Κάτω από το μικροσκόπιο της FIFA η μεταγραφή του Firmino;

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Η μεταγραφή του Roberto Firmino από την Hoffenheim στην Liverpool το καλοκαίρι του 2015, έναντι £29εκ., πιθανότατα θα τεθεί υπό διερεύνηση από τα αρμόδια στελέχη της FIFA.

Ο 25χρονος 'Bobby' Firmino, στη δεύτερή του σεζόν με την ομάδα μας, έχει καθιερωθεί ως πρώτη επιλογή για το κέντρο της επίθεσης και ως μία υπερπολύτιμη μονάδα, έχοντας στη φετινή σεζόν σκοράρει 12 γκολ, με 10 ασσίστ στο ενεργητικό του, σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρ' όλα αυτά, όπως και στην περίπτωση της μεταγραφής του Paul Pogba στην Manchester United(£89εκ.), έτσι και στην περίπτωση του Firmino, δημιουργούνται ερωτηματικά που καλείται να ξεκαθαρίσει η FIFA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο βιβλίο Football Leaks: The Dirty Business of Football, μόνο £5.8εκ. από το ποσό της μεταγραφής έχει πάει στα ταμεία της Hoffenheim, με τα υπόλοιπα χρήματα να καταλήγοουν σε "τρίτους".

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι η εταιρεία Transfair που ανήκε στον επενδυτή της Hofffenheim, Dietmar Hopp, έλαβε £23.2εκ., με τον 77χρονο να αποσύρεται από την εταιρεία λίγο αργότερα.

Η περίπτωση είναι παρόμοια με αυτή του Paul Pogba που αναφέραμε νωρίτερα, αφού ο γνωστός ατζέντης Mino Raiola, έλαβε το ποσό των £23εκ. από την μεταγραφή, ενώ του οφείλονται άλλα £16.4εκ. σε δόσεις. 

Για αυτό η FIFA ξεκίνησε έρευνα με την Manchester United, ζητώντας διευκρινίσεις και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την Liverpool.

Σημαντικό να πούμε ότι δε φαίνεται να επιρρίπτεται ευθύνη στην ομάδα μας για την υπόθεση αυτή.

Το βιβλίο που αναφέραμε νωρίτερα, έχει κυκλοφορήσει λεπτομέρειες του συμβολαίου του Roberto Firmino με την Liverpool.

Ο Βραζιλιάνος έχει ως βασικό μισθό το ποσό των £68.085 τη βδομάδα, με αρκετά μπόνους που έχουν να κάνουν με τα γκολ που σημειώνει στη σεζόν.

Τα πρώτα πέντε γκολ που σημειώνει ο Firmino τον κάνουν πλουσιότερο κατά £25.000, τα επόμενα πέντε του δίνουν άλλες £45.000 και άλλες £65.000 τα επόμενα πέντε. Εάν φτάσει εν τέλει και τα 20 γκολ στη σεζόν, πέρα από τα προαναφερθέντα ποσά, θα λάβει άλλες £85.000.

Δηλαδή εάν ο Βραζιλιάνος σημειώσει 20 γκολ σε μία σεζόν με βάση το συμβόλαιο που έχει τώρα, θα έχει να παίρνει £220.000 σε μπόνους.



Με μισθό των 70 (περίπου) χιλιάδων λιρών τη βδομάδα, ο Firmino λαμβάνει λιγότερα από τα μισά από τον συμπατριώτη του Philippe Coutinho, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με απολαβές £150.000 τη βδομάδα τον Ιαννουάριο.

Κατατάσσεται ακόμη, πιο χαμηλά από τους Adam Lallana(£110.000/βδομάδα) και Dejan Lovren(£100.000/βδομάδα) που υπέγραψαν νέα συμβόλαια. Κάπου εκεί κυμαίνονται και οι απολαβές των Jordan Henderson, James Milner και Daniel Sturridge.

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.