Jurgen Klopp: "Ο κόσμος να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα!"


Ο Jürgen Klopp απάντησε σε μια σειρά θεμάτων για την επερχόμενη αναμέτρηση της Liverpool με την Southampton, στην συνέντευξη Τύπου στο Melwood την Παρασκευή το πρωί.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Για την θέση της Liverpool στο πρωτάθλημα:
Είναι η καλύτερη θέση που μπορούμε να έχουμε, επειδή είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να έχουμε.
Όλα είναι καλά μέχρι στιγμής, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πριν από δύο εβδομάδες μετά την Crystal Palace ήταν κακό και στη συνέχεια μια εβδομάδα αργότερα είναι καλό.
Δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός που αναφέρθηκε ότι ίσως θα πάμε στο παιχνίδι ενάντια της Watford στην πέμπτη θέση λόγω άλλων αποτελεσμάτων. Κάποιος προφανώς πίστευε ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη γραμμένα και έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Δεν το σκεφτήκαμε, προσπαθήσαμε μόνο να κάνουμε τη δουλειά μας, τα αγόρια το έκαναν και αυτό πρέπει να κάνουμε και πάλι.
Γνωρίζουμε την κατάσταση και αγωνιζόμαστε για τους βαθμούς που χρειάζεσαι για να κερδίσεις σχεδόν κάθε παιχνίδι, έτσι είναι.
Πίεση, θετική πίεση, μπορούμε να πάμε για κάτι, γνωρίζουμε για την ποιότητα του αντιπάλου, η Southampton είναι, για μένα, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Premier League, μου αρέσει να τους παρακολουθώ πολύ.
Δεν είμαι σίγουρος πώς έχουν μόνο 41 βαθμούς, αλλά δεν μπορεί να είναι λόγω του στυλ ή οτιδήποτε άλλο.
Ισχυρή ομάδα, μια δύσκολη δουλειά, αλλά θα κάνουμε την δουλειά μας, το σχέδιο είναι για την Κυριακή ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Anfield.
Ξέρω πώς είναι, για μερικούς ανθρώπους είναι ίσως μια κατάσταση νευρικότητας και δαγκώνουν τα νύχια τους και σκέφτονται, ελπίζουμε ότι θα συμβεί, αλλά πρέπει να είμαστε γενναίοι, πρέπει να απολαύσουμε το παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να αμυνθούμε πολύ σοβαρά και αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τον κόσμο δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, έχουμε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια και δύο από αυτά είναι στην έδρα μας και τώρα υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι αυτό το Σαββατοκύριακο, εναντίον της Southampton.
Ελπίζω ότι όλοι μπορούμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

Σχετικά με τη σημασία του Anfield:
Δεν είναι οτι περιμένω κάτι, είναι μόνο για το πώς θα μπορούσε να είναι το γήπεδο.
Καταλαβαίνω απολύτως ότι οι άνθρωποι γίνονται νευρικοί σε διαφορετικές καταστάσεις και δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτή ή εκείνη την πάσα.
Η ατμόσφαιρα ήταν πάντα πραγματικά, πολύ καλή, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είχαμε λίγα φανταστικά, μερικά εξαιρετικά και λίγα φυσιολογικά, αλλά είναι το Anfield, είναι πάντα περισσότερο από κάτι καλό.
Αυτό συμβαίνει, αλλά είναι για την Liverpool, όχι για τους παίκτες, όχι για το διοικητικό συμβούλιο, όχι για τον διευθυντή, όχι για τους προπονητές - είναι για την LFC, για όλους εμάς, όλη την οικογένεια.
Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να το κάνουμε μαζί, αυτό είναι όλο και να είμαστε όσο το δυνατόν θετικότεροι και όσο πιο δυνατοί, προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μικρό κομμάτι που μπορεί να μας βοηθήσει.

Για το ρεκόρ της LFC κόντρα στην Southampton αυτή τη σεζόν:
Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να συγκρίνουν πάντα διαφορετικά παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό.
Σε όλη μας την ανάλυση που κάνουμε δεν βλέπουμε τα παιχνίδια που παίξαμε εναντίον της Southampton, βλέπουμε τα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξαν. Σκεφτόμαστε ίσως την τελευταία μας εμφάνιση ή αυτή την περίοδο, αυτό είναι πολύ σημαντικότερο, όχι πώς παίξαμε τον Ιανουάριο εναντίον της Southampton.
Για μας, ο Ιανουάριος ήταν απολύτως η λάθος στιγμή να παίξουμε δύο τέτοια αποφασιστικά παιχνίδια, ένα ημιτελικό, εναντίον της Southampton, έλαβαν την ευκαιρία, αλλά είχαμε τις πιθανότητες μας, ειδικά όταν παίξαμε εκεί.
Δεν έχω πολλές αναμνήσεις από αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν είμαι ότι δεν είχαμε καμία πιθανότητα ή δεν μπορούσαμε να σκοράξουμε ή δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε εναντίον τους.
Είναι δυνατό, αυτό είναι που πρέπει να ξέρετε, αυτό είναι όλο, όπως και η Premier League.
Αν είναι όλα κατάλληλα, μπορείτε να φανταστείτε ποιος θα ξεκινήσει και αυτό είναι καλό στην προετοιμασία του παιχνιδιού.
Το σύστημα είναι μάλλον σαφές, γι 'αυτό αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε και όχι τα άλλα παιχνίδια.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, πρέπει να υπερασπιστούμε ό, τι έχουμε επειδή αυτό είναι πάντα η βάση για την επιτυχία, όταν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη μετά από αυτή τη μακρά περίοδο που γνωρίζουμε ότι πάντα δημιουργούμε τις πιθανότητες. Εάν δημιουργείς ευκαιρίες τότε πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις, έτσι είναι η ποδοσφαιρική ζωή.
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει θέμα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να δοκιμάσουμε τα πάντα, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στημένα, θέλουμε να αμυνθούμε στα αμυντικά στημένα, μιλήσαμε για τα πάντα, κάναμε τα πάντα, θα κάνουμε τα πάντα στην προπόνηση.

