Lucas Leiva, 21 facts για το #21 μας.

Lucas Leiva, το 21 της καρδιά μας.


 Τα 10 ολόκληρα έτη στην Liverpool, συμπληρώνει ο Lucas Leiva. 
 Αυτό το χαμογελαστό αγόρι από την Βραζιλία, αγωνίζεται στην ομάδα επί 10 συναπτά έτη και είναι πλέον ο παλαιότερος αυτή τη στιγμή στο ρόστερ.
 Ο Lucas Pezzini Leiva, ήρθε στην ομάδα τον Ιούλιο του 2007, από την Γκρέμιο, αφού είχε κερδίσει 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα με την ομάδα του στην Βραζιλία.
 Αναμφίβολα, είναι από τους πιο αμφιλεγόμενους παίκτες της ομάδας, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως δεν έχει  θέση στο ρόστερ. Ωστόσο, ο Λούκας έχει τον τρόπο, όχι απλά να επιβιώνει, αλλά να γίνεται και από τα "αγαπημένα παιδιά" του εκάστοτε προπονητή.
 
 Για να τιμήσει την συμπλήρωση των 10 χρόνων παρουσίας στο Merseyside, η ομάδα διοργάνωσε ένα πάρτι προς τιμήν του.
 Εμείς από την πλευρά μας, σας παρουσιάζουμε 21 "facts" για το νούμερο 21 μας, όπως τα παρουσίασε ο υπεύθυνος στατιστικών του συλλόγου, Ged Rea.

   1. O Βραζιλιάνος έχει παίξει σε 99 αγώνες κυπέλλου. 18 F.A. Cup, 24 League Cup και 57 ευρωπαϊκά.

   2. H ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές, με την φανέλα των Reds, είναι η Τσέλσι (19) ενώ ακολουθεί η Έβερτον (17).
 
   3. Έχει σκοράρει 7 τέρματα. 3 από αυτά στην Ευρώπη, 2 στο F.A. Cup και από 1 σε League Cup και πρωτάθλημα.

   4. Το μοναδικό του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, το πέτυχε στις 3 Μάη 2009, απέναντι στην Νιουκάστλ, στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Είχε περάσει σαν αλλαγή, μόλις 7 λεπτά πριν.

   5. Το τέρμα που πέτυχε εναντίον της Πλύμουθ, τελείωσε ένα σερί 200 αγώνων χωρίς γκολ.

   6. Έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Λίβερπουλ, 14 φορές. 8 από αυτές τη σεζόν 2015-2016 και άλλες 5 φέτος.
 
   7. Ο Λούκας, έχει αγωνιστεί με 120 διαφορετικούς συμπαίκτες στην Λίβερπουλ.

   8. Η καλύτερή του χρονιά, όσον αφορά τις συμμετοχές, ήταν τη σεζόν 2009-10 όπου και μέτρησε 50 συμμετοχές. 46 ως βασικός και 4 ως αλλαγή.

   9. Η χρονιά με τα περισσότερα γκολ ήταν το 2008-09 όταν και πέτυχε 3 τέρματα.

   10. Μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί 17.323 λεπτά στο πρωτάθλημα. Μόλις 10 παίκτες έχουν αγωνιστεί περισσότερο, με έναν σύλλογο, από καταβολής Premier League.

   11. 2 από τα γκολ του, τα έχει πετύχει μπαίνοντας σαν αλλαγή.

   12. Έχει αποβληθεί 2 φορές. Μία εναντίον της Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ το 2009 και μία εναντίον της Στόουκ, στο Μπριτάνια, το 2010.

   13. 'Εχει συμμετάσχει σε 4 διαδικασίες πέναλτι, σκοράροντας στις 3. Μόνο ο Άνταμ Λαλλάνα έχει βρεθεί σε περισσότερες, για την ομάδα μας.

   14. Ο Λούκας, έχει αγωνιστεί στην Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες 5 προπονητών. Των Ράφα Μπενίτεζ, Ρόυ Χόντζσον, Κέννυ Νταλγκλίς, Μπρένταν Ρότζερς και Γιούργκεν Κλοππ.

   15. Μόλις 2 "ξένοι" ποδοσφαιριστές(Sami Hyypia & Pepe Reina), έχουν αγωνιστεί περισσότερες φορές γαι την Λίβερπουλ, στην Premier League. Οι 245 εμφανίσεις του, τον καθιστούν 6ο στην λίστα του συλλόγου.

   16. Έκανε ντεμπούτο, περνόντας σαν αλλαγή στη θέση του Μομό Σισοκό, σε ένα ματς για τα προκριματικά του UEFA Champions League, τον Αύγουστο του 2007, όταν η ομάδα αντιμετώπιζε την Τουλούζ στην Γαλλία. 

   17. Κατέχει την πρώτη θέση σε εμφανίσεις με το Νο21 στην πλάτη (30).

   18. Ανήκει στο πολύ κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών του συλλόγου, (μόλις 9) που έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

   19. Το 2008, ανήκε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό, διότι είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με την Αργεντινή, για φάουλ πάνω στον τότε συμπαίκτη του, Χαβιέ Μασεράνο.

   20. Έγινε μόλις ο δεύτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ, μετά τον Φάμπιο Αουρέλιο, που είχε υπογράψει ένα χρόνο νωρίτερα.

   21. Το πρώτο του γκόλ, το πέτυχε σε μια νίκη με 5-2 εναντίον της Havant & Waterlooville, στο Άνφιλντ, τον Ιανουάριο του 2008.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Γκουτρίδης.  
Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.