που σήμαινε ότι, λογικά, η Λίβερπουλ θα κυριαρχούσε από την αρχή στον αγώνα.

Όπερ και εγένετο, καθώς οι κόκκινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασαν να έχουν μέχρι και... 80% κατοχή μπάλας, αλλά αυτή η κατοχή έμοιαζε να είναι... φλύαρη για τον λόγο ότι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γκούζαν παρά μόνο με μακρινά σουτ.


Ο Κουτίνιο προσπάθησε να δημιουργήσει χώρους αλλά ακόμα κι αυτός δυσκολευόταν απέναντι στην κλειστή άμυνα της Μίντλεσμπρο, ενώ στο 21' το σουτ του Τσαν πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γκούζαν.


Στο 22', το Άνφιντ... πάγωσε καθώς Μπάμφορντ και Λόβρεν τραβούν ο ένας τον άλλον, με τον πρώτο να πέφτει στην περιοχή και να ζητάει πέναλτι. Ο Άτκινσον δεν υπέδειξε κάτι και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι, με τις... καρδιές να ξαναμπαίνουν στη θέση τους. Πάντως, φάνηκε να υπάρχει επαφή και μάλλον... τυχερή μπορεί να αισθάνεται η Λίβερπουλ.

Τα... μαντάτα που λάμβαναν όμως οι φίλοι της Λίβερπουλ από το Emirates, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Η Άρσεναλ, την ίδια ώρα, νικούσε ήδη με 2-0 την Έβερτον στο 27', όσο οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Με αυτά τα δεδομένα, η Άρσεναλ θα περνούσε στα προκριματικά του Champions League, ενώ η Λίβερπουλ θα τερμάτιζε πέμπτη.


Όλα αυτά όμως μέχρι το 45'. Γιατί τότε τον γόρδιο δεσμό ήρθε να λύσει ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Φιρμίνο, πάτησε περιοχή και... κεραυνοβόλησε τον Γκούζαν για το 1-0! Αυτή ήταν η... λύτρωση που χρειαζόταν η Λίβερπουλ!

Σοβάρεψε, πείσμωσε και το... καθάρισε σε 5'!

Το γκολ του Ολλανδού έδωσε πνοή στους κόκκινους, ο Κλοπ φρόντισε να τους... τονώσει κατάλληλα στην ανάπαυλα, κι έτσι οι παίκτες του βγήκαν κάτι περισσότερο από ορεξάτοι στο γήπεδο και ήταν φανερό ότι δεν είχαν όρεξη για αστεία. Ήθελαν να καθαρίσουν άμεσα την υπόθεση νίκη. Ήταν αποφασισμένοι. Φαινόταν στις κινήσεις τους. Πίεζαν από το ξεκίνημα της επανάληψης για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησε καθόλου να έρθει.


Ο Στάριτζ κέρδισε το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Κουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και με αριστουργηματικό σουτ έκανε το 2-0 στο 51', πετυχαίνοντας το 14ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα κι έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ξεπερνώντας τον Μανέ που έχει 13!


Κι αν το γκολ του Βραζιλιάνου δεν ήταν... αρκετό ώστε να διασφαλίσει τη νίκη, ήρθε ο Λαλάνα, μετά από ωραία αντεπίθεση της Λίβερπουλ, επωφελήθηκε από την ασυνεννοησία στην άμυνα των φιλοξενούμενων, και από κοντά έκανε το 3-0 στο 56' σφραγίζοντας έτσι τη νίκη για την ομάδα του.

Οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς, ενώ ο Κλοπ μπορούσε πλέον να πανηγυρίσει χωρίς άγχος. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του Άγγλου επιθετικού στη φετινή σεζόν, και μόλις το... πρώτο του για το 2017.

Η Μίντλεσμπρο προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με τον Φόρσο στο 57' με την μπάλα να περνάει ελάχιστα μέτρα δίπλα από το τέρμα του Μινιολέ, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, με τους Φιρμίνο και Κουτίνιο να έχουν καλές ευκαιρίες αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

* Τέλος, να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ φόρεσε για πρώτη φορά τη νέα φανέλα της!

Σχόλιο


Παρότι δυσκολεύτηκε να βρει κενούς χώρους στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ κατάφερε να... ξεκλειδώσει την αμυντική γραμμή της Μίντλεσμπρο με τον Βαϊνάλντουμ να κάνει την αρχή και τους Κουτίνιο-Λαλάνα να τελειώνουν το έργο, και να στέλνουν τη Λίβερπουλ στα προκριματικά του Champions League.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ (86' Μορένο), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο, Λαλάνα, Στάριτζ (82' Οριζί), Φιρμίνο (79' Λούκας)
Μίντλεσμπρο: Γκούζαν, Φάμπιο (73' Ντανιέλ Αγιάλα), Τσέιμπερς, Γκίμπσον, Φρεντ, Κλέιτον, Λίνμπιτερ, Φόρσο, Μπάμφορντ, Ντάουνινγκ, Ζεστέντ (73' Νεγρέδο)



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Leiva (@leivalucas) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO (@roberto_firmino) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven Gerrard (@stevengerrard) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.