Για τα πρόσφατα αποτελέσματα στο Anfield:
Δεν είναι μια περίοδος στην σεζόν όπου τα υψηλότερα αποτελέσματα θα γίνουν για κάποια ομάδα, είναι σκληρή η δουλειά για όλους μας.
Υπάρχει πάντα ένας αγώνας για να μείνεις στο πρωτάθλημα, κάποιος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, υπάρχει πάντα ένας λόγος για τον οποίο και οι άλλες ομάδες είναι σε θέση να σκοράρουν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Anfield, μας αρέσει, αγαπάμε να παίζουμε εκεί, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για τις εμφανίσεις.
Η Βournemouth ήταν άλλο ένα μέτριο αποτέλεσμα, ήταν 2-1 και τότε όλα ήταν ωραία, αλλά στο τέλος πήραμε μόνο ένα βαθμό.
Ενάντια στην Crystal Palace, όλοι είδαν το παιχνίδι, κάναμε αυτά τα δύο λάθη, αλλά δεν είναι επειδή ήμασταν στο Anfield ή κάπου αλλού, ήταν η στιγμή.
Όπως είπα, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να βελτιωθούμε και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε και να μην σκεφτόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες ή τους τελευταίους μήνες επειδή δεν βοηθάει.
Το μόνο πράγμα που βοηθά είναι ότι είμαστε στα καλύτερα μας, την Κυριακή στις 15:30 μέχρι το τελικό σφύριγμα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που όλοι πρέπει να σκεφτούμε.
Έχουμε δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε γι 'αυτό και αυτό κάνουμε, θα εκτιμούσα αν όλοι το κάνουν.

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι Reds για να βγουν στην τετράδα:
Νομίζω ότι πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, γι 'αυτό είμαι πολύ σίγουρος, είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε, δεν είναι η δουλειά μας να υπολογίζουμε τους βαθμούς, η δουλειά μας είναι να τους πάρουμε και όλοι οι άλλοι μπορούν να τους μετρήσουν και να δουν πού οδηγεί.
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σύλλογος στις κορυφαίες θέσεις που μπορεί να σπαταλήσει πόντους αυτή τη στιγμή, όχι η Chelsea, όχι η Tottenham, όχι η Liverpool, όχι η City, όχι η United, κανένας σύλλογος δεν έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, οπότε όλοι πρέπει να αγωνιστούμε με ό, τι έχουμε.
Αυτό κάνει αυτό το πρωτάθλημα τόσο συναρπαστικό, έχουμε αυτή τη μάχη, άλλοι έχουν την μάχη του υποβιβασμού, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνεις σε αυτό το πρωτάθλημα.
Είμαστε επικεντρωμένοι και είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να σκεφτόμαστε τα άλλα παιχνίδια.
Ακούμε τα αποτελέσματα ή βλέπουμε τα παιχνίδια εάν μπορούμε, αν έχουμε χρόνο για αυτό, αλλά αυτό είναι όλο, είναι σαν ένας ουδέτερος υποστηρικτής ποδοσφαίρου.
Παίρνουμε τη νίκη και δουλεύουμε στο δικό μας θετικό αποτέλεσμα.

Για το αν οι άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση:
Δεν έχουμε καμία ιδέα.
Νομίζω ότι έχουν πίεση, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη είναι η πίεση πάνω τους.
Δεν είναι δουλειά μου να το κάνω, το είπα λίγες φορές, μου αρέσει αυτή η πίεση, είναι το καλύτερο είδος πίεσης που μπορείς να έχεις, παλεύοντας για κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καλό, δεν είναι ότι απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο πριν από ένα παιχνίδι ή απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο στο παιχνίδι, αλλά είναι αυτό το είδος της πίεσης που έχεις να παλέψεις για κάτι σε κάθε είδος αθλητισμού.
Έτσι, είμαστε μέσα σε αυτό, είναι θετικό και για να παραμείνουμε σε αυτό πρέπει να κερδίσουμε.


Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.